Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мотора не пали след ремонт на бензиномер - Yamaha Tenere

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мотора не пали след ремонт на бензиномер - Yamaha Tenere

    Здравейте,
    Карам Yamaha XT 660 Z Tenere 2009 и откакто го купих датчика за горивото все си мига и не ми е създавал проблеми. Взе да ме дразни това, че никога не знам колко ми е горивото и затова реших да го ремонтирам.
    Свалих резервоара, свалих бензиновата помпа и намерих поплавъка с пластината, по която се движи. Проверих с мултицета, че не прави никакво съпротивление и явно беше умряла. Откарах я на един майстор, който се занимава с платки и той я отремонтира. Показва различно съпротивление като се движи поплавъка.
    Монтирах всичко обратно, но от тогава датчика за горивото на борд компютъра винаги отчита празен резервоар. С тел през дупката на резервоара вдигнах поплавъка, но датчика винаги е на празно. И от тогава мотора не иска да запали. Пали буквално за 1-2 секунди и след това веднага гасне. Почнах да си мисля, че нещо съм запушил и проверих буквално всичко по запалителната система - свещ, дюза, бензиновата помпа и налягането..всичко си работи напълно нормално.
    И единственото ми обяснение е, че бензиномера подава информация на компютъра, че в резервоара няма бензин и не позволява на помпата да работи на сухо.
    Нямам идея дали въобще бензиновата помпа функционира по този начин и за това се обръщам към някой с повече опит.
    Ще съм благодарен на всякакви съвети какво мога да пропускам.

  • #2
    Най-вероятно , компютъра отчита , че в резервоара няма гориво и прекъсва захранването към бензиновата помпа. Ако са на различни букси , пробвай като откачиш буксата за нивомера.
    В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X