Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симсон с50

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Симсон с50

    Добър вечер, приятели
    Преди месец се сдобих със симсон с 50, моторчето имаше много проблеми, но с нови части и труд го пооправих. Имам проблем с карбуратора или поне аз така мисля, той е чисто нов закупен преди 2 дни.... Глъхне на място се изрезва, но като включа на скорост умира,изобщо не става и дума за каране.. Иглата е на средно положение въздуха е отворен 1.5 оборота като цяло играх доста със въздуха и куп свещи.. Моторчето е с чисто ново бутало и цилиндер втора ръка но запазен доста... Ще съм много благодарен за съветите ви!!

  • #2
    Семеринги колянов вал или кондензатор на запалването.

    Коментар


    • #3
      Кондензатор мисля че не е пали от раз, но лагерите на вала ми вият колега да и на бутални болт имах две шайби

      Коментар


      • #4
        Добър ден
        ... Двигателя е сменен с друг защото стария беше с много голям луфт във вала и виещи лагери.. Новият двигател няма такива проблеми сложих го направих му центровката като хората кондезатора е чисто нов карбуратора също.. Поплавака е регулиран правилно пали без проблем и на място се реже но като включа на скорост гуми мощност и направо гасне ако го забутам като включа на втора пак глъхне отналачалото и не иска да се изреже. . Иглата ми е на средата с въздуха доста игра беше на един оборот на два на 3 пак не иска и не иска да се изреже... Същото така инсталацията ми е 6в но бобината явно е сменявана и е 12в...

        Коментар


        • Кольо
          Кольо коментира
          Редактиране на коментар
          Ако бобината е предназначена за 12 волта, а инсталацията е на 6 аз виждам сериозен заподозрян.

          Но пък... Щом на място се реже, а при включване на скорост глъхне-може да има нещо по трансмисията което да го спъва яко.
          Прегледай след съединителя какво се случва, като нищо може да е там проблема.

      • #5
        Както по-горе казаха - семерингите сменени ли са ? На С50 мисля бяха по 2 на страна . Другото - фланеца на карбуратора / колектора при системно презатягане се изкривява и от там смуче въздух . Препилява се лесно с финна пила , равниността се вижда лесно примерно с линията на шублер поставен на ръб .

        Коментар


        • #6
          Винта за въздуха е за оборотите на празен ход,погледни кой номер е главния жигльор,случва се от недоглеждане да се разменят с този за смукача,който е с по-малък отвор,също така е възможно нивото на бензина да е ниско. Пробвай като започне да глъхне да дръпнеш смукача,да се изясни къде точно е проблема.

          Коментар


          • #7
            Благодаря ще пробвам със всичко дето ме посъветвахте и ще кажа резултята

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X