Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda CB 1000r

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda CB 1000r

Мисля да се отказвам от скитането по гори и планини и да се насоча към асфалта,не че не ми се кара из балкана но вече няма с кой.Събирането на група по голяма от двама човека е почти невъзможно,балкана на 60-70км около Сливен го знам на изуст и честно казано вече ми е малко скучно да обикалям все по едни и същи пътеки,а и да караш сам в планината не е добра идея така че мисля да пробвам асфалта.
    Моля за съвет,мислите ли че да речем този мотор http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...589&f1=details е подходящ за разходки до 200км,примерно качвам жената отзад и отиваме някъде за една вечер,с една раничка багаж.Иска ми се хем да ми е кеф да го карам сам хем и жената да мога да я взимам от време на време с мен,тук обаче идва най-големия проблем според мен аз съм 105кила 190см,жената 65-70кг,дали няма да му дойдем в повечко на този мотор.Другия ми проблем е че никога не съм карал подобен тип мотор,като малък съм имал обичайните соц моторетки,симсон,МZ 250 и преди да отида студент имах едно извращение на Руската техника ТУЛА тогава бях на 18.След 12 годишно прекъсване преди 2 години реших че пак ми се кара мотор и си купих Кава КЛХ300 много хубава моторетка беше но така се стекоха нещата че после се запалих по атеветата.Първото беше една Хонда ТРХ300 бях я купил за жена ми че все ревеше че не я взимам с мен но тя така и не се качи да я пробва дори,на мен съответно ми беше малка и слабичка,после взех едно Сузи ЛТЗ 400 то пък ми чупеше ръцете при дълги разходки и него го разкарах и в момента имам Ренегад 800Х който в момента се продава.Та мисля че смених достатъчно офроуд машини и ми се ще да пробвам нещо друго,ако някой колега е имал същата дилема или е запознат с моторите от типа на тази хонда от линка нека каже какво мисли по въпроса,не бързам за никъде а и мотор ще се купува ако продам ренегада.Решил съм повече свежи пари да не наливам в машини които само стоят в гаража и ги изкарвам веднъж месечно че по някога и по рядко,идеята е да купя мотор до 10к лв и с останалите пари да взема екипировка или поне подходящи каски.Ако имате идеи за други подходящи мотори споделете,отворен съм за предложения,искам само да не е тежък и да не гори много.
    Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

От: Honda CB 1000r

Ако ти трябва за разходки до 200 км ще ти свърши работа. Ако съм разбрал правилно искаш нещо с повече кубици и коне за да си правиш кефа на асфалта, в такъв случай правилно си се ориентирал. Не си ли мислил за някое мощно шосейно ендуро от рода на Варадеро или В стром 1000? Или някой спорт турист? С тази моторетка трудно ще си вземете багаж ако решите да нощувате някъде, раничката ще е недостатъчна
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

За килограмите мисля си, че ще сте малко множко, но все пак то в нета предполагам си пише до колко е. Иначе и аз бих те посъветвам едно шосейно ендуро.
      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Този мотор ще ви е изключително неудобен , а голямата мощност съчетана с килограмите , и сравнително късият мотоциклет , може да ви изиграе лоша шега. И за мен, най-добрият вариант е тежко ендуро с предна капла 19.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Този модел е много хубав, но ще ти е малък (в смисъл физически, иначе е достатъчно мощен) и не много удобен за пътника. Все пак трябва да се пробва ако си го харесал. Други варианти има много: Kawasaki Z1000, Yamaha FZ-1, Honda CB1300, Suzuki Bandit 1250, Yamaha XJR1300, Aprilia Tuono 1000 (тези са ОК като размери). Ако не държиш да е много нов, може и Kawasaki ZRX1100/1200, Honda CB1000 Big One, Yamaha XJR1200, Cagiva Raptor. Като размер стават и някой 600-ки - Yamaha FZ-6 примерно не е никак малък. Ориентирането към "гол" мотор за кратки асфалтови разходки е много правилно.

Коментар

Нощувката ще е на хотелче или при приятели,жена ми не е фенка на палатките да не говорим само за спални чували и тази разходка ще е веднъж два пъти в годината колкото да и запуша устата.През по голямата част от времето мисля да го карам из града и да ходя назад напред с момчетата,да речем до морето за един следобед или някъде из балкана за по бира на хладина.Не смятам да го ползвам за основно превозно средство а само за кеф и понякога като ми изпуши главата просто да изляза да покарам даже и сам.Не държа и на големите кубици,тази хонда просто ми хареса как изглежда и долу горе отговаря на това което искам,хем има спортно излъчване хем не е някоя луда пистарка,сигурно има и други японци подходящи за целта.Вчера един приятел си докара един Бандит 650 2005 от Германия,пробвах го но нещо не ми допадна,друг приятел си е харесал Кава Z 750 и май скоро и той ще се сдобие с нов мотор,ще пробвам и него,бих прескочил до Ст.Загора но не знам дали ще ми дадат да я пробвам тази хонда пък и още не съм продал ренегада а като се знам как лесно паля ще се набутам бързо бързо.При положение че до сега съм карал някакви машини с 50-60 коня двигатели и максимална скорост 120км/ч,1000куб дали няма да са ми много като за начало но пък съм чувал че по големите двигатели са по спокойни.За това питам знаещите кажете какво мислите по въпроса.
            Благодаря за мнението на колегата nigell,аз също имах опасения че чисто физически ще ми е малка тази хонда,като разгледах неговите предложения по ме грабват Z1000 и Bandit 1250.За съжаление не познавам никой с такива мотори,ще ми се да се кача да покарам малко без никой да ме притеснява,просто да усетя машината и ще разбера дали е за мен.
            Последно редактирано от Warrer; 22-06-12, 18:40.

Коментар

Yamaha FJR 1300,това е твоята машина....и моята мечта....ама засега съм с Еф Джи 1200. А големият мотор може малко, ама и много..
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Тази ямаха нещо много голяма ми се вижда и не ме влече,харесва ми по нейкед да изглежда пък и цената и е доста сериозна,благодаря за предложението все пак.
                Колегата Краси К ми предлага Каджива Раптор 1000 05год. http://motori.cars.bg/m45205 на снимката добре изглежда но имам предубеждения към Италианската техника и то много сериозни.Казва че двигателят бил от Сузики ТЛС което е добре,поне двигателя е японски ако някой се е сблъсквал с такава машина моля да сподели впечатления иначе ми харесва как са я направили да изглежда с този фар.

Коментар

Тогава погледни XJR1200/1300 - уникални машини...
                  Ако е машина, нека бъде немска!
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Да, и аз бих искал да чуя впечатления за Cagiva Raptor

Коментар

Миналото лято карах раптор и то точно 1000-ка. Много ми хареса, но изтървах да го купя. Сега дали ще имам шанс.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Колегата го е обявил за продаване,не виждам защо да нямаш шанс.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF5733.jpg
Прегледи:1
Размер:164.4 КБ
ID:5386352 Защо пък да не може да се ползва за туризъм.

Коментар

Здравей Колега,

Имам ЦБ 600. Мотора е страхотен но е за сам човек. С жена ми заедно сме 180 кг и аз лично имам проблем с управлението особенно при по дълги спускания. Друго е че повече от 150 км трудно се издържат заради липсата на слюда. Като цяло този модел на хонда е много вдъхновяващ, здрав и безпроблемен, какво повече трябва от един мотор.

Аз съм 185 / 96кг пускам ти снимка да видиш как седи пропорционално.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:_DSC8777.jpg
Прегледи:1
Размер:137.8 КБ
ID:5386353
                            Т5
                            Crossrunner

Коментар

На мен този мотор ми се вижда къс.Сигурно е добър за градско, но за извън града едва ли...То това го е казал и Haji.
                              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X