Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туби?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Туби?

Да питам колегите моторджии дали може някъде в БГ да се намерят е такива туби за гориво - https://www.shop-fuelfriend.de/ или подобни!?! Интересуват ме най-вече тези от 0.5 до 2.0 литра..
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

В моторко мисля, че имат 2 модела.
    Магазин за мото джунджурии, в офча путк@ се намира.

П.С: Егие
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot from 2024-05-28 12-38-30.png
Прегледи:474
Размер:130.4 КБ
ID:6966146
    Последно редактирано от Esper; 28-05-24, 11:38.
    Враг усраине

Коментар

Sw-motech Имат туба 2л. с дъжач към нея. Мотобум са вносители.
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:alk_00_165_31100_b_1_xl.11462.jpg
Прегледи:386
Размер:35.5 КБ
ID:6966189

Коментар

Имам и такава.

Ако обаче требва да се зареждат фини и нежни неща като котлончета първите са по-подходящи.

Поне 1/2 литровата има фунийка с която може да се пълни много тясно гърло.
        Тубата на sw-motech е ОК за излизане само в класическо гърло на резервоар.
        За котлончета е подходяща колкото всяка една туба!
        Враг усраине

Коментар

Сега някой ако каже и къде има хубави шишета за вода със стойка за кръгъл профил на ролбара ще почерпя
          Настане вечер — месец изгрее,
          звезди обсипят сводът небесен;
          гора зашуми, вятър повее, —
          Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

• the slow heart
            the slow heart коментира
            Редактиране на коментар
            Да, голям е избора от шишета и стойки и всъщност проблема е свестен захват за кръглата тръба без дупчене.

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Виждал съм "нестандартни" захвати със скоби, винт, подобно на RAM.
            Ама и цената е екзотична...
            Според мен нещо стандартно от декотлон и хванато или със свинци или пък импровизация със скоби за водни съединения може да се измисли.

• the slow heart
            the slow heart коментира
            Редактиране на коментар
            Намери се удобен вариант - скобите за екшън камерите са много прилични на вид и достатъчно здрави за целта. Най-опростените, които вършат работа, са стотинки в бакалията на цепките.

Като ги поразгледах тия дизайнерски фантазии с трицифрени еквиваленти, някакси естествено дойде напомнянето, че имам и 3мм алуминиева ламарина, и всякакви металорежещи инструменти
          Настане вечер — месец изгрее,
          звезди обсипят сводът небесен;
          гора зашуми, вятър повее, —
          Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Гуги HDPE бутилка……и влизай с някой комбина,че ги продават по десетина броя минимум.

Тук такова е 2-3 кутии цигари,има и по-евтини
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Аз за съжаление не намерих подходящо място за вертикален монтаж.
              Но и да бях нямаше да се мине без осигурителната лента от снимката.
              Виж ако наклона е 45 градуса, както обикновено се монтира на колело става и без.

И най-удобни ми бяха шишетата от половинка кола или фанта заради стесняването по средата.
              Баш там се падаше лентата и такива никога не съм губил.
              Малко трики се пълнят на колонка но става и без разливане.
              Иначе стойката от декотлоня и не беше нещо особено като цена.

Иначе сега разбирам ча к'во е HDPE шишак...
              Враг усраине

Коментар

Ми така ги пишат и така ги намирам аз,иначе всяка тъпа туба е от такова направена,някои сипват препарат за миене на коли,други хранителни есенции разни та като го миеш мирише на кокос или ананас,стават за бензин,нафта,масло………заклевам се,е долу си нося тон и нещо да си доливам,по 20 кинта 50 литровата бяха в Канкун

TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

По магазините за дърворезачки съм виждал 1 и 3л. Шишета със широко гърло и правоъгълна форма, с дюзичка за наливане 10-15см. беше кръстено с някакво гръмко име около 10-15лв.
                  Гарантирам, че шише от кока-кола държи на бензин, навта, масла и солна киселина лично съм пробвал.

Коментар

• Esper
                    Esper коментира
                    Редактиране на коментар
                    Тези "мерителни" шишенца за резачки не си спомням по каква причина но имаше някаква, поради която не ги одобрих.
                    Имах щил и го подарих на някой.
                    Безмислено скъпо а неудобно за пълнене и реално нямаше вид като да носи на бой както шише от кола!
                    Абе същата работа като тия двете на снимката по-горе от Луис.
                    Скъпотия за едното нищо.
                    И такова имам ма бих го препоръчал единствено ако е за зареждане я на котлонче я на някаква горелка.

То половината свят в това ги продава ма му тясно гърлото,Гаторейд е с широко ма капачката кекава
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Я малко цвък темата - последната разходка малко над 5000 мили или груби 8000 километра.

Махнах монтажа за твърдия Ротопакс от багажника,разкарах и тубата,тежи и много повдига;е сака с къмпинг оборудването / онова сивото между аптечката и подковата с дрехите /.Носех си гайдата от 3 галона,повечето време беше в големия сак с къмпинга,но има;е дни в който я стягах вън с ластиците крепящи сивия сак.

Твърдата туба ще я монтирам само ако не нося сака с къмпинга,пасва си без него.Нося ли сака си нося и гайдата или гайдите ако ми трябват 700 километра пробег.

Ако сега трябва да избирам твърда туба или гайда съм с двете ръце за гайда - цената е същата като Ротопакса с монтажа,лека е,монтира се лесно където искаш,прибира се и на предния Калашник ако не те е срам 😳🙄😆 и върши същата работа Каъо твърдата туба.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Съгласен за “гайдата” като аз съжалявам донякъде само за размерът, който избрах!
                      3 галона е излишно много като количество пък дължината на меха си и е една независимо дали вътре има 2 или 10 литра гориво!

Ако е сега - твърдо зад галон!
                      Даже бих трампил моя директно за такова.
                      Не ми се купува още едно и реално не е оправдано.

Ротопакса обаче в някои случаи като този си е по-добро решение:

Мястото така или иначе го има и съд с гориво не пречи на нищо и никой.
                      Това е китайско менте както съм споменавал.
                      Не е мърдал от там вече почти 6000км.
                      Нямам никаква забележка към него!
                      Враг усраине

Коментар

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ми нещо около или малко под 200лв, колкото да си купя пак от тук 1 галон:

https://www.ebay.co.uk/itm/355009018305

Бартер също е добре дошъл, даже ме устройва повече

• KingofROAD
                        KingofROAD коментира
                        Редактиране на коментар
                        Братчед, така както е поставена чИрвената туба, няма ли опасност да я пернат камъни, като караш офройд с ондата? нещо не ми аресва да е в калника. Колелото/гумата няма да я закачи, ама камънаци май да... Иначе пък е защитена срещу падане наляво...Кутията с инструмента иди/дпкди, от нея поне няма да изтече зебин...

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Възможно е да среща камъчета, да.
                        Въпреки, че хвърчат основно в друга посока.
                        Обаче и пластмаса от това на бои а тази пък съвсем.
                        Стените и са към 5мм, брутално здрава изглежда та да я мисля.

Освен това на газ-а точно над и около гумата се намира оригиналният резервоар - пак пластмаса.
                        Това в подкрепа на тезата, че нема ядове

Аз тая опция я нямам,моите железа зад задника са ми други,на брата дистагите висят на едни железа на които спокойно се слага ротопакс и там много става,не пречи,не тежи,не се мачка като го отъркалям……….

При мен трябваше да стои над багажника,а там беше сака с къмпинга,повдига;е много и му теглих една майна и сега вместо 2 имам 3 резервни стойки за Ротопакс с 4 различни по размер туби а аз си нося гайдата.

Странично нищо твърдо не нося,като пада да се обляга на месите дисаги,че моя е от падащите модели,даже се опита да ми сцепи ботуш при едно лягане ма успя само горната кожа.

За пътя всичко става,за кофти терен аз съм с 2 ръце за гайдата
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Дано се вижда фотото - със и без дисаги,и да легне не мачка тубата,моя синия тия тръби ги няма и не давам 400 кинта за тях,пълня гайдата и връзвам над саковете като ми трябва / ебеш ли го кога ти трябва обаче,уж само е тука едно кръгче да врътнем и те станали 400 километра /
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X