Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Super Tenere или Suzuki Dr 800

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha Super Tenere или Suzuki Dr 800

Здравейте, днес се регистрирах в тоя сайт и искам да попитам кои от двата мотора горе посочените си заслужава повече.
    Ще се използва предимно за асфалт и рядко оф роуд.
    Мерси предварително.

От: Yamaha Super Tenere или Suzuki Dr 800

XTZ750
    има много писания по-въпроса, ако не успееш да ги намериш, ще изпадна в подробности
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Yamaha-та е разумния избор ! Ако предпочиташе DR-а нямаше да пускаш тази тема
      Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
        XTZ750
        има много писания по-въпроса, ако не успееш да ги намериш, ще изпадна в подробности
        XTZ850 e oще по-добре

Коментар

Минеш ли границата от 600 кубика , за голям мотор , принципа за мен е "2 е по-добре от едно" - имам предвид ДВГ то.

Коментар

Взимай една африка, с тия цени на горивата тенерето ще те докара до банкрут Щегувам се разбира се. Защо не се качиш да покараш и двата и ще ти стане ясно кой е твоя мотор. Иначе Биг-а е по-корав (то няма какво да му се счупи де - лично мнение)
            Yamaha XT​M600E '98
            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Това за чупенето е много относително ! И двата мотора са по на 20 години ! Така ,че работата ще е на късмет .
              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

От двата модела избери Африка Туин ))
                Това в кръга на шегата
                Двата мотора са доста различни-един цилиндър на ДР-а срещу два редови на Тенерето
                И двата в оригиналния си вид са с доста лоша ветрозащита
                Като че ли при Тенерето този проблем е по-лесно разрешим,с по-висока слюда,докато ДР-а освен,че няма слюда,е с доста тясна маска,което не пречи на мой приятел с ДР да си пътува заедно с нас,и все още не е настинал
                Иначе като при всеки избор на 20 годишен мотор,всичко е въпрос на сътояние и грижи полагани от предния собственик
                Но най-удачно е да се качиш на всеки един и сам да прецениш-дали те устройват вибрацийте на ДР или разхода на Тенерето
                Успех в избора
                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Ей, голяма работа е тоя пуст разход на СТ-то, бре!!!
                  Колко ще гори една Африка, като се напъва да върви с около 150км/ч, уважаеми африканецо Чанев? Щото на мен Тенерето ми даваше 7-8/100 при каране с такива скорости, че и на моменти около 180км/ч... Предполагам, че при галене с под 100, не е никакъв проблем да падне под 6/100 - проблемът беше в нашите млади и безстрашни глави, непознаващи бавното каране по асфалта. Сега ако ми кажете, че примерно 5 литра разлика за 1000км пътуване бърка някой, ще ме разсмеете яко!
                  За сравнение: Биг-а при същото каране дава литър отгоре; ТДМ850 (4tx модела) е с литър под СТ-то. С Африки не сме карали дълго, че не ни издържат на темпото.
                  А по въпроса на автора на темата - личното ми мнение е, че Ямахата си заслужава много повече, но за 20-годишна машина водещото трябва да е състоянието на конкретния екземпляр.
                  Успех и късмет!

Коментар

Преди година бях в състояние на търсене на мотор и СТ ми беше един от вариантите, гледах поне 6 и никой не ми хареса и не говоря за леки козметични дефекти. В случай че се намери читаво Тенере може да се мисли, но не съм сигурен че това е възможно, ДР-а ми е някак си голям и тежък а и много вибрира. Ценовият клас на посочените мотори започва от 1500лв и за читави може да достигне до 3000-3500лв. за тези пари може да се намерят и по-добри алтернативи.

Коментар

Африканеца Чанев отдавна е разбрал, че африката гори малко повече от тенерето при нормално каране - 50/50 он/оффроуд.
                      Тенерето ми даде 6,3, а африката 6,8.
                      За 3000 можеш да си вземеш перфектен 20 годишен мотор или бракуван по-нов. Аз лично предпочитам да карам дърт, но перфектен

Коментар

Super Tenere е по добрия вариянт.
                        Трагичното не е смъртта, а животът, който
                        хората живеят или не изживяват до смъртта си.
                        Чарлз Буковски

Коментар

Ъхъ, 6,8 даде само по черно, а при тебе имаше и 100 км асфалт в тоя разход
                          Шидер - прав си, кои сме ние да даваме акъл, караме си кротко със 110-120 и си правим кефа
                          Сякаш скоростта е единственото, с което трябва да се хвалим
                          Yamaha XT​M600E '98
                          Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X