Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спален чувал

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Спален Чувал

    Първоначално публикуван от Zahari007 Преглед на мнение
    [*]бариера за изпаренията – непромокаема мембрана, проектирана да задържа топлия и влажен въздух, създаден от тялото, вътре в слоевете на чувала. Тя се ползва само при температури под О градуса (Целзий).
    Е т'ва ми е трудно да го повярвам!?!
    Това е доста опасно нещо и не вярвам някой да създава уславия да се случи... Идеята е тялото да е сухо, а не влажно.
    Някой може ли да коментира? Това превод на текст ли е?
    You'll never find out - I got no key hole....

    Коментар


    • #17
      До: Спален Чувал

      Без да съм специалист, искам само да отбележа ,че е много важно да подберете правилно комфортната температура на чувала , не екстремната.Точна конфортната позволява спане при тази температура ,а долната е предпазване студ на незаспал човек.Аз с първия чувал така се обърках и без малко да си замръзна.

      Коментар


      • #18
        До: Спален Чувал

        Първоначално публикуван от drago varvar Преглед на мнение
        Не мога да се сетя, на кои войски беше спалния чувала, но имаше ръкави и крачоли и целта му е била войниците да са в постоянна бойна готовност.За нас този тип чувал би ни свършил прекрасна работа като ни стане вечер студено или рано сутрин ни се до ходи до WC,тръгваш да си се разхождаш директно с него, без да го сваляш от себе си.
        P.S. ето ви военни чували:
        http://sports.shop.ebay.co.uk/Campin...&_stpos=&gbr=1
        Драго, сигурно имаш предвид такъв:



        Много голямо това чудо.

        Коментар


        • #19
          До: Спален Чувал

          Аз имам 4, или 5 спални чувала от всякакъв тип и клас, поради факта че често ходя на експедиции из планините. Опита за спалните чували ме е научил, че най-важната температура за един чувал е комфортната температура, а не екстремната която му дават. Например, ако на един чувал му дават комфорт +5, 0 градуса, а екстрем -10 градуса то с него на височина над 1000 м вие ще умрете от студ, каквото и термобельо да сложите! За планините на България най-добрият вариант е комфорт на чувала до -10, -15 градуса. Може в определени ситуации да ви бъде топло, но тогава просто се разкопчавате. За високи планини обаче и спане на места до и над 5000 м нмв, комфорта на чувала задължително трябва да е над -25 градуса! Най-тежкият ми тип чувал е с комфорт -47 градуса, но с него съм спал по снегове и ледници над 6000 м нмв, без проблеми. Това за комфорта.
          За вида на чувала. Правоъгълните чували с цял цип, които стават и на отдеало са от лек тип за ниска надм височина и стават повече за пикник. Истинските спални чували са тип мумия.
          За пълнежа. Използват се памук, изкуствен и ествствен пух. Най-добрите, леки и удобни са с пълнеж от естествен пух.
          Всеки да прецени за себе си за какво и за къде ще му трябва чувала и тогава да купува.
          Има и вариант да се вземат два чувала от по-лек тип с различен размер и на по-голяма надморска височина да се ползват едновременно един върху друг.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X