Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация на мотопед след покупка и евентуална глоба?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регистрация на мотопед след покупка и евентуална глоба?

Здравейте!
    Лятото закупих от приятел мотопеда от подписа ми (Puch Maxi N).
    Моторчето е регистрирано в София, аз съм от Враца.
    Реално прехвърляне при нотариус нямаше (така ни обясни един нотариус до КАТ-София) , а само договор за покупко продажба без печат.
    Проблема дойде във Враца, за почти седмица не успях да го регистрирам (благодаря на майките на тези измислили тази безумна система за регистрация на МПС).
    В момента машинката седи и събира прах в една маза във Враца и ще може да бъде регистрирана най-рано след 6-7 месеца.
    Предполагам , че стария собственик вече я е свел от отчет в неговата община (НАП, ДАП или там както се казва).
    Въпроса е дали ще има някакви последствия за мен , че не съм я регистрирал в рамките на х дни/месеци след покупката ?

Ето тази велика ADV машина
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:14138062_1336318909731039_8195847202579675196_o.jpg
Прегледи:1
Размер:166.6 КБ
ID:6123511
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Регистрация на мотопед след покупка и евентуална глоба?

Ако в рамките на 14-дневния срок отидеш в КАТ да ти издадат заявление за регистрация, можеш да го закараш за сверка, когато искаш. Информацията ми е прясна, вчера ходих по същия въпрос.
    Ако си изтървал, има два варианта - глоба(мисля че не е голяма) или изчакваш 1 год. от датата на договора и няма да имаш глоба по давност.
    П.П. Това е една от малкото педалетки в БГ с регистрация. Повечето си мислят, че ако е с педали, не е нужна регистрация, а и милиционерите не ги спират...

Коментар

Живота ако види темата , страшно ще стане , дано не види педалите. Относно регистрацията , вариант три , стария собственик / твой приятел/ ти прави нов договор с нужната дата.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Заявление за регистрация имам. За 2 дни стигнах до гише номер 1 (от 3) и се отказах да вися 4 дни за регистрация. С това трябваше да отида на канала да сверят номерата на двигателя и рамата.
        Аз искам да си го регистрирам, да си му плащам всичко което трябва и да съм си изряден.

Коментар

Щом имаш заявление, си редовен. Моята кола така си я регистрирах,понеже работя в друг град и висенето в кат няколко дни е проблем. От там ми обясниха, да изчакам да си пусна заявлението и когато мога да дойда за останалото. Аз отидох след месец и половина.Глоба нямах.
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

20 лв е глобата в най-лошия случай

Коментар

Освен КАТ има и данъчна служба.
              Но в този случай данъка едва ли надхвърля 10 лева на година. Имат обаче и глоби за не деклариране , при тях беше 2 месеца след сключването на договора.

Коментар

В общината ми сложиха някаква символична глоба от 7 лева. Но там регистрацията вече е автоматична за повечето общини (по данни от КАТ), а където не е - срокът е 14 дни от регистрацията в КАТ.

Коментар

Може. Съгласно личният ми опит - от както въведоха "автоматичната" регистрация нотариусът праща хабер до общината, ама за мотопед не се минава през норариус.
                  Ако са свързали МДТ с КАТ е крачка в правиланата посока.

Коментар

В Русе МДТ и КАТ са свързани, като прехвърлих Уазката в КАТ след няколко дни получих известие от МДТ за дължимия данък.
                    УАЗ 452Д,ML270CDI,Ford Transit, DAIHATSU Terios, Волга 2410 GSM 0898677185

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                      Здравейте!
                      Лятото закупих от приятел мотопеда от подписа ми (Puch Maxi N).
                      Моторчето е регистрирано в София, аз съм от Враца.
                      Реално прехвърляне при нотариус нямаше (така ни обясни един нотариус до КАТ-София) , а само договор за покупко продажба без печат.
                      Проблема дойде във Враца, за почти седмица не успях да го регистрирам (благодаря на майките на тези измислили тази безумна система за регистрация на МПС).
                      В момента машинката седи и събира прах в една маза във Враца и ще може да бъде регистрирана най-рано след 6-7 месеца.
                      Предполагам , че стария собственик вече я е свел от отчет в неговата община (НАП, ДАП или там както се казва).
                      Въпроса е дали ще има някакви последствия за мен , че не съм я регистрирал в рамките на х дни/месеци след покупката ?

Ето тази велика ADV машина
                      [ATTACH=CONFIG]890308[/ATTACH]
                      Депозираш копие на договора за покупко продажба в деловодството на службата по регистрация (това е твоето задължение съгласно ЗДвП чл.145 ал.2 (ако не бъркам, ама съм близо де)). Съответно от там ти дават входящ номер.
                      Това е.
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Отивам преди две седмици във Върбица да отчислим един мотор. Лелките в данъчното казаха - не може, информацията идва служебно от КАТ. А пред тях все още седят декларациите. В КАТ-Шумен - като си го регистрирате във Варна, (след време) ще получим информация и (след време) тя ще стигне до данъчното във Върбица.
                        От КАТ-Шумен ми излязоха с простотията - елате продавач и купувач да ви заверим договора(мотоциклет до 350см3), иначе е невалиден. Питах ги в коя наредба го пише това и изведнъж се оказа, че имат много работа и не могат да говорят по телефона

Коментар

Иване , наистина не знаех ,че за педалетка е нужна регистрация . Над 50 кубика ли е ,че искат ? Я обясни след като си запознат. Това нещо пък хич нямаше да си играя да го регистрирам(освен ако не правя обиколка на света с него ). Понякога тука в Бг се правим на по- големи католици и от папата. Като гледам в Гърция какво става ......масово си карат без номера такива малки моторчета.

Коментар

На мен продавача ми го продаде чрез баща си (пълномощно, което според продавача би трябвало да е валидно само до Нова Година).
                            Ако баща му е успял да го отпише от данъчното в неговата община , няма да има проблем (или поне така си мисля).
                            Целия проблем идва от там, че продавача живее тук в Австрия. Моторчето е продобито след женитбата и трябва някаква специална декларация (така той ми обясни) да се прави при нотариус.
                            Да ама той и жена му се засичат в България веднъж на високосна година, а да правим ново пълномощно в българското посолство във Виена е все едно да си купя още една такава моторетка

И аз видях няколко такива във Враца без номера (и аз съм карал такова без номера преди 15 години) но както вече казах ... искам всичко да ми е редовно и платено.

Коментар

Остави документите в Австрия. Не е ли АКО МОЖЕ ДА СЕ ПРИДВИЖВА БЕЗ ДВИГАТЕЛЯ(демек като въртиш педалите ) регистрацията и данъците ДА НЕ СА НЕОБХОДИМИ? Това моторче може ли да върви БЕЗ ДВИГАТЕЛЯ?Тука нали сега продават едни двигателчета дето ги слагат по колелетата. Те са си нормални двутактови ама са под 50 кубика.Имам познат с такова правено и ми даде да го карам . Вървеше с около 60 даже . Не съм наясно и затова питам:НАИСТИНА ЛИ Е НЕОБХОДИМА РЕГИСТРАЦИЯ? Иначе е похвално ,че искаш да си изряден и така трябва да е!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X