Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обиколка на света...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обиколка на света...

Не знам дали това е правилното заглавие за тази тема... Става въпрос за минаване на над 550 000 км от 1994 год до сега 2009 год. Посетени са общо 357 места (страни) от Питър и Кей Фороууд. Мотоциклета им е Харлей Дейвидсън Еелектра глайд - класик 1340 см3. Ето сайта им.
    http://www.horizonsunlimited.com/forwood/index.shtml
    Аз нямам коментар. Просто не знам какво да коментирам. Това са хора от друго измерение!
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

До: Обиколка на света...

То наистина е трудно да си представи човек как е възможно да се изпътува такъв път, какви са тия хора

А като се зачетох в линка за мотора и каква подръжка е търпял с годините, определено промених мнението си за H.D. , машината се е представила много на ниво.
    Настане вечер — месец изгрее,
    звезди обсипят сводът небесен;
    гора зашуми, вятър повее, —
    Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Тези двамата са ясни Почетни членове на хорайзънс ..
      Всъщност целта им е била да посетят абсолютно всички държави по планетата с HD. Мисля, че само Косово им липсва, защото ги е изненадало
      Но това пътуване не е едно. Продължило е много време и реално са много и различни етапи. Ще прочета още ...
      ______2
      Е = MZ

Коментар

Само в Китай не са били. Влезли са там само за 20 минути нелегално...
        През България са минали от 17- 24 август 1999 год. Направили са 1250 км идвайки от Румъния на път за Турция. Част от северното Черноморие до Варна, Габрово-Етъра, Розовата долина, Копривщица, Бачковски манастир, Пампорово, а после източната част от Родопите

И аз съм впечатлен от Харлито. Помните ли темата, кое е по-добро, верига, или кардан? Всички бяхме категорични, че ремъка не става за пътешествие особено пък по черно... Оказа се че ставал...Средно през 40-50 000 км са сменяли ремъка, а в Африка през 30 000... А много хубавата верига на 25 000 трябва да я сменяш зедно с пиньоните. И още нещо. Мохабетите че трябва да ти е лек мотора. Това Харли е 50 коня и излиза от завода с 350 кг тегло. А 1150 ГС-а Адвенчъра е 250 кила, ама бил много тежък!?!?
        Ще трябва да се преразгледат някои концепции и митове, за големи пътешествия.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 28-10-09, 11:41.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Трудно е да се определи кои точно линкове са за тази тема но:
          http://www.2canadiansonbikes.com/photogallery.htm

Само част от пътуванията им. Имат образцов сайт с информацията от който всеки може да се приготви за път.
          П.П. Жалко че пътуват с обикновени мотоциклети
          още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

В често задвани въпроси пишат как е станало. В началото не са имали идея да обикалят света, или пък всички държави. После тръгнало. Пък и не всеки път са били заедно. Но обикновено по 10 месеца от всяка година обикалят с мотора, а по два месеца са в Австралия. Мотора не винаги е с тях. Оставят го, там, до където са стигнали и после продължават. Интересна концепция... Иначе всеки път ще тръгват от Австралия и ще свършват пак там, само че, така определено не може да стане такава обиколка. Сега на 550 000 км ще сменят двигателя на Харлито, става въпрос за цилиндрите и буталата, а скоростната кутия пишат, че изобщо не е отваряна!
            Златомир Попов - Forry

Коментар

Интересно как се финансират за тези пътувания, и аз имам големи планове, но само до там, ако пише някъде в сайта, моля преведете го, да научим и ние!

Коментар

Пак там в често задавани въпроси пишат някои работи. Имали са уговорка за безплатни резервни части и съвети от представителството на Харли в Бризбеин, там от където са купили мотора. Гумите, с които са карали Дънлоп, също са им били безплатни и до скоро са им ги доставяли в различни части на света, но за съжаление това споразумение, вече било отпаднало. От различни фирми са ползвали, като спонсорство, жилетки, тениски, ауспуси от неръждаема стомана, че даже и работилници. Пари казват, че почти никой не давал. В Австралия споменават че са намалили разходите си до минимум, (каквото и да значи това) и са си давали къщата под наем, до като ги е нямало. Имали и някакви малки инвестиции, които преди кризата им носели някакви доходи, но не казват, какви инвестиции, и какви доходи. И накрая споменават нещо от сорта " Хората мислят че ние сме станали богати, след като направихме тези пътувания. Трябва да кажем, че ние бяхме много по-добре финансово преди да направим пътуванията си."

Извода е ясен. От пътешествия може да се прочуеш, но няма да забогатееш...
                Златомир Попов - Forry

Коментар

Всъщност не си много прав, всеки пътешественик е богат по своему, не в материален а в духовен аспект. Макар да пътувам на значително по-къси разстояния, всяко едно от тях ме прави по-богат. Именно затова и аз си мечтая да обиколя континентите!

Коментар

За пътешествия си трябват пари и време, което също е пари. Колкото по-далече отиваш и за по-дълго време, толкова повече средства трябват. Такава е действителността за съжаление. От там нататък, колко богат духовно се завръщаш, всичко е относително...
                    Виж мечтите все още са безплатни.
                    Златомир Попов - Forry

Коментар

Това е напълно възможно-аз отдавна имам маршрут за околосветско с мотоциклет, обикаляйки всичките континети за две години-четирима човека-тръгване на 24.05 и връщане две години по-късно-на 24.05., с посрещане на две Н.години-в Буенос Айрес и Кейптаун-85-90000км.

Коментар

От: До: Обиколка на света...

Питър и Кей Фороуд отново са в България!

Едва ли има някой между нас, който да не мечтае куфарите му да изглеждат така:

Подобно нещо е в състояние да впечатли дори и Дъг.

Последно редактирано от giorgio; 26-05-10, 19:54.
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

500000 + km. нямам думи ! И толкова много време .............................
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Респект. При тези хора понятието 'да си посветен на каузата' е в съвсем друго измерение.
                            Yamaha XT​M600E '98
                            Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Много исках да се запозная с тези хора, но пусти късмет....Не мога да дойда в Идилево даже и с лека кола. Пуснете повече снимки и дайте още инфо за срещата и новите планове на Питър и Кей, ако може.
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X