Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП въпросче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГТП въпросче

Здравейте,

Закупих си мотор от Хасково и го докарах на ход. Беше без гражданска и без технически. В деня на покупката му направих и гражданска и технически, за да мога да го прибера.
    Пререгистрирах го в Кат София и смених номера,
    На граждаската ще направя анекс. Въпроса ми е какво става с техническия ? В кат ми казаха, че не се запазва, защото се сменя номера. Тук четох някъде, че се запазвал.
    Реално какво е положението и, ако се запазва трябва ли да се прави нещо като анекс, както с граждаската, защото техническия, който имам е на стария номер и знам, че проверяват по номера.
    Камерите снимат ли за технически и ще стане ли проблем ?

Поздрави
    Благодаря

Прегледа отпада при смяна на нимер. Ако стане ПТП и нямаш преглед отпада Гражданската отговорност.
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Наскоро имаше подобна тема оказа се че има промени в закона. Явно вече няма нужда от нов технически преглед.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Имаме няколко мотора,на единия не бях плащал нито ГО нито ГТП няколко години.....бях решил че ще се кара само по горите....миналия месец реших че трябва да се кара и по асфалт,платих го и ходих на гтп....разбира се преди това разпитах как да разбера дали е дерегистриран и т.н Оказа се че не е....платих всичко и се кара...проверяван съм няколко пъти от кат и всичко е наред....само за инфо

Незнам с колите как е дереджето,но за моторите си е по старо му
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
          Прегледа отпада при смяна на нимер. Ако стане ПТП и нямаш преглед отпада Гражданската отговорност.
          Регистрирах кола октомври 2025г. - от КАТ дават лепенка и картонче за преглед, различни от стандартните. Важат една година.

Така се случи, че месец-два по-късно колата претърпя катастрофа с всички екстри - чакане на КАТ и т.н. Проблеми с гражданската отговорност нямаше никакви, както и с каквото и да е друго.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Това е само при нова регистрация, ако МПС е вече регистрирано, мача е друг. И доскоро като си смениш номера, ГТП йок, излизаш от КАТ рецидивист престъпник. А пък в КАТ правят един преглед.....на оборудване от 82 година. На мен при последната ми регистрация само фарове ми гледаха, щото на 4х4 няма как да проверят спирачки, а газове могат да мерят на коли до 89-та.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            В КАТ софия освен светлини и някой евентуално да слезе в канала, друг преглед няма. Спирачки не са ми гледали поне от 20 години насам. То изобщо не помня някога да са гледали.

Мисълта ми беше - ако ти дадат картонче и лепенка, имаш преглед за година, ако не ти дадат - нямаш. Тоест чуденка поне за мен няма.

Даването на картонче предполага минаваме на каналите - тук също чуденка нямам.

Ето да го има и в тази тема, дето бях оплют, че не следя простотиите на КАТ всяка седмица. Та накратко са си променили много добре премислената наредба:

...(10) (Нова - ДВ, бр. 2 от 2018 г., в сила от 20.05.2018 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 64 от 2025 г.[*]) Издадените удостоверения за техническа изправност на пътни превозни средства запазват валидността си при промяна на табелите с регистрационните номера. В случаите, когато се извършва промяна в регистрацията на пътно превозно средство и се подменят табелите с регистрационен номер, Министерството на вътрешните работи уведомява по електронен път Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" за издадените нови табели с регистрационен номер. Условията, редът и начините за обмен на информация, както видът и форматите на данните и използваните класификатори се определят с наредбата по чл. 140, ал. 2.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 2 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X