Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет за категория А1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет за категория А1

Може ли някой да ми каже, понеже чак след 2 години ще мога да изкарам курс за категория А1, а именно на 16г. и искам да попитам дали ще мога да карам мотор точно 125 куб.
    ( кросов ) поже съм гледал, че пише, че се разрешава до 125 куб. а това включва и 125 кубиков мотор нали?
    Предварително благодаря! :-) :-) :-)

От: Моля за съвет за категория А1

В съседна тема го писах, ама и тук ще го направя.
    Чл. 150а. (Нов - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) За да управлява моторно превозно средство, водачът трябва да притежава свидетелство за управление, валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) За определяне правоспособността на водачите моторните превозни средства се делят на следните категории, различни от тези почл. 149, обозначени с латински букви:
    .....
    2. категория А1:
    а) мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 cm3, с максимална мощност не повече от 11 kW и с отношение мощност/тегло, което не превишава 0,1 kW/kg;
    Та значи не е важна само кубатурата, а и мощността, и отношението мощност/тегло. Иначе сама по себеси въпросната кубатура се включва ДА.

п.п. Не познавам кросовите мотоциклети, ама ми се струва, че някой четиритактов може и да става.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Че ти щом ще караш кросов за какво ти е книжка? Тези мотори са само за писта, освен това не подлежат на регистрация и съответно не се допускат за движение по пътната мрежа.

Коментар

Моля колеги гледайте преди да пускате теми безмислено е.
        eat my dust

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X