Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изгубен голям талон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изгубен голям талон

Здравейте! Дойде време да продам Хондалина и се оказа, че съм и загубил големият талон. Днес по телефона от КАТ ми казаха, че трябва да мина пререгистрация, за да се оправи проблема. Тук таме чета, че за пререгистрация се искат бележки за платен данък, минат ГТП, и ГО, каквито тази година не съм минавал. В данъчното се оказа, че искали голям талон, за да си платя данъка. Е как да стане работата с оправията на тези проблеми?

От: Изгубен голям талон

Пиши го откраднат и вземи бележка от полицията.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Талона или мотора да пиша?

Коментар

Талона де.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Няма проблем,че си изгубил Талона отиваш до КАТ със собственика на Мотора и пускаш молба за остановяване на собственост,след като ти издадат удостоверението трябва да минеш преригистрация.

Коментар

Днес ходих и казаха същото. НО, за да мина пререгистрация научих, че ми трябва платен данък, който не мога да платя без големият талон.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Владимиров Преглед на мнение
              Днес ходих и казаха същото. НО, за да мина пререгистрация научих, че ми трябва платен данък, който не мога да платя без големият талон.
              Бре, къде е това място, къдато не искат да ти вземат парите?
              Обикновено, за да платиш местен данък е достатъчно да посочиш само ЕГН. Досега, никога не съм представял какъвто и да е "талон" (малък или голям), за да платя данъка на джийп-а. Предполагам, че и при мотоциклетите е така.
              proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
              NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
              Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                Бре, къде е това място, къдато не искат да ти вземат парите?
                Обикновено, за да платиш местен данък е достатъчно да посочиш само ЕГН. Досега, никога не съм представял какъвто и да е "талон" (малък или голям), за да платя данъка на джийп-а. Предполагам, че и при мотоциклетите е така.
                Много точно казано,но ми се струва,че колегата не го е декларирал в данъчното при закупуването!

Коментар

Да, haki. И сега стана много дебела работата...

Коментар

И аз моя талон не го знам къде е от доста време така че ми е интересно какви варианти има.
                    Идеята да кажеш че е откраднат и да ти издадат служебна бележка, която го замества, звучи добре, даже може би е възможно със бележката да го декларираш в данъчното? Сигурно ще има глоба обаче че си се забавил...

Коментар

Знам за глобата, проблемът е да го впиша сега, че без талон... Има логика в думите ти за бележката от КАТ. Това надали се случва за първи път и би трябвало да има изход от ситуацията.

Коментар

Доколкото съм чувал, можеш да преведеш пари на общината(колкото си решиш) по банков път и по този начин все едно си си платил данъка на возилото - ти имаш бележка, че си го платил, общината не знае от къде са дошли тея пари и за какво, но не ги и интересува. Нека обаче още някой потвърди, че този номер ще мине тъй като аз лично не съм го изпробвал!
                        Успех!

Коментар

Отиваш в най-близкия клон на СИ-банк и внасяш пари по сметка на данъчното и като основание пишеш Данък на МПС с рег№ хххх
                          Това е законен документ за платен данък.
                          Оттук натам просто следваш гишетата и блъсканицата в КАТ.
                          Успех колега!
                          Последно редактирано от viki terzieva; 27-11-10, 15:00. Причина: Моля, използвайте главни букви!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X