Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миксовка 2011 - Среща в Крим

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Миксовка 2011 - Среща в Крим

    Миналата есен случайно в нета попаднах на информация за среща в Крим на пътуващи хора. Нещо, като сбирките на Horizons Unlimited, но в украински вариант. Организатор на срещата беше Алексей Коровин, за когото сме си писали в тази тема. Беше късен октомври и реших, че е чудесно приключение в края на активния сезон. Събин също намери време и ето ни в Крим, на най-южния нос на полуострова - м.Сарьйч. Атмосферата беше невероятна. Имаше всякакви хора, пътуващи с всичко ... пеша, с колела, със самоделни яхти, с мотори, с коли , на стоп... Май имаше един мъж, пътуващ с балон. Уникални хора. От цялата работа Алексей е произвел едно филмче, което може да видите, а Събин обеща да пише подробно и със снимки Аз нямам.

    Последно редактирано от Димо; 18-02-12, 07:35.
    ______2
    Е = MZ

  • #2
    От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

    Е, БРАВО ДИМО ! Защо чак сега пускаш това? Есента с удоволствие щях да дойда с вас. А ако не ме искахте , щях да си пътувам и сам. Просто трябваше да пуснеш някакъв линк . Чак сега научавам. Явно е било много хубаво и полезно !

    Коментар


    • #3
      От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

      Невероятно сте си изкарали,като гледам е било доста интересно,бих казал и полезно!Надали ви се е прибирало.То като се замислих и аз октомври си бях в България,можеше да се замисли нещо.Димо,мислиш ли ,че е време и в България да се организират подобни мероприятия?Поздрави

      Коментар


      • #4
        От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

        Пускам това "чак сега" щото чак сега излезе (вчера го качиха в тубата)

        А иначе аз не знаех какво ще се случва в Украйна. На тях им беше за първи път, но се справиха. Всички бяхме на палатки, организаторите се бяха погрижили за топла храна и чай. Беше доста студено - вечер около 2-3'С. През деня имаше по много презентации 15-20, вечер филми на участниците или други. Гордиенко преподава оцеляване т.е. професионалист с огромен опит. За първи път стискам ръката на човек убил мечка с нож ... в Сибир.
        Емо, това възникна ей така ... от днес за утре. Не е имало някаква подготовка и планиране. Крим е на 1500км по познат за мен път.
        Миксовка ще се провежда всяка година. Тази есен ще има второ издание. Още се уточнява мястото и датата. Искат да го изтеглят малко, заради студа и дъжда.
        @mitiracing В България такива събирания се случват в Идилево. Всяка година по няколко пъти, но само за мотористи.
        Това украинското на мен ми хареса и с това, че имаше толкова различни хора(с колела, с яхти).
        По-шаренко е

        Има смисъл да публикуваме инфо за срещи, за които знаем, че ще се проведат и в какъв формат. Не, нямам предвид годишния календар на мотосъборите у нас или където и да е. Аз събори не посещавам, но срещи на които има какво да научиш, да видиш и да чуеш винаги са ме интересували. Дори и да не са мото.

        През май ще има малка среща в Полша, на която смятам да бъда. Izi meeting 2012. Организира се от полския клуб АТ и Самбор в памет на Изи, който загина в Памир две и десета . Миналата бях там и съм с прекрасни впечатления. За нея ще напиша в друга тема.

        Общото между полската, украинската и тези в Идилево е, че средната възраст на участниците е над 30. Трудно надвишават 100 човека и никой не си пипа мотора, след като пристигне ... освен ако няма да кара нанякъде. Разбирате ме за какво говоря

        Сигурен съм, че има още много подобни сбирки и в съседните страни и по-далеч. Добре би било някой, който ги е посещавал да сподели.
        ______2
        Е = MZ

        Коментар


        • #5
          От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

          Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
          Емо, това възникна ей така ... от днес за утре.

          .
          Ей това е най-готиното пътуване.Тогава става точно това , което при планиране няма как да стане. Дай някакъв линк за да следя без да питам излишно. Миналото лято тук във варна се запознах с едни пичове от Одеса. Пътуваха из Европа-пътували са и по Дунава и по Рейн- с една голяма лодка подобна на еднодръвките. Повечето са научни работници , но има всякакви. Лятото като си вземат отпуската , отиват там, където предната есен са си зазимили лодката и продължават. САМО НА ГРЕБЛА-без двигател и друга помощна техника. Бйаха стигнали до Варна , като целта им беше Егейско море и после обиколка на континента, но лодката се разцепи и с камион я върнаха в Одеса да я оправят. Облечена е с насмолен плат и толкоз-даже не прилича на лодка.Няма НИТО ЕДНО метално нещо по нея. Долу в гаража им имам координатите. Сигурно някой от тях е бил на тази среща , но нещо не мога да видя позната физиономия. като мина през Одеса ще им се обадя.
          ПП Жалко , мислех, че имам снимки на лодката да ви я покажа, ама са били само в телефона ми и съм ги изтрил.

          Коментар


          • #6
            От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

            Сайта е http://www.mixovka.com/

            Там имаше един пич Денис Щербин, който с катамаран (нещо с големината и външния вид на водно колело), който сам си е правил, тръгнал от Крим. Три пъти не му разрешили да излезе в открито море граничарите и го връщали, но той една вечер успял После стигнал до турския бряг, оттам по брега, по брега, стигнал Босфора ... После през Дарданелите и пак покрай брега стигнал до Ливан, Сирия, Израел ... после до Египет и Червено море. Но със суецкия канал е имал много проблеми. И по пътя де, арестували са го почти навсякъде. Историята е много интересна, а той разкавзваше всичко със страхотно чувство за хумор

            Ето тук намерих запис от срещата с разказа на Денис.

            ______2
            Е = MZ

            Коментар


            • #7
              От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

              НЕ ВЕ РО ЯТ НО!

              Евала.... страхотно, видео! Благодаря!

              Коментар


              • #8
                От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                Определено има какво да се види и научи от тези хора.Аз също не съм привърженик на събори и рокерските историй,отдавна не ходя по такива мероприятия,както спомена Димо,ми е много по приятно събирането и срещите от който има какво да научиш.За Идилево съм чел и чувал доста,но по стечения на обстоятелствата се намирам в чужбина и престоят ми в България е 1 месец в годината,в който се надявам с някой колеги да заформим нещо нанякъде.Благодарности

                Коментар


                • #9
                  От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                  Размаза ме направо този състезател Денис Щербин... Много е голям!!!! Евала!!!
                  Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                  Златомир Попов - Forry

                  Коментар


                  • #10
                    От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                    Дааа, мина много време. Димо ми беше прехвърлил отговорността да напиша аз пътеписа, но така и не намерих време. Ще се опитам да разкажа малко повече за разходката.

                    Ден 1

                    Тръгнахме с Димо рано-рано към 09:30 от София за Русе. За нула време бяхме в Русе, където трябваше да напълним резервоарите и да купим румънски пари. Оказа се че няма никде чеиндж или банка от която да можем да вземем пари. Имаше куп измамници, които само се опитваха да ни спрат, но ние ги подминавахме без да им обръщаме внимание. Накрая успяхме да обменим пари в някакво магазинче, за което ни "светнаха" граничарите.

                    Румъния я минахме на един дъх, без да и обръщаме внимание, защото бързахме да влезем в Украйна.


                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06618.jpg
Прегледи:1
Размер:203.3 КБ
ID:5347396

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06620.jpg
Прегледи:1
Размер:201.7 КБ
ID:5347398

                    След Румъния се влиза в Молдова за малко и след това в Украйна. В Молдова има 2 варианта. Единият е наистина да се влезе съвсем за малко и да се излезе на Рени, а другият е да се кара 50 км. на север и да се излезе на Болград. Избрахме северният, защото не знаехме какво представлява. Димо беше минавал от долния и не беше впечатлен. Стигнахме до украинската граница, където възникна малък проблем. В компютрите на митничарите нямаше марката КТМ, или по вероятно митничаря е объркал кирлици/латиница ... знае ли човек. Димо естествено умря от кеф и подскачаше и се хилеше поне 5 мин. Не пропусна да сподели, че според него "за 1-ви път КТМ стига толкова далече..." и други подобни БМВ-виски заключения, но той не знаеше какво го чака

                    След като минахме границата направих "грешката" да ползвам европейската (Навтек) карта на Гармин, която се оказа, че и там е толкова зле колко тук та ако не и по зле. При навигация към Одеса, Гармин-а ни накара да завием на ляво и ни пусна по един път, който е само за селскостопански машини. Допускам и вероятността КТМ-а и Гармин-а да са се наговорили да отмъстят на Димо, които започна да бедства.

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06621.jpg
Прегледи:1
Размер:260.8 КБ
ID:5347397

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06629.jpg
Прегледи:1
Размер:293.6 КБ
ID:5347399

                    Решихме, че този път не е подходящ за БМВ-то а и по моя преценка щеше да е така още десетки километри и затова хванахме един шорт-кът на дясно към главният път, който се оказа хубава мазна калчица и нещата станаха още по зле за БМВ-то.


                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC06633.jpg
Прегледи:1
Размер:345.8 КБ
ID:5347400

                    След 15 часа каране за деня (при това последните два мъка) силите свършиха и решихме да опънем палатките на редицата дървета, която служи за спиране на вятъра - нещо което в Украйна имат в изобилие!

                    Коментар


                    • #11
                      От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                      Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                      В компютрите на митничарите нямаше марката КТМ, или по вероятно митничаря е объркал кирлици/латиница ... знае ли човек.
                      Не, не ...Не беше така. Разговора между Събин и митничаря беше следния:

                      - Матацикль, марка, модел ?
                      - КаТеЕм
                      - Кате каквооо ??
                      - Ка Те Ем.
                      - Китайски, да?
                      - Не, австрийски.
                      - Нет такой матацикль
                      - Есть, есть ...
                      - Какой цвет?
                      - Оранжевый.
                      - А въй что..ета шутка ли, что ли?? Сдесь ничево оранжево я не вижу ....
                      - Я тунинг сделал. Подменил бак с бельй, бальшой ...
                      - А что, австрийцъй бак не магли сделать? Ясна ... китайцъй сделали лучше. Понял.
                      ______2
                      Е = MZ

                      Коментар


                      • #12
                        От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                        - вярно така беше - убягнаха ми подробностите като го разправях


                        Е щом така ще си говорим - Димо имаше още едно изпускане на "камиона", което не можах да снимам защото му помагах да го вдигне, че нали не е щангист момчето

                        Коментар


                        • #13
                          От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                          ха-ха-ха,
                          опс пардон
                          заради такива като вас накрая хората няма си купят ни БМВ ни КТМ
                          И кво стана после?
                          Колкото повече толкова повече sigpic

                          Коментар


                          • #14
                            От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                            Вижте сега... нали никой не си мисли, че това е пътя към черноморската столица на Украйна-Одеса
                            ______2
                            Е = MZ

                            Коментар


                            • #15
                              От: Миксовка 2011 - Среща в Крим

                              Първоначално публикуван от Димо Преглед на мнение
                              Вижте сега... нали никой не си мисли, че това е пътя към черноморската столица на Украйна-Одеса
                              Това е Димо, когато GPS-а е настроен в пешеходен режим

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X