Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръки за мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръки за мотор

Здравейте,
    Тъй като до сега винаги съм получавал добри съвети от форума, се обръщам отново тук за идеи.
    Реших да минавам на по-голям мотор. Сегашния ми е BMW F650GS и си го харесвам за ежедневна употреба - градска и извънградска. Миналото лято даже направих едно пътуване Англия - България- Англия. След това установих, че като го натоваря с двама човека и багаж и вече не ми харесва чак толкова как върви.
    Така общо взето съм си формулирал някои базови критерии за избор на машина, но ще се радвам, ако допълните или дадете идея за подходящ мотор.
    1.) Цле на употребата - Ежедневно градско извънградско ползване плюс (ще ми се ) дълги преходи с багаж и втори човек.
    2.) Вид терен - предимно асфалт (99%) , от време на време някой черен път или разбит асфалт.
    3.) Определено предпочитам инжекционен двигател, но не е строго задължително.
    4.) Изправена стойка.
    5.) Надеждност - това е относително, защото реално няма как да се съберат достоверни данни.
    Насочил съм се към мотори над 800 сс.

Така за сега съм отписал R1200GS заради високата цена. Смятам, че не е оправдано един мотор наа 7-8 години да се продава на половината на цената за нов. КТМ 990 Адвенчър ми харесва, но предлагането тук е доста ограничено и също идва скъпичък. Също имах възможност да тествам един В-стром 650 - нещо не ми допадна.
    Пробвах едно Варадеро - идва ми тежичко за ежедневна градска употреба.
    Моля, по възможност, някой да сподели преки впечатления от Ямаха TDM или Триумф тигър 1050. Тези ми се струват интересни, но не знам почти нищо за тях.
    Ще се радвам, ако ми дадете идеи за други модели, които биха били удобни както за градски така и за дълги пътувания.

Благодаря
    Г.
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

От: Препоръки за мотор

Здрасти! Пробвай ТДМ-върви почти като пистов,висок е почти като ендуро. Миналото лято карах(приятелчето ми има ) и ми допадна доста,а и не е чак толкова тежък.Не съм го чувал да се оплаква от висок разход на гориво или високи цени на консумативи. Ценово мисля ще те удовлетвори. За тъгърчето...не знам кой тук може да ти помогне,в Англия са доста по- разпространени от колкото на континента,така ,че на място ще получиш повече инфо от колкото тук. Но винаги СУБЕКТИВНОТО УСЕЩАНЕ като седнеш на седалката и направиш кръгче или повече е НАЙ-ПРАВИЛНОТО.
    Успех!!!
    Последно редактирано от egerchev; 05-02-13, 18:58.

Коментар

TDMа, не е лош, върви сравнително добре. Можеш да погледнеш и XJR 1200/1300 намират се на сравнително добри цени, сила в ниските доста има, иначе като максимална скорост, не е нещо особено. Моделите на Хонда CB по - големите кубатури също, не са лоши. Fazer 1000 също не е лош вариант. Honda CBR 1100XX, тя вече върви доста, но е малко по - друг клас... Иначе най - голямо значение има ти какво харесваш и на теб какво ти е удобно!
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Тука в България единствения който познавам и кара Тайгър е Коцето. Той е висок и мотора доста го притесняваше. Мести стъпенки, седалки и ... де да знам още какво за да може да стой удобно на него.
        Сега е доволен от резултата и си бръмка с него.

Качи се на Тайгъра и си го усети!!
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Благодаря за идеите. За сега съм набелязал за тестване ямаха TDM900, Triumph Tiger 1050 и Honda CBF1000.
          В края на февруари ще ги пробвам.

Коментар

Да се похваля, вече съм щастлив собственик на CBF1000. Пак червен. Преди някой да е попитал - не, не си ги избирам по цвят, но така се случва. За сега съм минал към 200км с него и още ми е рано да го оценявам, но много ми харесва как върви. Много е "мазен"; така се изразява един приятел.

Сега ще трябва да се разделя с БМВ-то. Не ми се ще, но нямам място и за двата.

Коментар

ЧЕСТИТО!!!!Много готин мотор(веднъж карах и ми хареса много). Перфектен турист за асфалт.Много и безаварийни километри и още повече незабравими спомени с него!

Коментар

Честито!Много лачен екземпляр!

Коментар

Честито колега , много е красив,

Струва ми се че има АБС така ли е?
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Благодаря на всички за пожеланията.

Да, мотора е с ABS. ...и работи. В петък един автомобилист ми изкара акъла. Тръгнал да изпреварва велосипед, без никаква видимост, и се беше изнесал изцяло в насрещното. За малко да ме размаже челно, но мотора се справи перфектно, въпреки влажния асфалт. За сега съм много доволен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X