Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да купя за сина си ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв мотор да купя за сина си ?

От известно време сина ми започна да ми говори за мотори и затова как иска свой мотор.
    Чудя се какъв да му взема тъй като е на 14 години и е висок около 1.70, ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен.

От: Какъв мотор да купя за сина си ?

Зелен.

Коментар

Никакъв!Когато изкара книжка,тогава ще го мислим.
      Mitsubishi Padjero II 2.8 TDI

Коментар

А не,червените са по хубави.Напиши подробности човек,не съм аз които ще ти даде наи добрият съвет но на така зададен въпрос много трудно ще ти отговори някои.
        Honda CRF 250 X
        Touareg 3.0 TDI

Коментар

Какъв ти е бюджета. Имай впредвид, че ще трябват поне 200-300 лева за екипировка и допълнително пари за стягане на мотора. Трудно ще намериш някой да си продава мотора без кахъри

Коментар

Първоначално публикуван от pitbula74 Преглед на мнение
            Никакъв!Когато изкара книжка,тогава ще го мислим.
            И защо така , че нещо не ми е ясно ?

По темата , Yamaha 225 serow /4-такта/

Yamaha DT125 /2-такта/

Другите марки също имат подобни модели. Но не трябва да го кара в населени места и по републиканската пътна мрежа. Лично мое мнение е , че карането на мотор доставя удоволствие само на пистата или в гората , на пътя и в града доставя само стрес.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              ... Лично мое мнение е , че карането на мотор доставя удоволствие само на пистата или в гората , на пътя и в града доставя само стрес.

Споделям мнението ти и затова мисля,че един 14 годишен тинейджър е достатъчно дрът за кросов мотор и прекалено млад за жертва на войната по пътищата.А на 14 годишни не е разрешено да са въоръжени по пътищата...

Коментар

Аз на 13 започнах с Балканче в щайги, след два месеца вече се учех да карам и бръмчах из горите на село.
                Моторчето го купих без да знае баща ми, но след като изслушах конското, ми помогна да го сглобим и го закара на село.
                Четвърт век по-късно все още все в горите ме влече. Мисля си и моят син да го подкарам по тази пътека, взел съм му две счупени балканчета, пък бъдещето ще покаже.
                Та на въпроса - почва се с най-малките и постепенно нагоре. Напоследък има мода да се почва от най-големите, не ми се струва логично.

Коментар

по темата аз съм за 125, максимум 250 кубика! после на големите. а колкото до модата: тя е неква...хм обратна?!? като вица за обратната дискриминация:черните мразят жълтите. ама това е виц и то от америка, та за наше бг село по-добре с малкото...

Коментар

Четвърти пети клас се качих на Симсон с две ръчни скорости. После крадохме двигател от едни мазета на Антим I . После правихме едни сглобки ( примерно предница от Ява 250 спорт, рама и двигател от Балканче) и т.н. Книжка взех на дърти години. Интересно беше (странно, ама все още), че имаше бая народ дето над 40 сефте пипат мотор. Аз затова и казвам, че критическата при мъжете просто е по-интересна. Та баш тея люде за първи мотор взимат големи мотори. Иначе живота не се е променил. Сина за сега е карал една Хонда 250 ( май се води СВ) и е на 14.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Какъв е опитът му с моторите ? Ако е нулев : 50 , макс 125 кубика .

Коментар

Сина ми на 12 се качи на Старче, после ЕТЗ 150 преправено за гората. След него един сбиртак - рама от РМ с двигател на ТЗР125 - това в рамките на две години ..., и последно отвива газта на Гас Гас 250. Та мисълта ми е ,че е добре да се почне с постепенно увеличаване на мощността и тежестта на мотора, а запалили се - няма спиране
                        Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                          ... Мисля си и моят син да го подкарам по тази пътека, взел съм му две счупени балканчета....
                          Съдист!

Иначе по темата - 50 или 125, може дори чисто нов китайски. Зависи от бюджета. За екипировка също трябва да предвидите порядъчна сума.

Коментар

Това за китайския тоалет ще се направя , че не съм го прочел ! Не вкарвай детето в приключения - има къде по-добри и хуманни решения .

Коментар

Балканчето е наистина безопасно , навремето на село се мъчехме с наборчетата над 2 такива машини. Наистина развиват логическото мислене и физиката на индивида. Повечето време се опитвахме да "докараме" центровката за да пали и върви , останалото време бутахме да запали. От изминати 100 км - 80 км са на бутане, но разпалва ентусиазма определено.
                              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X