Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Куфари за BMW R1150GS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Куфари за BMW R1150GS

Браво колега, супер са станали куфарчетата. Аз разработвам едни от еталбонд с профили от ,, динакорд,,. На външен вид изглеждат много добре, но за здравината не съм много сигурен.
    Почти са горови, остава ми само да реша проблема със закрепването към мотора. Стойката ще си я правя сам. Ако можеш да ми дадеш малко информация за този ми проблем, ще ти бъда много благодарен.
    Нагледах се на разни джаджи за закрепване и се обърках тотално.

Коментар

Първоначално публикуван от madrak Преглед на мнение
      Браво колега, супер са станали куфарчетата. Аз разработвам едни от еталбонд с профили от ,, динакорд,,. На външен вид изглеждат много добре, но за здравината не съм много сигурен.
      Почти са горови, остава ми само да реша проблема със закрепването към мотора. Стойката ще си я правя сам. Ако можеш да ми дадеш малко информация за този ми проблем, ще ти бъда много благодарен.
      Нагледах се на разни джаджи за закрепване и се обърках тотално.
      Не знам как точно да ти съдействам. Избери си някоя стойка и начин на захващане и ги копирай. Така поне ще си сигурен, че няма да ти изпадне куфара от стойката. Системата на Туратех може би е най-лесна за тази цел с леки преработки.
      Дано съм ти бил полезен.
      Успех!
      BMW F800GS

Коментар

Поздравления, много добре са станали, можеш ли да дадеш поточна инфо, като широчина и височина на куфарите и кутията и приемаш ли порачки за изработка

Коментар

Първоначално публикуван от daniel.1423 Преглед на мнение
          Поздравления, много добре са станали, можеш ли да дадеш поточна инфо, като широчина и височина на куфарите и кутията и приемаш ли порачки за изработка
          Звънни ми на 0887 649 709.
          BMW F800GS

Коментар

Здравейте,

Отдавна исках да се похваля и аз с моите куфари, но все не остава време. И понеже бях обещал на колегата bulgarasen, пущам ви снимки от нашето пътуване из Украйна и Русия с куфарите в действие

Още веднъж благодаря за съдействието за ключалките.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7253.jpg
Прегледи:1
Размер:205.9 КБ
ID:5398277Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7078.jpg
Размер:150.6 КБ
ID:5398278Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7257.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5398279Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1986.jpg
Размер:151.0 КБ
ID:5398281Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7255.jpg
Размер:154.3 КБ
ID:5398276Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7078.jpg
Размер:150.6 КБ
ID:5398278Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PIC_7257.jpg
Размер:190.4 КБ
ID:5398279Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN1986.jpg
Размер:151.0 КБ
ID:5398281
            Прикачени файлове

Коментар

Поздравления IDVES!
              Много добре изглеждат.
              BMW F800GS

Коментар

Благодаря!

Коментар

Здравейте и поздравления за полезната тема!

Имам въпрос към колегата IDVES: откъде са скобите за закрепване на багаж които са на капаците?
                  Изглеждат като произведени точно за тази цел.
                  Дано скоро и аз да мога да се похваля с куфари собствена изработка.

Благодаря!
                  Иван.
                  BMW R1150GS

Коментар

Здравейте. Скобите ми ги доставиха от Германия. Цената е по 4 лв. на бр. Ако ти трябват пиши ми.

Коментар

Абе гледам познат мотор, но не зацепвам от къде?!
                      А то се оказва, че ги познавам тия хора....
                      Тези куфари са супер. Тъкмо търся какви да си направя и попаднах на твоите.
                      Поздравления!
                      HONDA XL650

Коментар

Здравейте отново,

вече и аз съм готов с куфарите за моя 1150GS.

Алуминиева ламарина 1200х2000 мм, като този лист стигна за двата куфара и топкасата.
                        След съответното рязане на гилотина и не само, и огъване се получи това:

Последващо заваряване от опитен заварчик с аргон и занитване на профилите за затваряне:

Последва монтаж на закрепването към мотора, панти, закопчалки и др. и прахово боядисване:

Широчината на мотора с куфарите е 88см т.е. малко по-малко от широчината на кормилото, което е мисля 93.
                        Теглото на всеки куфар е под 4 кг. като топкасата е най-лека.

Пожелавам на всички интересен и безавариен сезон!
                        Иван.
                        BMW R1150GS

Коментар

Разкошни куфари си направил! И размера е идеален! Моите старите куфари на Африката бяха точно толкова широки, колкото кормилото. Знаех че мине ли кормилото минавам без проблеми...
                          Сега на БМВ-то което карам, куфарите Галин ги е направил по-широки от кормилото с няколко сантиметра и все съм на тръни, когато лягам по завоите, или в трафик, и задръствания, пък и няма гаранция, че ако мине кормилото, и мотора ще мине през по-тесни места... Не са необходими чак толкова големи сандъци, (като моите) за пътешествие, освен за някой, който вози и жена си. Там вече, колкото и да са големи все не стигат.
                          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                          Златомир Попов - Forry

Коментар

Браво, хубави са. С тоя аргон обаче не излязоха ли много дебело? И още един въпрос - как отваряш страничните без да махнеш топ касата? При мен се получава един такъв проблем, понеже си издялках подобни куфари и като тръгна да ги отварям капаците им опират в топ касата и...
                            Yamaha XT​M600E '98
                            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Благодаря за добрите отзиви!

Разбира се, моите куфари са далеч от професионалното изпълнение на автора на темата, но за мен са достатъчни.
                              Няма как да се направят съвсем без заварки, но някои биха могли да се заменят с нитове. Аргона оскъпява, въпрос на избор.
                              Капаците на страничните куфари се отварят без проблем, защото топкасата е достатъчно тясна:
                              BMW R1150GS

Коментар

Я дай размери на тези сандъчета, че ... нещо ми се върти из главата!
                                Най вече ширината на ръба..... така като гледам е 40-45 мм, ама ... знам ли?
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X