Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Horizons Unlimited travellers 'mini meeting' september '10

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Horizons Unlimited travellers 'mini meeting' september '10

Колеги, прогнозата за времето гласи, че тук таме ще има превалявания в събота и неделя. Дано не завали на Идилево, че ще е голямо неудобство, за тези, които мислим да сме на палатка. Още повече за тези, които мислим да идваме с половинките си Как е обстановката там в момента, сухо ли е?
    Yamaha XT​M600E '98
    Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

И така, срещата в Идилево отмина, впечатленията са превъзходни, струва ми се у всички участници.
      Няколкото експедиционни презентации подействаха подобно разпалени въгленчета сред сухи съчки в тъмното.

В последния ден буквално се усещаше бумтенето на огъня от мечти и фантазии за предстоящите догодина Експедиции.
      Явно SPOT тракерите ще са най-търсената стока НАПОСЛЕДЪК.
      Но да се върнем към началото. За мен началото бе в Петък следобед. Без затруднения намерих село Идилево и Мото Кемпа.

Както би казал някой високотехнологичен шоп без GPS: - Е те тама, зад могарешкийо трън.

С GPS е далеч по сложно.

You turn left, or you turn right.......
      You have nowhere to sleep tonight !

За разлика от песничката на GPS-a,
      Вратите тук бяха гостоприемно отворени.

Даже и няколко мотора вече бяха разположени на "коневръза".

От разглежданите досега теми бях останал с впечатление, че мотокемпът на Поли и Дъг е малък и не особено просторен. Всъщност не е така.

Съществува преден и заден паркинг за високотехнологичните добичета.

Постройките много си приличат в приземната част и затова незапознат читател ги идентифицира като една и съща.
      А не са.

Задната постройка е бивша плевня, много интересно изплетена като кошница.

Вътре в нея е оформен приятен клуб с барче, артистични снимки и хитро скроени прозорци.

Както се вижда отзад е полянката за разпъване на палатки.

Има си огнище

и пънчета, полегнали край огнището.

а в сумрака на отворената врата се спотаява сервизна работилница.

Има и някаква къщичка с неизвестно засега предназначение.

На мен ми прилича на японска пагода за провеждане на чаена церемония - без кимона.

Като съм казал без кимона, да не си помислите "Без дрехи"!
      Просто нашите букови греди хич не приличат на японски летви с оризова хартия.
      Само чаят е един и същ.

По някое време заваля дъжд

и пак огря Слънце.
      .

На залез започнаха да прииждат мотори,

които се паркираха все още на първи перон,

пред двете крила на хотелската част

и след Харлей змея на Дъг.

По късно всеки новодошъл се присламчваше към огъня, където цяла нощ къкри прочутият Джорджов боб.

Надвечер излезнахме да посрещнем и Пътешественика Изследовател - Димо Калайджиев - Байконурски .

Единственият земен жител от тази част на Галактиката,

който не е летял - на космическа совалка, която също не е летяла .

Следва Продължение.
      Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-09-10, 15:59.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Браво, Ники!
        Много сме писали до сега за къмпа, но никой не е успял да го представи толкова детайлно...
        Очакваме продължението!
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Вечерта гледаме 2 презентации, от които нямам много снимки.

Презентациите са на пътешественик от Скандинавия и на Дъг, за последните им пътувания.
          Тъй като по това време още не съм наясно какво е ценното в подобни срещи, аз не снимам а просто слушам и съпреживявам цветущите разкази и майтапи.
          Пристигат още гости от Румъния.
          Последно редактирано от Nik Nikolov; 27-09-10, 19:08.

Коментар

Жалко, че не можах да дойда.
            Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Аз съм много много щастлив, че успяхме да дойдем. Благодарности към всички "презентори" за чудесното вдъхновение. Аз лично съм щастлив, че се запознах с всички тези хора. Когато видиш и поговориш с хора които говорят толкова ентусиазирано, видиш блясъка в очите им - това наистина действа разпалващо. И вместо да седна да сваля снимките от апарата вчера - аз гледам карти и чета информация за региона източно от Черно море. Вече не ми се струва толкова невъзможно...
              Същалявам само за едно. Че не можахме да дойдем още в петък! Благодаря отново на всички!
              Ще пусна и аз няколко скромни снимки възможно най-скоро.
              LZ2NKM

Коментар

Просто нямам думи! Изключително съм доволен, че присъствах.

Това са малко снимки на мотора на Дъг:
                http://picasaweb.google.com/r.vesselinov/DougSBike#

Коментар

Много ме е яд, че не можах да присъствам. Кризата е стегнала яко примката си, а на всичкото отгоре моята половинка, с която щяхме да пътуваме заедно се поразболя Поздравления за хубавата сбирка и дано догодина да има повече презентатори
                  Yamaha XT​M600E '98
                  Mazda 626 2.0 DITD '99 Estate

Коментар

Малко снимки от разходката до Боженци http://picasaweb.google.bg/nneykov/Bojenci25092010#

Коментар

Вторият ден започна на изгрев Слънце за всички, които бяхме попили повечко бира предната вечер.

Така да се каже .....Татата алармира . След като забелязах , че не съм единствен, реших да съзерцавам Слънцето около паркинга, в най-предполагащата към дълбок душевен размисъл поза.
                      Посъзерцевах, посъзерцавах, колко да посъзерцавах.................около 3 бири, па ударих една снимка и си легнах пак.
                      Още тогава разбрах, че идващият ден ще е интересен и изпълнен с вълнения.

Това е къщата на Ирландеца, където закусих първи път, макар твърдо решил да не закусвам.
                      После закусих и при Поли . Вкусни изкушения .
                      След закуска Дък обяви, че ще прави демо за лепене на вътрешна гума в полеви условия, за норматив.

Веднага се натрупахме експерт оценители, бивши членове на кръжока " Сръчни Ръце "

Разбира се, имаше и такива от кръжока " Не пип, че цап ".

Тук ръцете не бяха много препоръчителни .

Даже и моторът на Дъг, за разлика от вчерашната " Empty Basket ", днес бе получил ерекция в зеления сак след областта на седалката.

Та придържаха ли го, държаха ли се за него..........???

През това време гумата е поставена в положение Партер.

Последен захват и целта е постигната.

Дъг поначало е толкова сръчен и когато го наблюдавам съм убеден, че може да поправи дизелов локомотив с помощта на бирена отварачка и чифт китайски клечки за хранене.

Тук започна нещо, което ми напомня чистене на агне за облог, та да напомня на сключилите ги .

Ето как се търси пирона с предпазна кърпа, изрично напомнено от Дъг, защото едно порязване на експедиция може да се окаже сериозен проблем.

Металният елемент, перфорирал гумата, е открит.

Първи опит за изваждане.

Не излиза отвън.

Я отвътре........

Абе тая работа взе да заприличва на КамаСутра . Има нещо странно.
                      Обърнете внимание на детенцето което си играе върху червения мотопед Симсон - колко е пораснало !
                      Най-накрая с мултитула металният елемент е измъкнат.

Оказва се парченце телбод.

Рутинни проверки,

стъргане,

лепене,

и.т.н.
                      Тук ми става скучно и забелязвам фустите на тази красавица.

Връщам се на тепиха и гледам Дъг разтрива с грес някакъв ролков лагер.

К'во го разтрива, направо си го масажира .

После го набива.

Следва поставяне на гумата. Интереса е от големи пътешественици...

патили в далечни дестинации с вътрешни гуми
                      и по-малки такива.

Следва монтаж

Положението се надървя............

яко

Най-накрая всичко е готово

и сме готови за потегляне.

Хайде и аз като Шехерезада...........за утре вечер, продължението.
                      Последно редактирано от Nik Nikolov; 28-09-10, 20:14.

Коментар

Ник, стана като Чинела. Тамън те грабне пътеписа и ....следва........ Айде и другите да пуснат снимки. Гледам всеки снима, а никой не дава. Смилете се над мен.

Коментар

Мача се оказа тъпичък, та вместо да дремя второ полувреме, ще взема да пусна тук едно второ полувреме.

И така следобед се разделихме на няколко групи за пътувания, на кой където му е интересно.
                          Започнаха да се изкарват моторите.

Пристигаха и нови познайници от репортажите.

На кой ли талията е по "тенка" ?

Отначало си помислих, че тоз мотор е Ферари

За този пък съмнения нямах - това е "Кравата" - според твърдението на ВладиЧ.

Ей го и Мони / галено наричан Йохан Себастиян Бах / .

Защо ли ?

Нямате ли странното чувство, че

този мотор, ей сега ще поеме въздух

и ше вземе да изсвири " Токата и Фуга в Ре Минор " .

Шест цилиндъра, шест карбуратора и шест ауспуха. Партитура за Хонда и симфоничен оркестър .

Аз потеглих с групата за Боженци.

Пред мен карат Силвия и Преслав

и се справят много добре с дистанцията след моторите .

Достигаме до село Боженци, което ни посреща с фолкорен празник.

Много зеленина,

много цветове,

спокойствие,

и добро настроение.

Пътеките се оказаха стръмни

и изморителни.

Сянката на върха

ни приюти.

Полегнала е Тудора на ирландска полянка .

На връщане Слънцето надзърна сред листата и прижури в розово сенчестите градини.

Безмислена урбанизация

и средностатистически безхаберен ресторант,

до който отмаряха моторите.

Обратният път в настръхващия полумрак, бе едно забележително изживяване .
                          Димо и Лъчо, които следвах, се съобразяваха с по-голямата маса на джипа и не правеха резки демаражи по виражите .
                          Кравата, като наричат BMW 1150 Adwenture, се присъедини към своите,

но колкото и да опитваха да застанат начело, естествения подбор им отреди място в опашката,

поради което се наложи да изчакат търпеливо съдбата си.

През виолетовия сумрак

връз виолетовия асфалт

се носеха ТЕ право към .............

Между виражите

до базата в Идилево.

Е край до утре.
                          Последно редактирано от Nik Nikolov; 28-09-10, 23:53.

Коментар

Ники,отлично представяне на настроението във всички участници на срещата.

Съжалявам,че не се прибра с нас на връщане.....щеше да чуеш въпросната симфония от нечетен брой инструменти....аз със шест,DR 800 Big с един и Suzuki Boulevard-V twin с два....не съм сигурен само дали беше в ре,или до мажор.

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

Да представя срещата и от погледа на моят фотоапарат.
                              Пътят Варна - Идилево може и да не е скучен, познат и бърз.
                              Зададох на ГПС-а да ме води през селските пътища.

Спрях на тази чешма да пия вода

А изображението на нея предвещаваше приятелска атмосфера

Този път беше показан и на картата, и на ГПС-а като асфалтиран III кат.

Пристигнах в Идилево почти шест часа след като бях тръгнал от Варна. Точно в моят стил - през малките и красиви пътчета, без никакво бързане.
                              Ето някои от моторите на Дъг:

Разпънахме палатките,

запалихме огъня,

в който Джорджо сложи гърнето с боба.
                              По-късно заприиждаха и други - кой с мотор, кой с кола.
                              Една интересна и рядка Каджива Елефант 750 с двигател Дукати Дезмо:

На другият ден след демонстрацията по ремонт на гума, беше взето решение да се обикаля из района. Тъй като в Боженци съм ходил, а и избягвам туристическите дестинации, тръгнах нанякъде с идеята да се изгубя из красивите селца и махали в Балкана.

Тук е момента да кажа, че още на идване моторът ми се държеше странно - при подскоците и дупките имах усещането, че имам невероятни луфтове в задното окачване, което предния ден бях ревизирал. Сега това усещане се засили и стана все по-често, дори и на малки неравности. С Шидера проверихме окачването, нямаше луфтове. Поведението малко ми напомняше прекъсване, но пък само при неравности... Спрях да проверя какво става, докато съм все още на достъпно място. Съжалявам, че проверката не я направих в кемпа, можеше да мине под надслов "Отстраняване на електрически проблем в полеви условия" с публика. Оказа се, че когато съм свалял амортисьора, с ключа съм откачил буксата на бобината и тя е прекъсвала при друсане. Закачих я и продължих да се губя.

Какво ли символизира?

Хората живеят на другия бряг на реката:

р. Росица:

Верният ми приятел ме чака търпеливо и събира сили за предстоящите изпитания.

В далечината се вижда селце с църква. Я да отида да го видя отблизо.

Пътят е тесен и разбит, но това не ни пречи, напротив обичаме такива пътища(аз и мотора).

На водопой:

Заприказвах се с един местен, показа ми къде се намирам и с какво съм заобиколен.
                              - Еееей там, зад облаците е бръх Ботев,

- А по тази пътека се стига до хижа...

Тъкмо се бях замечтал да отпраша натам, когато човекъм ме върна в реалността "...но дотам може само с кросов мотор". Къде съм тръгнал с този 200 кг туч и с гуми за мъгла...

В края на селото е църквата и гробището до нея:

Слязох на пътя и попитах ГПС-а накъде още мога да се изгубя.
                              Показа ми път, който води към ПП Централен Балкан и без да се чудя тръгнах по него

Течеше усилен дърводобив, гледка която ми е особено неприятна и реших да хвана в друга посока.
                              Това е първата къща...

...от селце, дълго няколко км и всички къщи са около пътя:

Като се качих на по-високо. В далечината забелязах другосело и тръгнах натам...

...по този път.

Небето беше заканително черно, а гумите ми за мъгла не могат да ме изкарат от хлъзгавата кал, в която щеше да се превърне пътят след малко.

Това не е пушек, а мъгла. Затова толкова смело карах напред

Накрая стигнах асфалта и дадох газ да се прибирам, за да не изпусна нещо интересно в Идилево.

Минах по Лъвов мост

Прибрах се в Идилево, където бях посрещнат от тези две невръстни овчарчета

Стадото им е долу на пътя

Вечерта се появи и част от севлиевската ретро група

А после Димо и Мони ни държаха с отворени уста, докато разказваха и показваха.

На другия ден валеше дъжд и се наложи да се прибера по "царския" - кравешките "мини" са особено хлъзгави, когато са мокри.
                              Получи се много интересен уикенд, срещнах се с много приятели, с други се запознах и останах изпълнен само с положителни впечатления. Чешмата е имала право.

Коментар

Ееее,благодаря ти .Наистина пътя е можело да не бъде толкова скучен ,а и е без камери...(май пак ме щракнаха...)
                                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                                0899187766

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X