Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha xv 535 Virago

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha xv 535 Virago

Здравейте колеги, едно бивше гадже иска да си купи мотор и се е спряла на този модел.
    Пита мен дали знам нещо повече, надежден ли е , става ли за пътувания , какво му се чупи, разход и тнт.

Въпроса ми е ,дали някой от вас не притежава такъв мотор или е карал да сподели.

За нея , тя е 1.60+-2-3см , 60кг и досега е карала само 125кубика на курсовете т.е. не е много на "ти" с карането.
    Бях и предлагал да покара Африката (която зимува при нея) но след като се качи разбрахме , че няма да може да стигне земята тоест има голяма възможност да падне мотора върху нея.

Става въпрос за този екземпляр:
    http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=31778153
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Yamaha xv 535 Virago

За нея ще е идеален. Ще го покара година, две пък после може да мисли за по-голям.
    Мотора си става и за града, и извън него.
    Двигателя е принципно безпроблемен, кардана си е плюс, а мотора ще я радва, ако всичко му е о.к.
    По спомен, модела е с два резервоара и имаше някакъв проблем с включването на единия, но ставаше дума за
    някакво реле (по спомен, може и да се лъжа).
    Нека се поразгледа и за друг алтернативен мотор - Honda VT 600 Shadow, същия клас, но по-добър според мен.
    Успех!

Коментар

Щом питаш за чопър в офроуд форум - няма да чуеш ласкави отзиви. Конкретно на този - двигателят му е слабоват но за сметка на това си е тежък. Кормилото е неудобно и за сметка на това няма какво да те пази от вятъра. Седиш си само на д-то без възможности за местене на тежестта, но за сметка на това седалката е неудобна. Казано с други думи - след като покарах малко едно такова започнах да гледам с голямо уважение чопъристите. Който може да навърти повече от 200 км/ден с такова и после да е жизнеспособен си е за уважение.

След като е ниска и не много здрава физически девойката - като член на офроуд форум можеш с чиста съвест за първи мотор да и препоръчаш - Ямаха ХТ225 Сероу или Кавазаки Шерпа или Сузуки Ван ван.

С Вирагото ще се откаже от моторите ради бога.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Тя градско ме съмнява да го кара , все пак не живее в града и предпочита да движи с градския транспорт тук.
        Наистина ме притеснява малко стойката, така като го гледам , доста напред ще трябва да "легне" за да може да го кара....
        Слюда ще и измислим , това не е проблем ... но незнам дали ще успее да се справи с неудобната седалка
        (и аз мислих , че съм си направил седалката на Африката удобна , но след 3 пълни дни каране (по 800-900км) , задника ми беше на съвсем друго мнение, и седях на шалтето си )

Коментар

Мотора за начинаеща мацка е SUZUKI GS 500 ( или нещо от този клас), какво се метат на разни мотори щото ги кефил цвета и визията, не мога си го обясня, да я е страх после да го кара , че ако паднела щяла да го ожули и щял да стане грозен. За учебен мотор си трябва дуракоустойчивост.
          Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
            Мотора за начинаеща мацка е SUZUKI GS 500 ( или нещо от този клас), какво се метат на разни мотори щото ги кефил цвета и визията, не мога си го обясня, да я е страх после да го кара , че ако паднела щяла да го ожули и щял да стане грозен. За учебен мотор си трябва дуракоустойчивост.
            Спря се на този тип мотори , понеже е по-нисичка. И я е страх дали ще може да достига земята.
            За драскотини и визуални дефекти , изобщо не може да се говори, щото не я интересуват ... важното да е здрав и да върви

Коментар

Доколкото съм запознат с този мотоциклет има реален шанс да се сблъска с проблем в стартера, или по-точно "бендикса". Мисля при този модел еднопосочното предаване на движението от стартера е решено доста "праисторически". Стар модел може и да има и други болежки с карбураторите, скъсани мембрани и прочие.

За ниска девойка, прохождаща в мотоциклетизма, най-удачния избор към днешна дата (естествено мое мнение) е:
              Honda CB500
              Suzuki GS500
              Kawasaki ER5, ER6

Евтини, здрави, леки, динамични, икономични, лесни, ниски и т.н. Подценявани, но с възможности да обиколят цяла Европа с двама и багаж.

Единстено Кавата има някои по-изразени детски болежки, но пък ER6, според мен ще допадне най-много като визия на "млад" мотоциклетист - страничен видим амортисьор, гърне във вид на куршум под двигателя. Карал съм такова с ABS и имах чувството, че не мога да разчитам на спирачките именно заради него - вместо задната спирачка да спре, ABS-а просто разтриса. Иначе двигателя доставя огромно удоволствие като динамика, а мотоциклета като лекота на управление:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC01388.jpg
Прегледи:1
Размер:209.6 КБ
ID:5317806

Honda CB500:

Suzuki GS 500:

Успех с избора!

Поздрави,
              Иво
              Последно редактирано от markovivo; 14-11-11, 09:57.
              Черпете ме, не ме щадете!

Коментар

точно това и аз имах в предвид
                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X