Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Около света със 1-цилиндров...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Около света със 1-цилиндров...

Пол от ADVRider е на околосветско пътешествие на KTM LC4:

Пътеписът му е безкрайно интересен, Пол е съвсем нормален човек въпреки че в САЩ е доста известен като уникален майстор на кастъм мотори...

След няколко седмици ще наближи и наша България.

Той би се зарадвал на помощ с информация за най-новото относно състоянието на граничния пункт между Русия и Грузия. Съвсем наскоро пътят пак беше затрупан от свличане:

Ако се натъкнете на информация касаеща най-новото относно състоянието на пътя, колегата ще е много благодарен. Предпочита да мине през Грузия и Турция, за да навлезе в България. На връзка с интернет в момента не може да разчита, и затова пита за съдействие с информация.

Благодаря предварително от негово име!!

От: Около света със 1-цилиндров...

Очаква се работата да отнеме 2 седмици:

Коментар

А някой има ли информация или собствен опит отн ферибот от Сочи до Батуми?

Намерих страница със разписание:

Коментар

Беше отворен пътя след предишното свличане преди близо два месеца, но сега за това новото свлачище още не е написано официално, че е отворен.
        http://www.15.mchs.gov.ru/operationalpage/emergency/detail.php?ID=28089

Вариант е да се влезе в Грузия през Азърбейджан, като в Русия се кара през Владикавказ, Махачкала, Дербент и от там Азърбейджан и Грузия, но пътя се удължава поне със 700-800 км. Мисля, че американец няма да има проблем на границата на Азърбейджан с визата. За българин обаче подобен вариант е малко по-сложен, защото за мотора искат карнет де пасаж.
        Последно редактирано от ВладиЧ; 22-08-14, 09:41.
        Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
        Златомир Попов - Forry

Коментар

Няма надежда този път да е отворен в скоро време...

Пол минава по друг маршрут, през Латвия. Ако можете да направите препоръки по този маршрут, благодаря предварително!!

Освен това трябва да му взема документите за застраховката от Поли и Иво. След това сигурно ще го срещна в Румъния, когато срещам и украинците около Брашов.

Коментар

Ако има неограничени финанси може да мине през ферибота Трабзон - Сочи. Има инфо в на Димо пътеписа от 2008-ма. Цената ще е височка, особено сега като военната дорога е затворена. От Батуми до Сочи нещата са съмнителни - там няма ферибот за МПС, а само пътнически кораб тип "ракета", но това е инфо от преди две години. Сега, предвид политическата обстановка може и да няма вече. Чел съм, че капитана евентуално може да качи мотор, но е съмнителна работа - вероятно ще излезе по-евтино от другия, но пък после ще има разправии и с руснаците. Американец по-добре да не си ги причинява. Има вариант да мине и през Абхазия и после към Русия, но пък тогава трябва да забрави за връщане в Грузия въобще. Както казва Владич има още една опция да кара през Азербайджан и после Дагестан (Дербент), но и там са едни драми - първо с транзита през Азербайджан, после Дагестан.

Изобщо оня регион точно в момента, надали е подходящ за американец - ще си създаде излишни приключения. Май е по-добре да си кара от горе.
            LZ2NKM

Коментар

От вчера има новини че Верхний Ларс е отворен отново. Така че Пол ще мине оттам. Ще мине през Турция за България. Аз го посъветвах да прекоси границата през Малко Търново.

Някои идеи за маршрут от там до Идилево? На него са му присърце черни пътища, след като е с лек КТМ.

Коментар

Тези неща надали ги знае някой по добре от Бат Съби!
                Иво (таксито) Андреев
                0988 91 80 50
                Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Хахаха Събин не е единственият, който кара ендуро извън пътя
                  Ако въпроса е отправен само за преминаването на Стара планина, аз лично харесвам един много малко известен проход Дъбово-Борущица-Кръстец-Плачково, пътя се вие през едни реки и се разминава с влаковата линия, на която в момента се прави ремонт и дори част от пътя е макадам, но щом с Транса съм го карал за КТМ-а ще е песен.

Коментар

Първоначално публикуван от Purple Elephant Преглед на мнение
                    От вчера има новини че Верхний Ларс е отворен отново. Така че Пол ще мине оттам. Ще мине през Турция за България. Аз го посъветвах да прекоси границата през Малко Търново.

Някои идеи за маршрут от там до Идилево? На него са му присърце черни пътища, след като е с лек КТМ.
                    Подкрепям горния маршрут (...ПлачковЦИ)

Последния уикенд се заиграх около : http://goo.gl/maps/l5W6a
                    Като между Близнак и Факия е пръст. Гогъла не прекарва точно където съм минал, а и аз не смях да гледам в картите а пътя си, но последователността по която минах е от A до G. Ямбол - Приморско > 195,4км от 130 по късата права
                    Близко е до Малко Търново и минах с паркетника.
                    Последно редактирано от fozy; 02-09-14, 07:57. Причина: допълване
                    още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

На 28-ми Август 2014 минах с ферибота от Сочи за Трабзон. Цената за човек и мотор е 370 USD.
                      Ферибота е обикновено един път седмично, но заради свличането във Верхний Ларс сега е по-начесто.
                      Нормално отнема 12 часа - тръгва надвечер от Сочи и пристига сутринта в Трабзон.
                      За повече инфо - страницата на турската фирма:

Коментар

Проверен маршрут от преди седмица - Малко Търново - Варовник - Стража баир - Стефан Караджово - Ямбол - до Идилево е ясно......Пътят след разклона за Варовник е подивял, но много красив и странджански....
                        IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                        X