Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за избор на мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за избор на мотор

След дълги обсъждания как точно да организираме едно пътуване от Чикаго до Аляска се реши че най-добият вариант е да се качиме на самолета, да вземем мотори под наем в Аляска, да се накараме и после пак на самолет и в къщи.
    Въпреки, че имаме 10 месеца до тогава, подготовката започва от сега.
    Питам тук, защото всичките 6 мотора които съм притежавал до сега са крузери, а на линка по долу ще видите какво се предлага там.
    Цената разбира се е от значение, но всякакви мнения и препоръки ще са от полза.
    Мерси.
    http://www.rentalaska.com/rentalrates.htm
    The only thing moving after WWIII will be cockroaches and V-Strom 650.

От: Помощ за избор на мотор

Поздравления за избора! Завиждам Ви благородно. А за мотора ...то трябва да ти е удобен..а и евтино да излезе Щом си карал круизери ще се справиш и с по големите..Тук имаше един пътепис на колега ,който направи такова пътуване с Kawasaki KLR. Аз бих взел обаче 800GS...Щото нямам
    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Всички тези мотори в предложения списък ще се справят чудесно. Ако покараш из Аляска, непременно посети и Юкон!! Провери височината на седалките от земята, ако имаш предпочитания. Аз свикнах с моя КЛР и F650 GS ми се струва нисък.

Коментар

PE, поздравления за пътеписа, изчетох го на един дъх, невероятни преживявания, страхотни снимки поднесени в един много забавен стил. Ако трябва да бъда честен, за този трип си говориме вече втора година, но като, че ли все малко несериозно, след като прочетох пътеписа, като, че ли всички задръжки и пречки отпаднаха и подготовката започва.
        За съжаление, ще мога да отделя само една седмица +уикенда=9 дни. За това, ще летиме и рентваме моторите.
        За височината на седалката си абсолютно прав, ако се разтърся из познатите си и тяхните познати, съм сигурен, че ще намеря всичките тези мотори наоколо и ще започна с test drive.
        А после и бюджета ще си каже думата.

Коментар

Здравей Митко--удобството на мотора би могло да се прецени и при дилъра. Там поне дават да се сяда на моторите, макар че най-вероятно без каране
          А за пътешествоето--заслужава си. Пожелавам на теб и твоята компания да се сбъдне, да си изкарате много добре, да останете с най-хубави спомени и да пишеш за тях тук

Отн гуми--дори и с улични гуми да са моторите, ще се справят без проблем където и да е в Аляска. А до Полярния кръг непременно иди

Коментар

Не съм карал, но моят дилър спря да продава G650 GS--твърди че е доста анемичен. Ако са нови, F650 GS са също 800 кубика и 2 цилиндрови, само дето двигателя не е настроен оптимално.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
              Поздравления за избора! Завиждам Ви благородно. А за мотора ...то трябва да ти е удобен..а и евтино да излезе Щом си карал круизери ще се справиш и с по големите..Тук имаше един пътепис на колега ,който направи такова пътуване с Kawasaki KLR. Аз бих взел обаче 800GS...Щото нямам
              Green,
              В момента карам Honda VTX 1300, сравнително тежък мотор с който съм свикнал много и се чуствам много уверен във всякакви ситуации.
              Това което ме тормози е височината на седалката, нещо с което тепърва ще свиквам. Очевидно ще трябва да се докосна до всеки един от тях и ако не мога да ги покарам, поне да поседя и да преценя.
              Що се отнася до пътеписа-прочетох го на един дъх и това беше капката която преля чашата

Коментар

Първоначално публикуван от Purple Elephant Преглед на мнение
                Здравей Митко--удобството на мотора би могло да се прецени и при дилъра. Там поне дават да се сяда на моторите, макар че най-вероятно без каране
                А за пътешествоето--заслужава си. Пожелавам на теб и твоята компания да се сбъдне, да си изкарате много добре, да останете с най-хубави спомени и да пишеш за тях тук

Отн гуми--дори и с улични гуми да са моторите, ще се справят без проблем където и да е в Аляска. А до Полярния кръг непременно иди
                Точно това си мислех, в Понеделник започвам да обикалям дилърите, а за гумите, каквито такива, нали е рентал...

Коментар

Едни пичове от Русия обикаляха САЩ с мотори, тук са написали отчет, има всичко - от наемането или купуването на мотор, до пътуването и т.н.
                  Има също и подробен бюджет, така че ще си наясно с какво ще се сблъскаш.

Ето подробностите: http://wassssabi.livejournal.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Mitko69 Преглед на мнение
                    Green,
                    В момента карам Honda VTX 1300, сравнително тежък мотор с който съм свикнал много и се чуствам много уверен във всякакви ситуации.
                    Това което ме тормози е височината на седалката, нещо с което тепърва ще свиквам. Очевидно ще трябва да се докосна до всеки един от тях и ако не мога да ги покарам, поне да поседя и да преценя.
                    Що се отнася до пътеписа-прочетох го на един дъх и това беше капката която преля чашата
                    Точно това имах предвид ..не те знам с какви размери си...Имам приятел който слезе от едно полицейско Кавазаки ...взето на старо от щатите..и се опита да се качи на GS...Проблема беше точно това...Има си поръчкови седалки...и това се оправя..но си е добре да седнеш да побръмчиш малко и ще се изясни))
                    ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

GS-a не е с толкова висока седалка, както примерно 800-стотката. Разбира се това е ендуро и не е със седалка на 65 см от асфалта, като на чопър... Виж Адвенчъра на GS вече е с наистина висока седалка. Там определено не всеки може да се покатери. Трябва да се пробват на място тези модели, и ако трудно се качваш, или земята ти идва далече от обувките и я опираш едва едва с върховете на пръстите по-добре да се избере друг модел.
                      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                      Златомир Попов - Forry

Коментар

Днес карах F650GS single, много лек, лесен за управление, височината на седалката е перфектна. Сравнен с VTX-а е малко като скутерче, ама то е до навик и е въпрос до привикване с новата машина.
                        Определено остава в моя списък за мотор под наем. Бих ли го купил-НЕ.
                        След обяд отивам да тествам големият батко 1200GS, ще споделя впечатления.

Коментар

Неам думи, жестока машина...Натиснете снимката за да я уголемите

Име:CSC_0076.jpg
Прегледи:1
Размер:126.8 КБ
ID:5402837Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0007.jpg
Размер:89.3 КБ
ID:5402838Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0009.jpg
Размер:85.2 КБ
ID:5402839Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0019.jpg
Размер:108.6 КБ
ID:5402840Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0030.jpg
Размер:177.0 КБ
ID:5402841Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0043.jpg
Размер:157.0 КБ
ID:5402842Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0056.jpg
Размер:85.7 КБ
ID:5402843
                          Прикачени файлове

Коментар

Колега, това новата придобивка ли е?? Ако е така, е честито и да ни зарадваш с безбройни пътеписи!!!
                            П.П. Оня черно-сребристия е дзвер!!

Коментар

Първоначално публикуван от Purple Elephant Преглед на мнение
                              Колега, това новата придобивка ли е?? Ако е така, е честито и да ни зарадваш с безбройни пътеписи!!!
                              П.П. Оня черно-сребристия е дзвер!!

За съжаление моята по-добра половинка ме убеди, че ни трябва нова къща, плановете за Аляска и нов мотор отидоха във фризера..
                              Тази година ще обикалям езерата пак, най много до Канада да се отиде.
                              VTX-а си е много добра машина и се радвам, че ще го покарам още малко, а ако е рекъл Господ GS-а може да дойде без да трябва да си тръгне Хондата, място в новият гараж има ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X