Обява

Свий
Няма добавени обяви.

990 R срещу 990 Dakar

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 990 R срещу 990 Dakar

Пукна се пролет и в гаража цъфнаха двама братя KTM Adventure. Eдиният е расов 990 R , 2011 - 6000км., напълно оборудван за път с куфари със обем 38л/3.5л за вода в стените, нагреватели на ръкохватките, висока слюда, повдигнато кормило, метална решетка на радиатора, краш гард, трип компютър и гелова седалка. Другият е Дакар 2012 - 2000км, голишарче с малка слюда, краш гард , хубава велурена седалка и ABS ( според мен абсолютно ненужен ). Предстои леееек тунинг на Дакар-а, за да е равностоен противник на брат си - куфари, слюда и нагреватели. Не смятам да пипам друго засега, единствено "печките" ме притесняват засега, но е грехота на нов мотор да му намирам кусур толкова рано.
    Първи тест е планиран до Албанските чукари след месец. Надявам се да видят свят и ако е рекъл Господ , да опитат родопски пататник, турска баклава и италианска паста тази година. Отдавна не съм карал дълги дистанции, партньора ми хич. Надявам се да направим обстойно сравнение на двата мотора, колкото и да са рода, имат доста разлики.
    Надявам се скоро да се видят очи в очи и с другите от фамилията КТМ Adventure от форума.
    Уикенда може да понаправя някоя друга снимка, засега им се радвам насаме
    IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

От: 990 R срещу 990 Dakar

Добре дошъл! Впечатляващо включване. Повечето подобрения, от които има смисъл са описани в темата на Събин. Виждането очи в очи е най-добрия вариант, ако ще и по Албанските чукари да е.

Коментар

Темата на Събин с последващите разходки по сайтове за пазаруване я пре-пре-пре-прочетох 100 пъти, наистина е уникален наръчник. Засега искам да покараме в този вид моторите, за да преценим какво е най-нужно за дълги преходи от собствен опит. Иначе информацията от Всички тук е безценна. Но опита си е опит.

Коментар

Интересна тема която ще следя с интерес. Кога ще видим първи снимки?
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Днес не успях, утре ако не завали ще ги поразходя и двамата. Искам да покарам с куфари и чанта на опашката, малко ми е извънгабаритен товара и не съм сигурен в настройките на окачването. Според мен R-a е доста мек засега, карал съм го около 200км :-), DAKAR-a едва 10км.....

Коментар

Реших да тествам каране с багаж, натъпках куфарите с каквото имах подръка и .....след 5 минути валеше като из ведро, духаше като на сурф регата, но каквото такова. Тъкмо по-добре за тренировките, все пак патуване от порядъка на 5-6000км предполага и кофти време. Едвам се крепях на мотора при тези зверски пориви на вятъра но успяж да навъртя още 200км. Карах асфалт, макадам ( чакъл, пясък и трошляк ) и малко в лепкава кал. Определено последното ми беше сефте със такъв тип мотор, не е като ендурото :-). Днес бях с новата седалка ( от Дакара, води се за дълги турове, има гел и велур (по скоро алкантара ). Това е седалката! Оригиналната според мен е само за си купиш мотор със седалка, сава единствено за каране прав. Слюдата е перфектна за дъжд, с малката , която е на Дакар-а, все едно караш naked bike. Степенките определено стават метални ( знам си от темат на Събин, ама....да пробвам). Единствено ще падне игра със настройките на окачването. Мотора се държи странно, мисля че настроките не са за асфалт. На макадам и разбит път с малка скорост е ок, но на асфалтов път с много завои, мотора ми " потъва" , и първите ми впечатления бяха че мотора е много мек. Възстановявам фабричните настройки, взимам книжката, пробвам всички настройки за натоварен мотор, мек и твърд и ще му мисля. Ето и малко снимки от днешната разходка в преследване на бурята ( по-скоро бягане от нея)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kostinbrod-20130331-00312.jpg
Прегледи:1
Размер:168.0 КБ
ID:5467060 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kostinbrod-20130331-00308.jpg
Размер:116.1 КБ
ID:5467061 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Slivnitsa-20130331-00316.jpg
Размер:164.0 КБ
ID:5467062 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Slivnitsa-20130331-00315.jpg
Размер:144.5 КБ
ID:5467063 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Breznik-20130331-00321.jpg
Размер:115.2 КБ
ID:5467064 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kostinbrod-20130331-00313.jpg
Размер:92.2 КБ
ID:5467065 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kostinbrod-20130331-00314.jpg
Размер:91.0 КБ
ID:5467066

Коментар

Хубави снимки и разходка! Ще следя темата с интерес!

Коментар

Браво, хубавец е! А велура истински ли е, в смисъл - естествена кожа? Ако е естествена кожа не се ли мокри?
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Не знам, едва ли е истински. Това реално е оригиналната седалка на Дакар-а, много удобна, не приплъзва. Има още една ( третата, допълнителна) , води си long distance travel, и тя е мека като тази, но е "кожена" / по-скоро гумена/. От трите, най-дървена е оригиналната. Дакар-а е по-нисък с около 4 см,от окачване и седалка, по-скоро става шосеен модел. Предполагам че R-ката е предвидена за ендуро и затова седалката е толкова твърда и спортна.

Коментар

Честито - на 18-19 май тръгваме два мотора за ,,Албанските чукари'' Април ще ви е малко рано за там
                    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                    0899187766

Коментар

При това време което е захванало , и аз мисля че идва малко рано. Пак покарахме тези дни на 6-7 градуса, засега нямам забележки по екипировката но....не искам д аме вали сняг. Хубаво ще е ако се събере малка група за там. Ще правите ли предварителна програма?

Коментар

Имаме предварителна програма, траковете са готови и датите на тръгване са уточнени(ако не завали сняг)...датите за връщяни са,, open""
                        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                        0899187766

Коментар

В момента част от групата е на разузнаване там / с кола /, аз съм с жестоко изкълчен глезен и няма как да карам каквото и да било , казаха че грам сняг няма, пътищата били перфектни. Ако има вариант да споделите тракове или поне обши километри, градове и паланки които смятате да посетите ше съм благодарен. Аз досега кичих мотора в гаража, вече и двата са оборудвани със куфари и високи " витрини", нагреватели и "сухи чанти" за опашките. Остава само да пробвам натоварен догоре едно кръгче и да тръгваме......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X