Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ГТП

Здравейте,

искам да попитам, как стои въпросът с минаване на технически преглед на мотоциклет по новите правила?
    Моторът ми е със сменен ауспух и без катализатор. Това дали ще е проблем?
    Някой знае ли дали измерват наистина газовете и какво точно мерят? Кислород? СО? Азотни окиси?
    Ако мерят СО би трябвало лесно да мога да го вкарам в нормите - като обедня сместа за прегледа.
    Друг вариант е да издиря и монтирам обратно оригиналните ауспуси, но това ще ми отнеме време и усилия и бих предпочел да не го правя.

Пробвай и ще разбереш!
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Че изобщо мерят ли емисиЙ при моторите?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Мерят даже имам един скутер в пенсия, защото не минА. 4тактов, 125куб. е само за протокола.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Викаха ме на един пункт за ГТП, като опитно зайче (имаха проверка от ДАИ). Мериха си акуратно всичко хората. След прегледа питах за резултати. Ми влиза в нормите. 2006-та Сузуки с работещ катализатор е.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Не ми се отива направо на ГТП, защото ако ме върнат - ще трябва в срок от 30 дни да оправя нещата. А ми е махнат AIS-а. Аз AIS-а си го имам, но му липсва един маркуч.
          Засега сякаш мисля да намеря маркуч, да върна AIS-а на мястото му, да монтирам в новия ауспух универсален катализатор и да опитам така да мина ГТП.
          Моторът е XT660R, оригиналните ауспуси освен че са много тежки и тръбите им минават безумно отдолу под двигателя. Новият е 2 в 1, с минаващи отстрани тръби,
          което значително намаля броя на удрянията на тавата в земята, когато карам по неравности. Бих предпочел да го запазя.

Коментар

• mendi
            mendi коментира
            Редактиране на коментар
            Не пречи да минеш да питаш преди да закараш мотора. Хората ще ти обяснят как стоят нещата.

Първоначално публикуван от klapaucius1 Преглед на мнение
          Не ми се отива направо на ГТП, защото ако ме върнат - ще трябва в срок от 30 дни да оправя нещата. ....
          Всички пунктове за ГТП , които съм питал , срещу 30 лв правят 'частен' тест за изгорелите газове и ти какват какво е положението.
          Иначе в кой град си?

Коментар

Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение
            Всички пунктове за ГТП , които съм питал , срещу 30 лв правят 'частен' тест за изгорелите газове и ти какват какво е положението.
            Иначе в кой град си?
            От София съм.
            Това за 'частния тест' не е лоша идея - може и да опитам нещо такова.

Коментар

Подменен ауспух без каталитичен преобразувател може да не премине техническа проверка поради по-строги правила за емисии, изискващи неговото присъствие, или поради по-високи нива на замърсители като CO и HC, които обикновено се измерват.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X