Обява
Свий
Няма добавени обяви.
HONDA NC700X - наблюдения
Свий
X
-
От: HONDA NC700X - наблюдения
Първоначално публикуван от mutragen Преглед на мнениеДа споделя обслужването, което направих онзи ден. Веригата ми бе леш, щото си бях забравил спрея и в Алпите ме валя повече от 4-5ч. дъжд, бях в Италия късно събота вечер, в неделя тръгнах за БГ и ядец.. бензиностанциите са без персонал, вкарваш пари в автомат (и превеждаш с гугъл кой бензин какъв е ) и колонката ти пуска за колкото си платил. Та в Италия не намерих от къде да купя смазка за веригата. Влизам в Словения, нямат смазка по бензиностанциите. Влизам в Хърватска, също няма, на рафта има спрей за чистене, но не и за смазване. Викам бензинажията да му покажа на мотора какво ми трябва... Мораш да мажеш ланецо? Нема... и така до хотела в Словонски Брод. Влизам в Сърбия, на н-тата бензиностанция намирам тефлонов спрей, веригата тлее, като я напръсках смазката завря. Тук вече си казах че съм и таковал мамата... над 1000км на сухо. И... онзи ден се обадих в сервиз на Хонда тук и ги питам колко ще струва подмяна на верига и пиньони (на 7000км са, но смених и тях), обявиха ми цена от 350 евро. Теглих им една на ум и реших да си ги сменя сам. Верига DID 520 с много букви накрая, Х-рингова. Стоманени пиньони, и си купих и инструмент за смяна на вериги. Тампоните на задното колело и тях смених, че 2 бяха почти скъсани от неправилно разтегнатата стара верига, мотора придърпваше от разликата в разтягането и. Като стигне до предната зъбчатка разтегнатата част от веригата и като стигне до обрегнатата и и лашка, това на 1-ва на обороти. Разликата в провисването бе от 0 до 5-6см. Като я разнитих видях че има затегнали звена, на мястото на нита бе всичко червено и сухо. О-ринговете бяха прегорели и станали на О-пластмаси. И всичко лепне и мръсно от спрея. На предната зъбчатка се бе насъбрало гняс от спрей и ръжда, повече никакъв спрей. Намазах я с 80В90 и съм поръчал ойлер. За 7000км скапах веригата, не карайте след 6ч дъжд още два дни и над 1000км. суха верига.. Ето и няколко снимки, междувпрочем съм спестил около 200 евро от сервиз, което много ме радва, научих се сам да се оправям.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от mutragen Преглед на мнениеДнес пообиколих из Алпите около 170км със скорост 50-90км/ч и се върнах за по-бързо по аутобана (около 100км) със 150-160км/ч на моменти, но не съм падал под 110-120. Пълен - пълен го сметнах - 2,96л./100км. Ако се бях върнал по обратния път сигурно щеше да падне под 2,7.
[ATTACH=CONFIG]877486[/ATTACH]още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home
Коментар
-
3/100 е уникално нисък разход за този мотоциклет.
На сина ми 125 см3 дюк гори от 3,5/100 нагоре.
А снимките са разкошни!Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Първоначално публикуван от fozy Преглед на мнениеМасово докладват за 3,4-3,8л/100км http://www.fuelly.com/motorcycle/honda/nc700x/allHONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ангел Иванов/sereco1/ Преглед на мнение......още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home
Коментар
-
Аз пък съм много съгласен мотора го имам от 2г. и колкото и пъти да го засичам все толкова си харчи. Максимума ми го даде на магистралата като се прибирах към България - 4.2/100. но това при постоянна скорост 130-140. А минимума бе в Алпите - 2,7/100. Все пак колкото катеря толкова и спускам. На постоянна газ е 3,3-3,5 на сто при 90-110.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
Разглеждах едни сайтове и видях, че това моето (за мен е много красив и надежден мотор, но малко женствен на външен вид .... но от това, което прочетох, напълно безпроблемен), та това моето животно е ходило не веднъж до Аляска, и го предпочитат заради ниския разход (разбираемо е) товароподемността и смяната на маслото на 12 000км. !!! А и щом са ходили и с едно Сузуки ГС500Е, вече знам какъв мотор ще купя за отпуските си в БГ, за да си обикалям на воля и там (тук струва около 500 евро). Двете машини нямат място за сравнение, Сузукито е с по-голяма мощност (5-6 коня), но... с 2 пъти по-малък въртящ момент(34 на 60 Нм!!!). С по-малък ход на амортисьорите, по-лек... и по-евтин, много по-евтин , но и харчи с литър над Хондата. За моите цели е просто идеален. Когато се сдобия с такъв драгстер (щото аз ще си взема, решил съм го) ще споделя и за него. Пък за догодина лятото ми се върти един Норд Кап.... ако някой има навит да се обажда. Поздрави и много безаварийни километри. Пък за виенето - ходих в сервиз и ми казаха да си сменя веригата, щото тая правила проблеми с шума... аз питах мога ли да карам така.. ами ако не ти пречи. Ама дал съм 190 евро за верига и пиньони - хич не ми пречи Лошото е че от работа не ми остава време да карам... ще трябва ща не ща да си сменя работата
Последно редактирано от mutragen; 30-08-16, 03:05.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
-
Винаги съм твърдял че един от малкото плюсове на новите коли и мотори е ниския разход.Моя със скорост 140-160 км.качва до 4/100 обикновенно 3.8/100
С веригата и аз имам дерт някакъв ,оригиналната DID,след ходенето до Карпатите гледам че цялата е кафява,а пръскам редовно.На връщане започна да чука в шарнира,охлабила се е 15 см горе долу при 3 или 4 по книжката
п.п Твоята моторетка много ми допада като визияGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеВинаги съм твърдял че един от малкото плюсове на новите коли и мотори е ниския разход.Моя със скорост 140-160 км.качва до 4/100 обикновенно 3.8/100
С веригата и аз имам дерт някакъв ,оригиналната DID,след ходенето до Карпатите гледам че цялата е кафява,а пръскам редовно.На връщане започна да чука в шарнира,охлабила се е 15 см горе долу при 3 или 4 по книжката
п.п Твоята моторетка много ми допада като визия
Интересно защо нови БВМ мотоциклети имат сравнително нисък разход в сравнение със същия клас други марки, а автомобилите БМВ имат сравнително п-висок разход сравнено със същия клас други марки автомобили.
Сори за спама в хубавата тема на колегата.Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
Коментар
-
Roninn, веригата ти е за смяна, моята бе същата работа. Кафява е от ръждата която идва от вътре от звената, О-пръстените ти са се изпекли и пропускат вода и мръсотия, която става на ръжда и с карането излиза и я виждаш. Това провисване е опасно, може да изскочи. Сменяй при първа възможност и след като я разнитиш ми кажи дали съм бил прав Поздрави.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
Новия модел освен с брутално красивия си външен вид, разполага вече и с регулируемо окачване, ЛЕД светлини, нов ауспух, 5-6 коня повече, 5-6 Nm по-голям момент, цветен дисплей... засега това ми е направило впечатление. Много искам да пробвам автоматика как е, тук по форумите пишат че е надежден. За мен е по-красив от ге-ес, ем-ес По женски е красив, нежен... и става 4г вече има продажби, а и от Хонда нямат намерение да спират модела, доколкото разбирам. Но... няма смисъл да сменям моя с тоя, щото качествата им са почти еднакви, само бих си помислил за автоматик, но и с крачните се справям Пък за мацките от клипа - дето казва един мой приятел: "И бъбрека си давам, само да те притежавам" Просто красота блика от всякъде.
Последно редактирано от mutragen; 31-08-16, 02:34.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
-
И за японоговорящите:
Понякога съм си мислел... абе що да не взема едни 4-5000 евро като продам мотора и да си купя един ГС, щото всички казват, че това е мотора за пътувания.. Ми ще си купя един ГС на 50 000км минимум за тез пари, пред ремонт. И ще си блъскам тъпата тиква после По-добри характеристики, кардан... наистина има много плюсове. Но за тази цена моето животно е просто идеално. Не са проблем парите, едно е да обсулжваш мотор на 3000км и друго на 50 000км. По бих си взел кростурара отколкото ГС-а, кростуръра просто е огромно животно.. тежко, при тунинг става 170 коня, кардан, с ендуро характеристики.... само дето празно мисля че около 270-280кг тежеше Новата африка - не съм се качвал, много я карат (купуват), що за животно е - нямам идея. Извън темата само да споделя... отивам аз да си мия мотора (тук имаме мивки в клетки с водоструйки, демек плащаш си водата и пенителя, и с пръскачка си миеш то кола ли е, мотор ли е, без значение) та мия си моята бангия аз, и до мен спира една хонда валкирия.... ще ме извините ама се насрах от кеф.. Огромна, всичко хром, 6 цилиндров двигател... питам го тоя колко тежи - ми около 350кг. А моя пред неговата все едно е въшка. Огромно животно. Ходил бил да обикаля трансфагарашан с нея, пита ме как е пътя към черно море, можел ли да ходи с валкирията до там? Имал голямо желание да посети нашето черноморие, аз разбира се му казах че може и че винаги е добре дошъл в нашата мила Родина. Засега толкова, леко ударих 2 питиета, да не се чудите откъде ми бликат мъдростите Ама тая валкирия ми взе акъла А и да, познайте кой мотор няма вибрации ....Последно редактирано от mutragen; 31-08-16, 03:31.HONDA NC700X '13
HONDA Wave 110i '13
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар