Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръка за термометър на мотоциклета за околната температура.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръка за термометър на мотоциклета за околната температура.

Здравейте!
    Някой може ли да сподели собствен опит, избор или други примери, какъв термометър, подходящ за мотоциклет може да се намери в момента на пазара, който да отчита температурата на околната среда? Бих искал да монтирам един на мотоциклетa ми, като си представям да е със захранване на 12V, изнесена с кабел сонда, която да монтирам на подходящо място и ясно четливи показания най-вече през деня. Мисля, че дигитален вариант е най-добре.
    Мотоциклетът, който карам е, като този и има достатъчно избор на място за монтаж на такъв уред:

Нямам опит с отделен термометър, даже не ми е идвало на ум, че е важно.
    Винаги съм имал но като допълнителна функционалност към нещо друго.
    В последно време към дисплея на скот ойлера

Не е някаква ракетна наука, вероятно китайците имат нещо по въпроса.
    Колко време ще работи обаче никой не знае и бих гледал нещо, за което не се реже/дупчи пластмаса.

P.S:

ТОВА не изглежда зле но пак е комбиниран уред и не е с изнесена сонда.
    Трябва да се рови повече, за 5мин толкова
    Последно редактирано от Esper; 06-02-26, 21:48.
    Враг усраине

Коментар

Аз меря температурата по няколко начина

1.Поглеждам мотора....викам си Тц...студено ми е.... значи е студено

2.Замръзват ми пръстите на ръцете....много студено

3.Почва да ми става студено на пръстите на краката...значи кофти работа.....

Ааааа Мерил съм и положителни стойности....още 1 километър и ще пукна от жега.....някъде в някаква километрична царвица някъде из Европа.....незнам от жега,как уцелвах пътя....Значи като точка 3

Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Това мяза на cfmoto и за мен е крайно невероятно то да не мери външна температура директно на таблото фабрично и без доработки.
        Враг усраине

Коментар

Не съм видял да показва температурата...в момента е на 15 метра от мен...но ми е студено по къси гащи да излеза
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

В Луйса има кръгли аналогови, с лепка за таблото. Ползвам такъв, но му открих кусур - с времето все по-малък става и трудно го дискретизирам, ако не съм сложил очилата
            Настане вечер — месец изгрее,
            звезди обсипят сводът небесен;
            гора зашуми, вятър повее, —
            Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
              Това мяза на cfmoto и за мен е крайно невероятно то да не мери външна температура директно на таблото фабрично и без доработки.
              Да Cfmoto 450MT е моделът, но при него се оказа, че няма показания на таблото за околна температура.
              Cmoto при 450 не адвенчър вариантите иначе са заложили тази функционалност в таблото:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:87
Размер:198.8 КБ
ID:7025181

Коментар

Обороти,моточасове,на коя предавка е...и такива.... няма температура... напрежение на акумулатора

Коментар

Еми KOSO прибора, който цитирах по-напред добавя волтметър и температура.
                  Май третата му функция е някакъв таймер.
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    Еми KOSO прибора, който цитирах по-напред добавя волтметър и температура.
                    Май третата му функция е някакъв таймер.
                    Видях, че същата фирма предлага и такъв, който мери само температура на околната среда и е с изнесена сонда.
                    Това засега е една алтернатива, макар че с цена около 50 EUR е малко над възприятията ми за такъв уред.

Коментар

• Esper
                      Esper коментира
                      Редактиране на коментар
                      Този бранд е от по-скъпите.
                      Аз не бих пратил и по-малко за това но щом е важно - предполагам ще върши работата ОК.

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Обороти,моточасове,на коя предавка е...и такива.... няма температура... напрежение на акумулатора
                    Показания за температурата има, но се отнасят до температура на охлаждащата течност - антифризът.

Коментар

• Roninn
                      Roninn коментира
                      Редактиране на коментар
                      Да колега,имам го същия ....темп на антифриза ...външна няма...

Аз на тоя мотор ползвам ТАКЪВ.

Без кабел - мери на самата уйдурма, монтирал съм го със самозалепващо велкро точно под таблото (може лесно да се сваля). Ползвам го от есента на '24, когато и аз разочарован разбрах, че няма как да се вижда околната температура на диспея (ама така е, като купуваме мотори на зелено - без да сме ги разглеждали кой знае колко... ). След това зимата смених батерията - съмнява ме, че дойде с някаква боклучава, щото сега към две години по-късно няма признаци за повторна смяна. А и не виждам проблем да има резервна батерийка някъде под седалката при инструментите.

Като вали се е случвало да изгасне дисплея, ама се самооправя след няколко часа (понякога го прибирам при такива условия, ако се сетя). И няма подсветка за през нощта...

Сега гледам цената ми излиза друга, но то там всеки път може да е различно с разни оферти за намаления...

В темата за 450МТ някой беше пуснал мои снимки (че нещо на мен от години ми е зор със снимките тука), където мисля се вижда как стои термометъра...
                    Последно редактирано от Shider; Вчера, 05:51.

Коментар

Много се извинявам, ама какво налага следене на температурата? Щото Ронин е прав иначе. На стария мотор му бях сложил, че беше предвиден за още по-стария, ама беше аналогов и по-скоро да прави компания на подобния часовник. Иначе бяха от Али-то де!?
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

• Shider
                        Shider коментира
                        Редактиране на коментар
                        Според мен нищо конкретно не налага следене на температурата. Също както и следене на часа или следене на коя предавка си в момента...
                        Ама ей така, да има... Аз поне щото съм свикнал от другите мпс-та и от чисто любопитство. И донякъде за ориентир кога мога да очаквам заледяване (щото не е чудо невиждано да караме на гранични температури). Не, че без термометър в такива условия няма да съм нащрек - ама нито тежи, нито коства кой знае какво - само дето китайчетта са си го спестили....

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        Точно заледяването следя аз,като падне до 3-4 градуса и почва да мига та почвам да карам с 2 на ум,добра екстра

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        И опасността от заледяване и състоянието на батерията се показват идеално просто със светлина и цвят.
                        Жалко, че чайницте не са го имплементирали в конкретният модел.
                        Но и не е краят на света - аз поне бих ги подминал.
                        Но хората са различни!

Ето нещо, което може би се доближава от TrailTech.
                      С изнесена сонда - не зная всъщност защо това е важно.
                      Аз имам стара история с тая марка и откровено не я харесвам но се доближава до търсеното ти.
                      Проблем, че е скъпо (Америка) и това, че батерията е несменяема като на TPMS сензор.

Струва ми се, че KOSO ти е не лош вариант.

Имай предвид, че ако няма някакъв вид dimming през нощта може да вади очи за да се вижда през деня.
                      Или пък няма да става обратното - ден/нощ е проблем за повечето "светещи" дисплеи, каквито са LED.
                      Едва ли някой ще прави чак такива екстри за прост термометър та ако има избор търси такъв с LCD и подсветка за тъмно.
                      Враг усраине

Коментар

• milen_sf
                        milen_sf коментира
                        Редактиране на коментар
                        Открих и още един интересен продукт от производител, който е специализиран в производството на продукти за употреба в морска среда.
                        От този клип се ориентирах за него:

https://youtu.be/xt4BqrsOeUg?si=NNF45YJ9qI8UthFL¹

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Съжалявам но видеото е прекалено дълго за тема по която нямам особен интерес.
                        Но се радвам, че си намерил каквото ти е трябвало.

• milen_sf
                        milen_sf коментира
                        Редактиране на коментар
                        https://cdn11.bigcommerce.com/s-htny...021210.jpg?c=2

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                      Много се извинявам, ама какво налага следене на температурата? Щото Ронин е прав иначе. На стария мотор му бях сложил, че беше предвиден за още по-стария, ама беше аналогов и по-скоро да прави компания на подобния часовник. Иначе бяха от Али-то де!?
                      Аз карам целогодишно и от както притежавам този мотоциклет започнах да обикалям извън България, на различна надморска височина и все повече избирам природата, планинските проходи и т.н. все по-далеч.По този начин откривам, че когато знам моментната температура така ще имам един вид ясна референция затова, при различните градуси, колко комфортно би ми било с една или друга екипировка. Например ако знам, че когато съм карал при 10 градуса околна температура ми беше студено с дадената екипировка ще мога по-добре да се подготвям на база прогноза за времето.
                      Това не е нещо без, което моториста не може, но понякога дори заради дребните технологични свързаности или просто желание да добавиш някаква допълнителна джаджа, добаротка, известна индивидуалност ако щеш, човек е мотивиран посвоему.

Коментар

• BENZBOSS
                        BENZBOSS коментира
                        Редактиране на коментар
                        И това го има - на дадена температура в планината държа дадено време с една екипировка,Фарейнфайт до 65 сък ОК с лятното яке,60 мога да държа 15 Мин,на 55 след третата минута ми трябва яке,под 45 си иска пухеното,под 35 всичко е на мен. Става и като ти стане студено ма аз не чакам да се облека,да се кача на мотора,да тръгна и да почне стриптийза след 10 километра

• the slow heart
                        the slow heart коментира
                        Редактиране на коментар
                        Наистина като покара чевек по-систематично може да си състави ориентировъчна статистика. Нещо което аз не мога за себе си. Вероятно ми идват в повече факторите. Колко ми е дискомфортно по линия студ зависи много от това каква скорост се опитвам да подържам, и по-малко от това колко съм се изморил/ недоспал или нахранил.

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                    X