Да питам колегите моторджии дали може някъде в БГ да се намерят е такива туби за гориво - https://www.shop-fuelfriend.de/ или подобни!?! Интересуват ме най-вече тези от 0.5 до 2.0 литра..
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Туби?
Свий
X
-
Имам и такава.
Ако обаче требва да се зареждат фини и нежни неща като котлончета първите са по-подходящи.
Поне 1/2 литровата има фунийка с която може да се пълни много тясно гърло.
Тубата на sw-motech е ОК за излизане само в класическо гърло на резервоар.
За котлончета е подходяща колкото всяка една туба!Враг усраине
Коментар
-
Сега някой ако каже и къде има хубави шишета за вода със стойка за кръгъл профил на ролбара ще почерпяНастане вечер — месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, —
Балканът пее хайдушка песен!
Коментар
-
Като ги поразгледах тия дизайнерски фантазии с трицифрени еквиваленти, някакси естествено дойде напомнянето, че имам и 3мм алуминиева ламарина, и всякакви металорежещи инструментиНастане вечер — месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее, —
Балканът пее хайдушка песен!
Коментар
-
Аз за съжаление не намерих подходящо място за вертикален монтаж.
Но и да бях нямаше да се мине без осигурителната лента от снимката.
Виж ако наклона е 45 градуса, както обикновено се монтира на колело става и без.
И най-удобни ми бяха шишетата от половинка кола или фанта заради стесняването по средата.
Баш там се падаше лентата и такива никога не съм губил.
Малко трики се пълнят на колонка но става и без разливане.
Иначе стойката от декотлоня и не беше нещо особено като цена.
Иначе сега разбирам ча к'во е HDPE шишак...Враг усраине
- 2 likes
Коментар
-
Ми така ги пишат и така ги намирам аз,иначе всяка тъпа туба е от такова направена,някои сипват препарат за миене на коли,други хранителни есенции разни та като го миеш мирише на кокос или ананас,стават за бензин,нафта,масло………заклевам се,е долу си нося тон и нещо да си доливам,по 20 кинта 50 литровата бяха в Канкун
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
По магазините за дърворезачки съм виждал 1 и 3л. Шишета със широко гърло и правоъгълна форма, с дюзичка за наливане 10-15см. беше кръстено с някакво гръмко име около 10-15лв.
Гарантирам, че шише от кока-кола държи на бензин, навта, масла и солна киселина лично съм пробвал.
- 1 like
Коментар
-
Тези "мерителни" шишенца за резачки не си спомням по каква причина но имаше някаква, поради която не ги одобрих.
Имах щил и го подарих на някой.
Безмислено скъпо а неудобно за пълнене и реално нямаше вид като да носи на бой както шише от кола!
Абе същата работа като тия двете на снимката по-горе от Луис.
Скъпотия за едното нищо.
И такова имам ма бих го препоръчал единствено ако е за зареждане я на котлонче я на някаква горелка.
-
Я малко цвък темата - последната разходка малко над 5000 мили или груби 8000 километра.
Махнах монтажа за твърдия Ротопакс от багажника,разкарах и тубата,тежи и много повдига;е сака с къмпинг оборудването / онова сивото между аптечката и подковата с дрехите /.Носех си гайдата от 3 галона,повечето време беше в големия сак с къмпинга,но има;е дни в който я стягах вън с ластиците крепящи сивия сак.
Твърдата туба ще я монтирам само ако не нося сака с къмпинга,пасва си без него.Нося ли сака си нося и гайдата или гайдите ако ми трябват 700 километра пробег.
Ако сега трябва да избирам твърда туба или гайда съм с двете ръце за гайда - цената е същата като Ротопакса с монтажа,лека е,монтира се лесно където искаш,прибира се и на предния Калашник ако не те е срам 😳🙄😆 и върши същата работа Каъо твърдата туба.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Съгласен за “гайдата” като аз съжалявам донякъде само за размерът, който избрах!
3 галона е излишно много като количество пък дължината на меха си и е една независимо дали вътре има 2 или 10 литра гориво!
Ако е сега - твърдо зад галон!
Даже бих трампил моя директно за такова.
Не ми се купува още едно и реално не е оправдано.
Ротопакса обаче в някои случаи като този си е по-добро решение:
Мястото така или иначе го има и съд с гориво не пречи на нищо и никой.
Това е китайско менте както съм споменавал.
Не е мърдал от там вече почти 6000км.
Нямам никаква забележка към него!Враг усраине
- 1 like
Коментар
-
Ми нещо около или малко под 200лв, колкото да си купя пак от тук 1 галон:
https://www.ebay.co.uk/itm/355009018305
Бартер също е добре дошъл, даже ме устройва повече
-
Братчед, така както е поставена чИрвената туба, няма ли опасност да я пернат камъни, като караш офройд с ондата? нещо не ми аресва да е в калника. Колелото/гумата няма да я закачи, ама камънаци май да... Иначе пък е защитена срещу падане наляво...Кутията с инструмента иди/дпкди, от нея поне няма да изтече зебин...
-
Възможно е да среща камъчета, да.
Въпреки, че хвърчат основно в друга посока.
Обаче и пластмаса от това на бои а тази пък съвсем.
Стените и са към 5мм, брутално здрава изглежда та да я мисля.
Освен това на газ-а точно над и около гумата се намира оригиналният резервоар - пак пластмаса.
Това в подкрепа на тезата, че нема ядове
-
Аз тая опция я нямам,моите железа зад задника са ми други,на брата дистагите висят на едни железа на които спокойно се слага ротопакс и там много става,не пречи,не тежи,не се мачка като го отъркалям……….
При мен трябваше да стои над багажника,а там беше сака с къмпинга,повдига;е много и му теглих една майна и сега вместо 2 имам 3 резервни стойки за Ротопакс с 4 различни по размер туби а аз си нося гайдата.
Странично нищо твърдо не нося,като пада да се обляга на месите дисаги,че моя е от падащите модели,даже се опита да ми сцепи ботуш при едно лягане ма успя само горната кожа.
За пътя всичко става,за кофти терен аз съм с 2 ръце за гайдатаTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Дано се вижда фотото - със и без дисаги,и да легне не мачка тубата,моя синия тия тръби ги няма и не давам 400 кинта за тях,пълня гайдата и връзвам над саковете като ми трябва / ебеш ли го кога ти трябва обаче,уж само е тука едно кръгче да врътнем и те станали 400 километра /TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
- 2 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар