Обява

Свий
Няма добавени обяви.

поява на спонтанна вибрация

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• поява на спонтанна вибрация

На последното каране миналата година - някъде средата на ноември се появи странен проблем.Тогава не обърнах внимание, но когато се качих днес да направя сефтето за тази година, отново се проявяваше.
    Изведнъж, при скорост някъде 40-45 км/ч, без да съм попадал в дупка или да съм го удрял някъде се появи високочестотна значителна вибрация, която най-силно се усеща докато съм стъпил на вертикалната част пода и много слабо в ръкохватките и от тогава при всяко каране прави този проблем, но интересното е, че се появява единствено в диапазона от 35 до 40 км/ч. Над 40 почти не се усеща, а под 35 изобщо няма вибрация.
    Първоначално помислих, че може да е от някой лагер или от спирачният диск на предната гума, понеже вибрациите са в предната част, но като се замисля, може да се предават по тръбната рамка в предната част, а първоизточника да е съединителя или трансмисията.

Не е от пътната настилка, не зависимо къде го карам проблема е на лице. !!!
    Става въпрос за 50 кубиков скутер Хонда 94-та година, в момента на около 6 хил. км.

Някакви идеи?

От: поява на спонтанна вибрация

Може да е централния лагер на кормилото, всъщност са два - конусни. Сложи скутера на стъпенка, хвани коловете и се опитай да ги разклатиш напред - назад. Ако има луфт - това е. Оправя се с натягане (не прекалявай) на гайката на централния прът на демпфера на кормилото. Ще ти трябва съответния секторен ключ.
    Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Благодаря.
      Ще проверя и ще пиша.

Коментар

Виж и налягането в гумите!
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

баланс на гумите...

Коментар

Вибрациите не са нито от лагерите , нито от гумите , баланс и др . Това е вибрация породена от ремъчната предавка (безстепенен вариатор , ремък , центробежен съединител ) и има пик точно при тези обороти - респективно скорост , която ти отчита километражът . Усеща се най - силно в стъпалата , когато краката са ти на пода . Свали си левия капак ( капаци ) и провери състоянието на ремъка . Имал съм много случаи при напълно изрядна предавка да има наличие на такива леко неприятни вибрации .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X