Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скоро след 3 месеца ставам на 16 години

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скоро след 3 месеца ставам на 16 години

Здравейте извинявам се ако въпросите са тъпи но искам да знам всичко с точност.След 3 месеца ставам на 16 години и искам да знам колко най-рано мога да почна с курса? И освен категория М мога ли да почна с категория а1 и колко горе долу ще ми излезе като пари?

Мерси за обърнатото внимание

От: Помощ!!!Скоро след 3 месеца ставам на 16 години!!

Курсa можеш дa го изкaрaш предвaрително, но книжкaтa когaто му дойде времето. Поне преди време беше тaкa.
    Звъниш нa произволно избрaн инструктор и той ще ти кaже.

Инaче и aз търся помощ-нaближaвaм 40.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

И като изкараш А1 или М категория, вашите ще купят ли на тяхно име мотопед или мотор за кат. А1? Според мен - не. А да караш мотопед без регистрация и застраховка, или по-голям от съответната категория, си е пак толкова незаконно. Ако те хванат, пак вашите ще го отнесат.

Това, че ще изкараш тези категории,с нищо няма да ти помогне. Когато станеш на 18, пак трябва да си изкараш кат. А и В. И пак ще си ги платиш на редовната цена. Т.е. парите дадени за А1 и М ще бъдат хвърлени на вятъра. Единствено ти остава да се хвалиш на връстниците си, че си си взел изпита.

И аз съм бил на твоята възраст и на мен ми е било мерак да имам книжка. Изкарах кат. А и В още на 17. Тогава можеше за си вземеш изпитите и на 17, но книжката пак ти я даваха на 18, сега май не може така. Тогава нямаше подкатегории А1, В1, и т.н, така че поне си взех редовните категории и на 18 отидох в КАТ да ми издадат книжката.

Моят съвет е, да стиснеш зъби и да изчакаш, докато навършиш 18. Тогава си запиши редовните курсове за кат. А и В, а М ще си я получиш като бонус. Хем ще събереш още малко парици, да си купиш лично твой първи мотор или кола.

И не пускай такива теми с "Помощ!!! ..." в заглавието. Те са подходящи за форум Тийн проблем ... Нито си легнал на на легло да умираш, нито си закъсал с колата насред нищото на 40 градусова жега, без вода с малко дете на задната седалка.
      Последно редактирано от bullet_pk; 06-08-15, 08:27.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Егати заглавието!
        Помощ!!!
        Скачай пред влака и той ще ти помогне

П.П. Да не вземеш да ме послушаш, кой знае колко акъл има насреща.

Коментар

Мерси за информацията.Ще те послушам!

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Инaче и aз търся помощ-нaближaвaм 40.
            Дано да е за друго, ама съм чувал за сини хапченца...
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
              И като изкараш А1 или М категория, вашите ще купят ли на тяхно име мотопед или мотор за кат. А1? Според мен - не. А да караш мотопед без регистрация и застраховка, или по-голям от съответната категория, си е пак толкова незаконно. Ако те хванат, пак вашите ще го отнесат.

Това, че ще изкараш тези категории,с нищо няма да ти помогне. Когато станеш на 18, пак трябва да си изкараш кат. А и В. И пак ще си ги платиш на редовната цена. Т.е. парите дадени за А1 и М ще бъдат хвърлени на вятъра. Единствено ти остава да се хвалиш на връстниците си, че си си взел изпита.

И аз съм бил на твоята възраст и на мен ми е било мерак да имам книжка. Изкарах кат. А и В още на 17. Тогава можеше за си вземеш изпитите и на 17, но книжката пак ти я даваха на 18, сега май не може така. Тогава нямаше подкатегории А1, В1, и т.н, така че поне си взех редовните категории и на 18 отидох в КАТ да ми издадат книжката.

Моят съвет е, да стиснеш зъби и да изчакаш, докато навършиш 18. Тогава си запиши редовните курсове за кат. А и В, а М ще си я получиш като бонус. Хем ще събереш още малко парици, да си купиш лично твой първи мотор или кола.

И не пускай такива теми с "Помощ!!! ..." в заглавието. Те са подходящи за форум Тийн проблем ... Нито си легнал на на легло да умираш, нито си закъсал с колата насред нищото на 40 градусова жега, без вода с малко дете на задната седалка.
              Момчето да не е под запрещение, че да не може возилото да е на негово име ? Има регистрирани коли на името на бебета, пък кой ги кара е друг въпрос. Доколкото си спомням от сина ми - книжка В1 обаче, тука не се пита за нея, струва като курс малко по-евтино от В. Като стане на 18 г. младежът кара само няколко часа кормуване и се явява на изпит само на кормуване за В, без листовки. С А1 и А е нещо подобно. Друг въпрос е, че по старите (с новите "диплянки" не знам) регистрационни талони, малкия "отрязък" никой полицай не може да разбере колко кубика и к.с. е моторетката, трябва да е познавач и да се заяде, да напише акт и после да се установи при издаване на наказателното постановление, че наистина според регистрацията моторът не е за тази категория. Още по-интересно става със Закона за административните нарушения и наказания, по който на непълнолетни лица се налагат едни други административни наказания, непредвидени в ЗДвП. При всяка новопридобита категория обаче си носиш ново медицинско, нова такса за ново "СУМПС" и т.н.
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Момчето да не е под запрещение, че да не може возилото да е на негово име ? Има регистрирани коли на името на бебета, пък кой ги кара е друг въпрос. Доколкото си спомням от сина ми - книжка В1 обаче, тука не се пита за нея, струва като курс малко по-евтино от В. Като стане на 18 г. младежът кара само няколко часа кормуване и се явява на изпит само на кормуване за В, без листовки. С А1 и А е нещо подобно. Друг въпрос е, че по старите (с новите "диплянки" не знам) регистрационни талони, малкия "отрязък" никой полицай не може да разбере колко кубика и к.с. е моторетката, трябва да е познавач и да се заяде, да напише акт и после да се установи при издаване на наказателното постановление, че наистина според регистрацията моторът не е за тази категория. Още по-интересно става със Закона за административните нарушения и наказания, по който на непълнолетни лица се налагат едни други административни наказания, непредвидени в ЗДвП. При всяка новопридобита категория обаче си носиш ново медицинско, нова такса за ново "СУМПС" и т.н.
                В новите вече пише всичко, поне за колите..

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  В новите вече пише всичко, поне за колите..
                  За колите има една друга уловка с тия "полу-книжки":

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kategorii-MPS.jpg
Прегледи:1
Размер:51.0 КБ
ID:5674938

Познайте колко полицая колко непълнолетни келеша проверяват на ден и... не разбират, че са неправоспособни водачи. Щото човек, който пише на акта "Ханку Брат", общо взето гледа картинките.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Хм.. Не съм виждал такъв документ. Вярно е объркващо...

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                      Хм.. Не съм виждал такъв документ. Вярно е объркващо...
                      Виж си твоя от обратната страна

Коментар

Не е такъв.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2015-08-06 12.00.12.jpg
Прегледи:1
Размер:163.3 КБ
ID:5674939

Коментар

Мда и моята не е така, може би защото е от старите

П.П. Точно като на колегата edoors

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                              Виж си твоя от обратната страна
                              Ми то е много ясно.Категорив В1 важи само за товарни микробуси (щото , нали непредубеден и непрост чужд полицай кво вижда-товарен микробус).
                              пп Моята е от новия европейски формат
                              Последно редактирано от jeko47; 06-08-15, 11:15. Причина: заради пп
                              Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X