Колеги,обръщам се към Вас, за по-компетентно мнение относно закупуването на чисто нов мотор от моя приятел.Колебае се между двата модела от заглавието.Ходил е при дилърите и на двете марки за оглед.От думите му оставам с впечатление ,че избора му клони към Хонда.В Ямаха е питал за последното Тенере,показали са му това от 2008,но той иска да купи последния излязъл.А те го нямат в наличност, и отношението им към него не го впечатлило.От Хонда са поръчали два Трансалпа новите и ги чакат да пристигнат,за да ги види и той.В момента моя приятел има Хонда црф 250 х,но иска и ендуро с което да обикаля из страната.На всеки споделил мнение,благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
HONDA XL700V Transalp или YAMAHA XT660Z Tenere-кое да бъде?
Свий
X
-
От: HONDA XL700V Transalp или YAMAHA XT660Z Tenere-кое да бъде?
А ве ти не четеш ли как в тоя форум ( а и не само в него) всички хранят представителите на Ямаха в Бг? Където пипне японеца , добре , ама където се намеси и българин става .....мацано д..е с тиква. Иначе има много написано . Четете! Зависи му от стила на каране-ако е по-спокоен-Транс, ако иска по- нервно и бързо ендуро - Ямаха. Никой няма да ти каже , че има забележки към който и да е от двата модела.
ПП Блазе му на твоя приятел !!Мисля ,че 99% от хората тук искат да са на негово място!!!
Коментар
-
Ямахата е едноцилиндрова, а Трансалпа двуцилиндров. Щом ще го ползва за туризъм и обиколки из страната по-добре да е двуцилиндров мотора.Тази Ямаха е по-пригодена за офроуд от Трансалпа с висока седалка и т.н., но човека си има много хубав мотор за гората, така че...
Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
Златомир Попов - Forry
Коментар
-
Говорил съм със един собственик на Ямаха ХТЗ, от новичките, той ходи и до Сирия - думите му бяха "Имам и Африка и ДР800 - и двата са по добри , а Африката 10 пъти ". Основните забележки бяха относно недостига на мощност . Аз съм за двата цилиндъра , макар че Транс 700 не се слави с добро име , правят ги в Испания , и за разлика от старите , нямат солидна репутация . Ако ще се напъва за нов мотор , да огледа БМВ и Триумф, може да му грабне интереса...
Коментар
-
Благодаря колеги.Ще споделя днес с него мненията ви,а окончателния избор ще оставим на него.Успех на вас. Дано ви се наложи и на вас през новата година да зададете подобни въпроси.
Коментар
-
Аз малко съвсем в страни от предложените отговори, но не бих взел нито един от двата мотора.
Да, по-добре е трансалпа, заради двата цилиндъра, но има доста оплаквания от него.Per aspera ad astra.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнениеАз малко съвсем в страни от предложените отговори, но не бих взел нито един от двата мотора...
Коментар
-
А така -още две мненияТануцо ,сподели малко повече относно оплакванията за Трансалпа.Защото споделих с приятеля ,че везните клонят към Хондата.Отговора му беше:еми ,ще се чака тогава до март да пристигнат.Кои други марки с подобни модели може да разгледа? Карам дрз 400 и относно тежките ендура нямам достатачно познания и опит.Относно Сузуки в -сторм 650 имам познат в София с модела от 2005.Освен да ги срещна двамата -да споделят информация и за Сузукито като вариант.
Коментар
-
Еми той Гошо го е написал доста красноречиво.
Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнениеОсновните забележки бяха относно недостига на мощност . Аз съм за двата цилиндъра , макар че Транс 700 не се слави с добро име , правят ги в Испания , и за разлика от старите , нямат солидна репутация .
Все пак покупката е въпрос на личен избор и ако толкова са му легнали на сърцето тия два мотора - да дърпа единия за ушите/огледалата, пък после ще види дали му пасватPer aspera ad astra.
Коментар
-
Моето мнение е не просто, че Тенерето е по-добро за черни пътчета, а че транса си е зле за там...
Веднъж съм пробвал Транс 700 - за добро или зло до там бях карал Ямаха ВТ1100 на приятел - ами то нямаше почти никаква разлика в стойката с Булдога (че и клиренса ми се стори почти същия)... Усещането ми бе едно такова, че съм седнал на градско-туристическо моторче, не и върху туристическо ендуро...
Та за пътуване добре, но за приключения по пътя - там, където съм завирал В-Строма (моя е малко повдигнат и с леко рошави гуми, де) не съм сигурен дали бих вкарал транса... (или би ми трябвала повече помощ от приятели...)
Коментар
-
То с достатъчно помощ от приятели и на Мусала ще го качиш
Не мога да разбера какво толкова не ви харесва Новият Transalp.
От сега да кажа, че V-Strom не съм карал. На Transalpa обаче нищо му няма. Седалка широка и ниска, ход на окачването и клирънс напълно достатъчни за всякакви туристически цели (вкл. черни пътища, пътища в ремонт, поляни-колкото да стигнеш до там където ще си разпънеш палатката), в града е лек и удобен, хубава ветро и водозащита, достатъчна динамика до 140 км/ч без да е самолет, проверена и доказана концепция, удобна стойка, може би най-големият пробег между обслужванията (12 000 км), заден амортисьор с разширител и регулировка, която може да даде изненадваш комфорт, изключително приято, плавно и уравновесено поведение на двигателя, удобна стойка, отлична возия и голям пробег преди да се усети умора.
Нищо не пречи и тоя да го завреш на майната си по горите. В тази посока ограничения няма. За доказателство ще припомня как Румен стигна до с. Лилково с 300 килограмовата си Yamaha Drag Star с клирънс от 3 см. или пък Дъг, който обиколи половината свят с оная си, последната шейничка...
И хайде стига ги вкарвахте тия туристически мотори в "къра". Като толкова ви влече натам, знаете какво трябва да си купите.Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнение...Не мога да разбера какво толкова не ви харесва Новият Transalp.
От сега да кажа, че V-Strom не съм карал...
Първоначално публикуван от Ilarioncho Преглед на мнениеКато толкова ви влече натам, знаете какво трябва да си купите.
Майтапа настрана - не виждам кво му има на Трансалпчето, че да не си джиткаш насам - натам с него.
Коментар
-
Виждам,че се заформи хубава тема,която е от голяма полза за приятеля,а и не само за него.Лятото имах възможността от близо да погледна V-STORM 650 на Наско.Мое мнение е ,че ако се разделя със дрз-а,това ще е следващия мотор,който ще ме вози.Но това са само мечти от близкото бъдеще.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар