Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотопътешествията в миналото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мотопътешествията в миналото

Това е от филма "Мотоциклетни дневници", гледал съм го. Младият Че Гевара пътува с негов приятел в Южна Америка с Нортън 500. За времето си е било голямо пътуване. Това е още преди да стане професионален революционер и според показаното във филма преживяванията в пътешествията го изграждат като такъв в последствие. Той е пътувал доста в Южна Америка. Макар и протеворечива личност Че Гевара е показан в доста положителна светлина. Филмът не е лош.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%...B2.D0.B8.D0.B5
    LZ2NKM

Коментар

Отдавна се каня да си купя книгата "The Rugged Road" с автор Theresa Wallach.
      През 1934г две приятелки- Theresa Wallach и Florence Blenkiron тръгват от Лондон с мотоциклет "Panther", едноцилиндров, 600 куб. см с приспособен кош и ремарке в което спят. Пътуват без компас, справят се с ремонтите на мотоциклета, липсата на пътища, езикови бариери, катострофират с единственият автомобил, който срещат в Танзания (тогава Танганайка). В крайна сметка благополучно пристигат в Кейп Таун. По всяка вероятност, това е първото прекосяване на Африка с мотоциклет.
      No modern roads, no back up plan, just a giant set of balls that any man would envy.
      Намирате ли някаква прилика с хероите от "Long way down"?
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Tramp; 03-02-12, 15:15.
      There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
      No wahalla.

Коментар

И аз се каня да я купя тази книга...но да видим га че стане. Даже някоя от българските книжарници я предлагаше.
        Gnome Rhone AX2 800 1938
        Yamaha XT600Z 1VJ 1986
        Husqvarna Te 510 1989
        Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Много вълнуваща история. Май я има в Хеликон. Дано не е на фернски.

Младия Че, тепърва ще го гледам ...

Бат Димо разправяше, че през 50те група бургазки мотористи са правили пътуване до Западна Европа и има снимки, но дали ще ги открие ...
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Попаднах на архивни снимки от Deutsche Alpenfahrt 1938-9г. Състезанието е било тридневно, 1600км, преминаване през около 38 планински прохода, дори и Гросглокнер....
            За тези, на които ще им е интересно, като се кликне на книгата, може да се разгледа същата.

http://www.technischesmuseum.at/moto...articleid/2598

Последно редактирано от gnomerhone; 05-04-12, 15:40.
            Gnome Rhone AX2 800 1938
            Yamaha XT600Z 1VJ 1986
            Husqvarna Te 510 1989
            Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Едно пътуване от Германия до Кения с R80GS през 87ма и 88ма

______2
              Е = MZ

Коментар

http://www.mos-time.ru/zimin/03/en_chapter_03_2.html
                ______2
                Е = MZ

Коментар

Не знам дали е първата въобще обиколка на света с мотор, но определено е от пионерските години на мотоциклетизма:

With the phrase “ a new one from Detroit” the Henderson factory introduces its first production model in November 1911.
                  To underline its qualities Carl Stevens Clancy sets out on a journey around the world with a Henderson four, covering a distance of 18,000 miles.

The 1912 and 1913 models were single speeders with drip feed oil system, Eclipse clutch and hand crank start;
                  Последно редактирано от Ivan_J; 10-07-12, 14:22.

Коментар

От: По Европа с мотоциклет през 1953 година!

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                    Всъщност са много далеко дори и от предтечи на мотоциклетите за Париж Дакар. Понеже стана въпрос за това състезание, не знам дали знаете, че в основата на създаването му стои пътуването на френски военни през 1939г с два мотоциклета с кошове от Париж до Дакар. Етапите в Африка са били по 600км дневно.
                    Всъщност Париж - Дакар въобще не е първият такъв маратон, просто става най-популярният. Създателят му Тиери Сабин е участвал (с мотоциклет) в едно от десетките подобни пътешествия и състезания, които са се провеждали от 50-те нататък - "Абиджан - Ница"... И му е светнала лампата, че с повече популярност откъм медиите може да направи голяма работа. Първият "Дакар" е с подкрепата на Франс прес и досега първите акредитации винаги са за служители на агенцията, нищо че ASO е подразделение на медийна групировка, която издава доста сериозни издания (като L'equipe например). Също така, RTL се е светнала какво може да направи с живи включвания от пустинята и е първата телевизия предаваща live още преди Евроспорт да го има..

Коментар

Може би неправилно съм се изразил . Просто идеята за тази дестинация е взета от пътуването на френските военни. Капитан Couet, водача на единия мотоциклет претърпява травми при преобръщане с единия мотоциклет с кош в Атласките планини, но успява да продължи пътуването.
                      Gnome Rhone AX2 800 1938
                      Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                      Husqvarna Te 510 1989
                      Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Първоначално публикуван от gnomerhone Преглед на мнение
                        Може би неправилно съм се изразил . Просто идеята за тази дестинация е взета от пътуването на френските военни. Капитан Couet, водача на единия мотоциклет претърпява травми при преобръщане с единия мотоциклет с кош в Атласките планини, но успява да продължи пътуването.
                        ааа не бе, просто мислех ,че такова инфо ще е интересно за всички

Коментар

Привет колеги, от вчера 09.08.12 г. във Фабриката ,докарах мотоциклет Рено Жилет, така се води,предполагам е някъде около 1926 г.Комплектен, готов за реставрация с дребни липси, пълен оригинал.Поразрових се тук там, питах чичо ми Гугъл, обаче той се оказа неадекватен, и не ми отговори, прати ме при стринка ми Уикипедия....тя ни лук яла, ни лук мирисала....и нищо....Молбата ми е , ако имате някакво инфо да споделите за тези мотоциклети, трябват ми снимки,схеми ,информация за тези мотори....Пробвах и с моделите Херстал, или Херестал,ама не излезе нищо....Благодаря предварително за отделеното време и споделената информация...

Коментар

Търси тук http://users.telenet.be/FN.oldtimers...otorcycles.htm , или тук http://www.gillet-herstal.be/ http://www.bikelinks.com/directory/C...illet_Herstal/
                            Последно редактирано от ВладиЧ; 11-08-12, 09:37.
                            Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                            Златомир Попов - Forry

Коментар

Благодаря

Коментар

Мотора вече е в движение...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X