Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Scrambler bikes

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Scrambler bikes

Отдавна ги заглеждам, много ме кефят, Триумф дори си имат такъв модел, но гледам, че нещо не ги карат много - много по нашия край. Та ако има други фенове на този ретро стил и най - вече - повече познания за тези мотори, ще съм щастлив да споделят мисли и наблюдения.

В друг форум по друг повод прочетох мнение на Ivan_j, че мечтаел за класически английски scrambler, в нета съм попадал на клипчета с различни марки, но най - много ме кефят като визия базите на Триумф и BMW и ако празнотата в душата ми се задълбочи, нищо чудно да се захвана с такъв проект

От: Scrambler bikes

За този Триумф ли става въпрос?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:th_numero-tre-retro-scrambler.jpg
Прегледи:1
Размер:4.9 КБ
ID:5436400

Или ..... за тоА:

Име:IMG_8097e.jpg
Размер:288.1 КБ
ID:5436401
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да

/Умееш да използваш интернет - търсачки, хвала !/

Коментар

Гледай On any sunday, да ти се разшири дупката(в душата де, може и в джоба)
        Аз имам едно такова, ама не е английско, а японско и не е голямо 4-тактово, а малко двутактово. Но на визия го докарва. Като порасна, ще си купя английски скрамблер поне 500 куб.
        Тоя новия триумф нещо хич не ме кефи, прекалено тежък и натруфен е. Виж, оригиналите от 60-те са си друго нещо.
        Поли от Идилево си е харесала такъв Триумф, нищо чудно догодина да я видим с такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Гледай On any sunday, да ти се разшири дупката(в душата де, може и в джоба)
          Гледал съм ги вече ... за радост или мъка

И мен ме притесняват килограмите на Триумфа, а за това, че е натруфен - иначе няма как да го продават. Но е добра база за модификации - голям двуцилиндров сух двигател и желязна рама.

Коментар

http://www.motorcyclespecs.co.za/mod..._961_sport.htm
            И това не е за изхвърляне. Мен ме кефи даже повече от Триумфа.
            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
              ............................... - голям двуцилиндров сух двигател и желязна рама.

Това като го чуя и .... все такива ми се въртят в главата .....

Име:triumph-bikini-girl.jpg
Размер:34.9 КБ
ID:5436422

Или пък .... такова .......

Здрава рама ..... и два цилиндъра .......

Име:11_tara_triumph_27.jpg
Размер:144.5 КБ
ID:5436423

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение

Здрава рама ..... и два цилиндъра .......

Бутало да си...

Коментар

Спамери!!
                  Не бих могъл да помогна с познания. Всъщност това са обикновени за времето си мотоциклети с модифицирани изпускателни тръби и кормило. Още 30-те години НСУ пускат серийно модели с ауспуси от този тип. Май имаше и др.фирми.Но не са ги наричали скрамблер. Началото на 50-те около английските състезания се появява израза. Тогава и БМВ модифицират Р67 в такъв мотоциклет.След него още няколко модела. Англичаните също пускат серийно такива, примерно БСА Спийдфире Скрамблер . Има и едноцилиндрови, и двуцилиндрови. Различни европейски фирми също пускат на пазара такива модели, примерно Хорекс. Хонда също има модели Срамблер. На мен лично поведението на подобни моторцикли извън пътя много ми допада. Ниски, нисък център на тежеста, с неголям ход на окачването, много добре се контролират по черни пътища. Това за БМВ, единствената разлика е че тръбите не минават горе. Препятствията ги преминаваш точно по учебника на ВИФ "Мотоциклетизъм"....май това беше името.
                  Това за класическите скрамблери.

Инак една тема за такива /не съм сигурен че е позволен този линк, ако не , някой модератор да го затрие/
                  http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=678840

Визията на скрамблерите много ми допада тоже, дори и на новия Триумф, особено с леки доработки.
                  Но бих предпочел някоя вехтория на фирмата от типа на Т6- Тъндърбърд. Много хубав двигател, все още с чугунена глава и един карбуратор. Ювелирно пипнат. Дългоходов. С два разпределителни вала, като повечето двуцилиндрови ингелизци по това време. Но не са в главата.

И един линк с нов Триумф, ползван по предназначение
                  http://www.advrider.com/forums/showt...=398491&page=3
                  Gnome Rhone AX2 800 1938
                  Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                  Husqvarna Te 510 1989
                  Argvmentvm ad novitatem

Коментар

БСА Спиидфире да се чете БСА Спитфире-BSA Spitfire . Оказва се че още 30-години има доста представители от тази порода. Но не са тези,които дават точния облик на това понятие. Иван е прав, 50-60г дават най характерния облик на тези машини. Това са предимно четиритактови пригодени и олекотени мотори за триал. Появяват се и заводски такива.
                    Един скрамблер от 1937г.

Velocette 500 Scrambler - легендарна английска фирма

http://southsiders-mc.blogspot.com/2...scrambler.html

Gnome Rhone AX2 800 1938
                    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                    Husqvarna Te 510 1989
                    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Нямам наблюдения и опит, просто тази Хонда много ми харесва. CBF 750, 70-75 година.
                      Георги Донев, 0889 437 687
                      Nissan Patrol Y60

Коментар

Дано не ставам досаден, ама класическите мотори много ми харесват.
                        Попаднах на това, произвежда се в момента. Kawasaki W 800. Цената му е около 7 000 паунда. Само трябва да му се вдигнат ауспусите...
                        Последно редактирано от Георги Донев; 03-01-13, 18:14.
                        Георги Донев, 0889 437 687
                        Nissan Patrol Y60

Коментар

За сведение - индийските Enfield все още се продават нови, включително и модел който вече е с модерни карантии и инжекцион (но пак същата класика на външен вид).
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А и китайците имат доста интересни предложения, нищо, че са по <250-ина кубика. Ама пък то има много японски класики в тези класове.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              За сведение - индийските Enfield все още се продават нови, включително и модел който вече е с модерни карантии и инжекцион (но пак същата класика на външен вид).
                              То това ясно, ама ... не мога да разбера защо не дават по една индийка, с мотора .. зер ги имат в излишък.

Име:royal-enfield-naked-babe.jpg
Размер:92.6 КБ
ID:5440637

Нещо такова ...... примерно ....

А, те хората ... маркетинг са учили (сигурно в УНСС) ... така се продават мАтори:

Име:jodie.jpg
Размер:37.5 КБ
ID:5440642
                              Последно редактирано от CarTest™; 03-01-13, 22:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X