Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема

Продадох си СуперТенерето, което сам си бях построил, само за да ми на на по-лек мотор.
    След много четене се спрях на два мотора - КТМ 620/640 - ендуро или адвенчър и Сузуки DR650SE след 1996 с новия двигател.
    Вчера направих тестово каране на КТМ-а на Жоро Янакиев, благодаря му за което.
    Такова Сузуки не съм карал, но съм карал едноцилиндрови Ямаха и Хонда и съм сигурен че няма да се различава от тях, японските мотоциклети си приличат.
    Разликата между КТМ и Сузуки обаче е огромна.
    Същата е като разликата между Мазерати и Пасат.
    КТМ-а е мотор, който дава страхотен кеф при каране, но има и доста недостатъци - иска честа и скъпа поддръжка и ремонти, вибрира и трака като Канго. Има неверояно окачване и страхотен въртящ момент и мощност.
    Сузукито е на другия полюс - ще те заведе където си искаш, без да ти напомня за себе си, но пък е скучно за каране. Ако взема такъв, разбира се ще има доста тунинг по него, но пак ще съм под цената на КТМ с ремонтите и обслужването му.
    Разликата между двата е малко като СуперТенере срещу Африка Туин, но Ямахата няма недостатъците на КТМ-а, т.е. здрава е и не изисква особена поддръжка.
    Моторът ми трябва за същото каране като досега, но искам да ми е по-лесно извън пътя. Да кажем 70/30 on/offroad. Офроуда за мен не е само да мина през място, където няма асфалтов път, но и да си направя кефа при карането. Разбира се няма да го вкарвам в дерета(може би ), но и няма да се влача на първа - втора с висящи крака .
    Не знам дали вашите съвети ще наклонят везната, но със сигурност ще бъдат полезни за мен и за други с подобна дилема.
    Приемам предложения и за други модели в този клас, но поне аз не се сещам. Обмислях и DR-Z 400 като вариант, но той е доста по-неподходящ за асфалта и ще иска повече тунинг, за да стане.
    Последно редактирано от Ivan_J; 23-04-12, 10:15.

От: Дилема

Поддръжка трябва за всеки мотор, за по-новите малко повече. Това важи и за коли и т.н.
    Мотора на Жоро беше мой, та той, заедно с Барни и мен можем да ти дадем всичката необходима информация за модела.
    Правилно си усетил какво различава КТМ (без значение от модела) от останалите - кеф при каране или на английски fun factor.
    Погледна ли и KTM 690 Enduro (и варианта му за пътешествия, реализиран от Мони)?

Коментар

Първоначално публикуван от T-Mac Преглед на мнение
      Погледна ли и KTM 690 Enduro (и варианта му за пътешествия, реализиран от Мони)?
      Него мога само да го гледам.
      Ако не бях финансово ограничен, може би точно към 690 щях да се насоча.
      Но за максимум 4000лв това са възможностите. Точно затова и толкова се чудя.
      Ако парите не бяха фактор, щях да си купя нов КТМ и да ремонтирам което се счупи. Да, ама не
      Харесах си един Adventure 620, първата година на производство в Австрия, изглежда много добре, според собственика и технически е много добре, но ме е страх да се хвърлям. Ще погледна едно сузуки и май между двата конкретни екземпляра ще решавам.
      Ако взема Сузукито, ще карам и ще тунинговам през това време - окачване, резервоар, седалка, ветрозащита.
      Ако е КТМ-а ще карам и ще ремонтирам - лагери, водни помпи, съединител на стартера, ремонт на двигателя(конкретния екземпляр е на 40х км, чета че на 50-60 вече искат основен ремонт).

Коментар

Ванка, взимай KTM-a, нали за кеф го взимаш. Сузукито сам казваш, че ще ти е скучен.
        You'll never find out - I got no key hole....

Коментар

Колега,мога само да ти кажа че подръжка та на КТМ не е особено скъпа.Аз на моят мотор до 90х км. не съм правил почти нищо,сега чак направих ремонт и то защото аз си го счупих.Иначе мотора е като другите само иска редовна подръжка,масло и филтри на 5х км. тогава съм проверявал и клапаните.Никога не бяха мръднали но все пак си ги проверявам.
          Ако нещо те интересува питай.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X