Здравейте колеги изчетох доста теми и мнения но не можах да се ориентирам към какъв тип мотор да се насоча затова ще споделя какви са ми изискванията и евентуално и вие по запознатите да ви помогнете при избора. Като начало карал съм мотори и не се притеснявам от кубатурата честно казано но изискванията са ми да може да се регистрира, също така ще се кара почти всекидневно и евентуално и на по големи разходки по асфалт. Като бюджет мисля да е от порядъка на 3000-3500 лева за мотор. Един приятел имам КТМ 525 хубав мотор има голяма сила но като пробег ми се вижда малко, а мойте цели е да се кара почти всеки ден, сега даже ще го отваря защото започна да драка двигателя а едва от 6 месеца го има. За в момента се чудя между супермото или пестов мотор но не мога да преценя кое искам повече. Факт е обаче че искам да си карам на дълго и от време на време из гората с приятели за това пистовия ми отбягва като вариант, но пък за дълъг път той си е най-добър за предвижване. Ако има моторетка която да може да вози добре, да има добър вървеж, да се потдържа нормално не всеки сезон да отварям двигател и да може да излиза и от време на време в гората ще съм много благодарен на вас ако споделите вашия опит и ми помогнете при избора. Харесал съм една ямаха тт600р която е направена на супермото, честно казано ми допада доста и като цяло ми харесва визията. Ще ви пусна моторите който съм харесал, а вие може да ми помогнете при избора не се ограничавам от марки така че може да се предлага всичко, също така и не бързам със покупка защото искам да си взема правилния мотор. Благодаря
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет относно покупка на мотор
Свий
X
-
От: Съвет относно покупка на мотор
Е не е баш така. Този път който с наште дръгели ще го минем за четири часа примерно той ще го вземе за два с почивка на кафе.Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеПистовият мотор е всичко друго, но не и удобен за дълъг път. .....
Коментар
-
Да, ама ако има късмета да не го засече някой кьорав дядка или рейсър келеш на 4 колела!Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеЕ не е баш така. Този път който с наште дръгели ще го минем за четири часа примерно той ще го вземе за два с почивка на кафе.
"Do not correct a fool, for he will hate you;
Correct a wise man, for he will appreciate you."
Коментар
-
И аз, като карам със 120, пистовият с 240 ли ще кара? След два часа за бая по-дълго време от кафе ще почива да знаеш. Пък аз ще се радвам на природата докато си пърпоркам.Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
-
някакво мнение за КТМ 400 ЕХС, харесах един такъв но ми казват че били много слаби а по принцип не искам като го взема и да ми умалее след няколко седмици примерно.
#$%^&*(Y&((_)_))(*&....
Това е обявата с мотора и адски много ме зарибява, честно казано ако беше 450 или още по добре 525 нямаше да се замисля но с това което ми казват приятели някак се отдръпвам дет се вика. Ще съм благодарен за съвети, забравих да кажа че ще се кара и г гора и по асвалт със супер мото джанти.
Коментар
-
Всичките ти изисквания с изключение на "да излиза и от време на време в гората" са несъвместими с "невероятно силния" КТМ 525.Първоначално публикуван от marcho1991 Преглед на мнениепо големи разходки по асфалт
КТМ 525 ... има голяма силa (KTM 525 almighty може би)
започна да драка двигателя а едва от 6 месеца го има
искам да си карам на дълго
не всеки сезон да отварям двигател
да излиза и от време на време в гората
Става наистина само за "да излиза и от време на време в гората", но много важно, да е само "отвреме навреме".
Мотор за теб... някакъв ДВУ-цилиндров ендуро-подобен мотор:
Кавазаки KLE 500 - 650
Хонда - Трансалп 600 - 650
Ако е един цилиндър, поне да е японско, гоним изискването "не всеки сезон да отварям двигател":
Сузуки DR 650 и производното му XF 650
Ямаха XT в различните и модификации
Кавазаки КЛР 650
! Колкото по-нов, толкова по-добре. (знам приказката за добре гледаните машини)
Коментар
-
Дрз 400 е твоят мотор ,по възможност Е-версията .На около 3000 км сменяш масло и филтър ,на 15 000 проверяваш клапаните ,нисък разход ,стартер ,сравнително лек ,водно охлаждане ,добри възможности в гората ,става и за супермото .Като цяло мотор за каране ,не за правене ,а тези ктм-и дето ги гледаш със сигурност ще отваряш двигателя всеки сезон ,а може и по-често и масло и 2 филтъра на по 500км .Последно редактирано от GeToVvV; 02-08-16, 20:09.
Коментар
-
Благодаря за мненията колеги като цяло така като виждам ямаха тт и сузуки дрз са в по добрия вариант сравнение с другите, понеже найстина ктм-ма иска голямо гледане. По принцип проблема не е в това но трудно се намират добри мотори в БГ, повечето са пръснати от каране. За в момента карам на един приятел бетата която си е 400 кубика и като цяло тука за един месец някак си му свикнах бая лек и пъргав. Не е като КТМ 525 но пък е доста маневрен и ще видим за в момента ще събирам мнение и коментари и живот и здраве се надявам да се похваля с нещо хубаво.
Коментар
-
Имал съм и двата, в същност дрз-то още си го имам. Няма каво да се чудиш, сузукито е твоят избор! Леко и пъргаво, не може да развива високи скорости но по черно има ясно изразени предимства!Първоначално публикуван от marcho1991 Преглед на мнение...ямаха тт и сузуки дрз са в по добрия вариант сравнение с другите...
ТТ-то е супер за града и асвалта но за гората ми идваше тежко, не че няма мощност - има и то голяма но оставаш без ръце, а и трудничко се вдига като паднеш в коловоза.
Коментар
-
Предлагат ми Хусаберг ФЕ 400 някой нещо за тази машина знае ли? Утре даже ще ходя да я гледам на снимки много ме грабна и по това което се разрових го дават със 6 скорости и 44 коня. мотора е 2000 година но за съжаление няма документи и все пак ако ме грабне май ще взема такъв. Все пак ще ми е интересно да се изкажете за тази марка.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар