Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ktm lc4 проблем при палене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ktm lc4 проблем при палене

Здравейте.
    Както си карах го огасих след 5-10 мин. престой реших да го запаля и се изненадах. Когато наближа горна мъртва точка манивелата блокира. Ако махна свеща или натисна декомпресията няма проблем. Нито се е чул необичаен звук че се е счупило нещо нито съм го мъчил мотора по някакъв начин. Колкото и да скачам по манивелата не помръдва и не мога да го запаля защото се оправя когато буталото почне да слиза надолу.

От: Ktm lc4 проблем при палене

Първоначално публикуван от rado1595 Преглед на мнение
    Здравейте.
    Както си карах го огасих след 5-10 мин. престой реших да го запаля и се изненадах. Когато наближа горна мъртва точка манивелата блокира. Ако махна свеща или натисна декомпресията няма проблем. Нито се е чул необичаен звук че се е счупило нещо нито съм го мъчил мотора по някакъв начин. Колкото и да скачам по манивелата не помръдва и не мога да го запаля защото се оправя когато буталото почне да слиза надолу.
    Автоматичен декомпресор

Коментар

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
        Нали съм с ръчен. И ако наистина е така поне веднъж щеше да е станало за 2500км.

Коментар

Нищо не пречи да имаш и ръчен и автоматичен.

Коментар

Ръчния обикновенно е допълнителна екстра, но автоматичен - вързан за манивелата е задължителен! Иначе се получава като при теб - няма ритане! На мен веднъж ми се скъса жилото на ТТ-то та падна голяма мъка докато възпламени

Коментар

Ясно а някаква тема или клип как се оправя това нещо. Тъкмо и клапаните ще видя как са.
              Дано не се сменя разпределителния вал че....

Коментар

След като нямаш нито един работещ декомпресор, техниката на палене е следната. Натискаш манивелата докато достигнеш непреодолимата точка и продължаваш много бавно със съответното усилие да упражняваш натиск докато премине горна мъртва точка, демек да олаби. Връщаш манивелата догоре и риташ чевръсто. Паленето по този начин ще те накара да оправиш мотора колкото се може по-бързо.
                Gnome Rhone AX2 800 1938
                Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                Husqvarna Te 510 1989
                Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Имам работещ ръчен декомпресор но няма как да я ритна манивелата при горна мъръва точка. Колкото и да се отпускам се движи когато буталото е доло или по средата. Може ли малко информация ка се сменя автоматичната декомпресия на разпределителния вал.

Коментар

Първоначално публикуван от rado1595 Преглед на мнение
                    натисна декомпресията
                    Това съм го неглижирал като информация. По-горното ми мнение частично не е валидно в случая.
                    Gnome Rhone AX2 800 1938
                    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
                    Husqvarna Te 510 1989
                    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

Автоматичния върши работа и при палене със стартер ,и при палене с манивела , докато ръчния помага само при палене с манивела. Та трябва да се научи как да го ползва.

Коментар

Знам ка се ползва. Просто му стана нещо и сега няма палене. Нямам стартер. Неможе да се рита. До последно му бях свикнаш без декомпресия да го паля.

Коментар

Знам как да го ползвам. До последно му бях свикнал и го палех без да ползвам декомпресията. Просто му стана нещо и сега няма ритане. А и нямам стартер.

Коментар

На стартер върти ли добре?

Коментар

Нещо става цял ден не ми дава да отговоря.
                              Нямам стартер. Мотора преди да се развали го палех без декомпресия топъл. А сега колкото и да скачам не помръдва когато е близо до горна мъртва точка. Пробвах да запаля на бутане но не се получава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X