Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha TDM или БМВ Ф650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha TDM или БМВ Ф650

Здравейте.
    И аз като всички запалени моторджии много обичам да си карам моторчето и да пътувам, но моите ТТР250, и Хонда ЦБР 600 не стават много за дълги пътувания, пък и мисля да ги разкарам и двата. Та поради тази причина си търся нещо ниско бюджетно да речем до 4500лв по новичко по възможност. За момента съм се спрял на ТДМ 850 прочетох доста добри отзиви за тая машинка - нещо средно между ендуро и турърче (ше си джиткам и в града, и по черните пътища). Но нямам идея дали е комфортен за по-дълги преходи, имам предвид дали е удобно за втория човек( малкия ми брат 65кг 17г) Дали има място за куфари и най-важното тия спойлерченца пазят ли от вятъра? И ако някой знае какъв е разхода?!? Между другото, лятото съм замислил да направя една обиколка из Европата, та дали е надежден тоя мотор за такава обиколкичка ? Извинявам се предварително за допуснатите правописни грешки и ще съм много благодарен за адекватни мнения thanks

От: Yamaha TDM вс БМВ Ф650

Първоначално публикуван от eVo6 Преглед на мнение
    Здравейте.
    И аз като всички запалени моторджии много обичам да си карам моторчето и да пътувам, но моите ТТР250, и Хонда ЦБР 600 не стават много за дълги пътувания, пък и мисля да ги разкарам и двата. Та поради тази причина си търся нещо ниско бюджетно да речем до 4500лв по новичко по възможност. За момента съм се спрял на ТДМ 850 прочетох доста добри отзиви за тая машинка - нещо средно между ендуро и турърче (ше си джиткам и в града, и по черните пътища). Но нямам идея дали е комфортен за по-дълги преходи, имам предвид дали е удобно за втория човек( малкия ми брат 65кг 17г) Дали има място за куфари и най-важното тия спойлерченца пазят ли от вятъра? И ако някой знае какъв е разхода?!? Между другото, лятото съм замислил да направя една обиколка из Европата, та дали е надежден тоя мотор за такава обиколкичка ? Извинявам се предварително за допуснатите правописни грешки и ще съм много благодарен за адекватни мнения thanks
    п.с Забравих да спомена за БМВ ф650 също има конкурентна цена, но няма никакво инфо в форума или поне аз неуспях да намеря както за него така и за ТДМ-ката, на мнение съм че ще бъде интересно както за мене така и за доста съфорумници да получим малко повече инфо

Коментар

Бмв-то е едноцилиндрово с Ротакс двгател. От тези дето караха Сигма-та. Има нов модел на Ф-ката, но и парите му са повечко. ТДМ 850 е най-ендуро ориентираният модел от всички ТДМ-и. Особено от първите, които имаха и защитна кора под двигателя. Много здрав, непретенциозен и безавариен двуцилиндров петклапанен двигател със сух картер. Стъклото е малко, но пази добре. Куфари могат да се монтират три броя, но трябва универсална стойка, монокей. Може Капа, а още по-добре Гиви. Три години карах такъв ТДМ със стойка на Гиви модел Уинграк-2 за три куфара. Заден 45 литров и два странични по 28 литра. С този мотор направих първото си по-голямо пътешествие до Бодрум Турция през 2001 г. Втори човек аз не съм возил, но моторът е достатъчно мощен и бърз за да се затрудни. 77 коня стигат и хартисват за двама. Разхода на ТДМ беше 6-7/100. Тогава карах и по-бързичко. Помня че 200 км/час вдигах спокойно, даже и с трите куфара, въпреки предупрежденията на производителя им Гиви.
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

ВладиЧ много ти благодаря за подробния отговор, точно това исках да чуя за този мотор На 99% съм сигурен, че това ще е бъдещият ми "пътешественик"

Коментар

И аз сьщо като теб преди две години тьрсех нещо между ендуро и турьр и понеже много не ги разбирам тези работи се посьветвах с приятели.Ходих, гледах, тествах и накрая избрах-YAMAHA TDM 850 twin -1997г., 83 к.с. За сега нямам никакви оплаквания от машината. Разход на гориво при нормално каране /100-120/-около-7/аз сьм 130 кг./. Невероятно удобна седалка - широка с прекрасна извивка. Място за втори човек има много, дори и с топ касата.Страничните спойлери много, много не пазят, ама става. Успех с избора и ако имаш вьпроси питай.

Коментар

От: Yamaha TDM или БМВ Ф650

А каква е обективната цена на 850 тдм, струват ми се доста евтинки около 3000лв се въртят, пък то евтиното винаги излиза скъпо, така знам де Какво трябва гледам при закупуването на такъв мотор ..? И между другото имат доста навъртяни километри 40 000 - 60 000 нормално ли е ?

Коментар

Нормални километри са за тези мотори. Няма някакъв ясно изразен недостатък и проблем, за който специално да се следи. По-скоро трябва да се обърне внимание на общото състояние на машината. Цената е точно, както за мотор, който не е в първа младост, а сега е и криза. ТДМ 900 вече е по-скъп, но той е по-нов и по-шосеен модел.
              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
              Златомир Попов - Forry

Коментар

Koлега, аз карам ТДМ 850 и съм много доволен. До сега съм изминал12000 км. по всякакъв терен. Средния разход е около 4-6л/100км. при скорости до160км/ч. В мото зона има клуб ТДМ там ще намериш много отговори!

Коментар

За твоите цели - искаш да е ендуро, бих ти предложил СуперТенере.
                  Дори и се замислям напоследък да продам моето, за което има отделна тема:
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=79567

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X