Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Aprilia Caponord 1200 2013

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Aprilia Caponord 1200 2013

май ще е с двг от Dorsoduro 1200 ...? дали е реален проект?
    малко повече инфо: http://blog.motorcycle.com/2012/02/0...ealer-meeting/
    Последно редактирано от bushiDO; 11-10-12, 22:19.
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

От: Aprilia Caponord 1200 2013

Лошо...понятието 'тежко ендуро' вече изчезна от речника. Това си е просто мощен асфалтово проходим мотор. На мен поне на такова ми прилича.
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

не знам защо точно този модел ти навява мисълта, че изчезва това понятие.... не мисля, че това ще е по-малко ендуро от например новото Super Tenere, даже някак вярвам, че ще е доста по-леко

Коментар

С тия малки пистови гумички и тоя малък клиренс няма на какво друго да навява От друга страна май никъде не го рекламират като тежко ендуро.....въпреди, че стария капонорд приличаше
        Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Тези съвсем се оляха . Отпред със 17 " . Наистина този "паун" става само да отидеш до Норд Кап и да се върнеш .

Коментар

аре бе олели са се - едно 70-80 процента от хората каращи модели със 19" па и доста с 21" сигурно не са припарвали на по малко от 10 км от черен път.
            това си е мотор за пътуване, а не оффроуд. Каквито са и всички т.н. тежки ендура, с някои малки изключения.

Коментар

bushiDO, извини ме, но думата "ендуро" сме свикнали да свързваме с "малко" (макар всъщност да е "доста") по-различно изглеждащи мотоциклети. Лично за мен е трудно да нарека този мотоциклет "ендуро" Той може да е много хубава и добре изглеждаща машина, но няма нищо общо с "ендуро". Предполагам същото впечатление кара и другите колеги да възроптаят.
              И хайде да не прекаляваме с изказванията кой на какви пътища припарва. Това няма нищо общо, ама нищо!!
              Ако аз искам да карам ендуро имам пълното право да го направя, нали. При покупката му не подписвам декларация колко километра по черно ще измина с него.
              И това че някои люде тук караме ендуро си има своите причини. Едва ли мислиш, че предимствата на ендурото се проявяват само по черните пътища. Ако пък си мислиш така, ще ти предложа да направиш Разлог-Якоруда-Юндола-Белово (просто пример, има сигурно и по-подходящи маршрути) с подобен на този от снимката, чисто шосеен, мотоциклет и после да споделиш как ти се чувстват кръста и подкръстието. Па нека е само асфалт. После го повтори с ендуро, но някое истинско, не като от клипчето горе.
              Положи усилия да ме разбереш правилно. Не бива да гледаме еднозначно. Мотора, който обсъждаме тук със сигурност има своите предимства, но те, струва ми се, не са присъщите за тези мотоциклети, които наричаме "ендуро".
              Дай намерим заедно какво хубаво може да предложи Aprilia Caponord 1200 2013.
              Последно редактирано от Ilarioncho; 20-10-12, 15:07.
              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Хубавото на тоя мотор определено е голямата мощ, високата скорост, стабилността на асфалт и добро поведение в завоите. Едва ли обаче става както си караш около Малко Търново изведнъж да кривнеш от пътя и да се качиш на Голямо Градище с него
                Yamaha XT​M600E '98

Коментар

Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение
                  bushiDO, извини ме, но думата "ендуро" сме свикнали да свързваме с "малко" (макар всъщност да е "доста") по-различно изглеждащи мотоциклети. Лично за мен е трудно да нарека този мотоциклет "ендуро" Той може да е много хубава и добре изглеждаща машина, но няма нищо общо с "ендуро". Предполагам същото впечатление кара и другите колеги да възроптаят.
                  И хайде да не прекаляваме с изказванията кой на какви пътища припарва. Това няма нищо общо, ама нищо!!
                  Ако аз искам да карам ендуро имам пълното право да го направя, нали. При покупката му не подписвам декларация колко километра по черно ще измина с него.
                  И това че някои люде тук караме ендуро си има своите причини. Едва ли мислиш, че предимствата на ендурото се проявяват само по черните пътища. Ако пък си мислиш така, ще ти предложа да направиш Разлог-Якоруда-Юндола-Белово (просто пример, има сигурно и по-подходящи маршрути) с подобен на този от снимката, чисто шосеен, мотоциклет и после да споделиш как ти се чувстват кръста и подкръстието. Па нека е само асфалт. После го повтори с ендуро, но някое истинско, не като от клипчето горе.
                  Положи усилия да ме разбереш правилно. Не бива да гледаме еднозначно. Мотора, който обсъждаме тук със сигурност има своите предимства, но те, струва ми се, не са присъщите за тези мотоциклети, които наричаме "ендуро".
                  Дай намерим заедно какво хубаво може да предложи Aprilia Caponord 1200 2013.
                  мдаа - ендуро е друго! прав си! или поне е друго това което сме свикнали да разбираме под думата ендуро (и двамата, освен мен писали за сега в темата карате иконата Afrika, аз малко по-низвергнатия XTZ750 та може и да имаме близки концепции...). Обаче под ендуро напоследък се подвизават много различни концепции и просто този нов (евентуален) Caponord си мисля, че ще е нотка свежест в този сегмент...

п.п. за отношението 80/20 път/оффроуд си държа - аз самия си падам по "адвенчър" бягство от сивилизацията ала бала и все не мога да го обърна в полза на оффроуда, а имам наблюдения и върху други каращи "тежки ендура"....

Коментар

Хахахаха, да де, извинявай няма какво на теб дати обяснявам за лоши пътища и подходящи мотори.
                    Но пък наистина и този си има предимства. Ако тръгвам за Алпите например или за Някъде из Европа ще го предпочета определено. Предполагам е предвиден да мъкне достатъчно багаж, а скоростта и комфорта определено ще са на осезателно по-високо ниво от нашите 20+ годишни ветерани.
                    Виж за лошите пътища може пък да ни изненада. Въпреки малките гуми, може пък да е предвидено добро поведение по лоша настилака. За съжаление не успях да намеря информация за хода на окачването... навсякъде само за двигателя пишат (само двигател ли е тоя мотоциклет или това е съвременния начин си ги мерим, а аз не съм разбрал ) Може да се окаже читаво попадение. Да видим.

Коментар

На предишният Капонорд хилядарката от 2005-2006 год, от зад е 185 мм хода , а отпред 175 мм с вилка Марцочи с диаметър 50 мм. На новият едва ли са направили по-голям ход на окачването, защото вида му е по-шосеен. Може даже да е по-малък хода.
                      Аз специално не виждам нищо интересно в този мотор, което да го поставя пред останалите тежки ендура от подобен тип. Почти всички показатели и данни пък на БМВ Р1200 ГС (вече старият), което е лидер в този клас са по-добри от тези на въпросният Капонорд (старият). Тегло, мощност, ход на амортисьорите и т.н. Единствено цената. БМВ е по-скъпо, но няма начин по-хубавото да е по-евтино за съжаление.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Владич много си краен баце - както се очертава този Caponord ще е базиран на Dorsoduro 1200. Ако е така не виждам с какво толкова го превъзхожда адвенчъра (нов стар все тАя). Да не говориме, че Aprilia обикновенно слагат читави компоненти и при очаквано по-ниската му цена има свое място на пазара!

п.п. виж какво е написал Илариончо - мотори много и мотористи много, за всеки мотор си има моторист и за всеки моторист си има мотор (за късметлиите и по повече де )

п.п. хода на Dorsoduro е 160/155, а двигателя е 130 к.с.. За новото "ендуро" сигурно ще отпуснат по още 2 санта и си става чук за концепцията.

Коментар

Това май е реалният проект.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Доста солиден шосеен турист.

Коментар

Защо все бъркате английските понятия "hard off-road" с "enduro"? Последното идва от "endurance"...
                              Ride to arrive.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X