Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Ямаха хт 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Ямаха хт 250

Здравейте колеги значи проблема е следният: Решил съм да си взема въпросния мотор като за първо ендуро , но този който си харесах има малък проблем и той е следният,точно където ауспуха се захваща нали са 2 болта и единия е превъртял, та въпроса ми е това как се оправя много средства ли са нужни майстор ли трябва или аз мога да си го направя или направо нов цилиндър ще трябва?

От: Проблем с Ямаха хт 250

Обикновенно там са шпилки,развива се и се навива нова и си готов за 5 лв работа е Не си обяснил къде е превъртян ,но ако е превъртяла шпилката в главата ще се извади прави се нова резба на главата с по голямо "Фи" нова шпилка със същото фи отзад а от пред да е като другата шпилка и така
    0888 074 049

Коментар

Препоръчвам ти понеже според това, което чета нямаш опит(като мен) да отидеш с човек, който разбира от 4т двигатели за да избегнеш скъпи ремонти. Също така избягвай обяви, където пише, че мотора е след основен ремонт И най-вече късмет

Коментар

превъртял е единият болт на отвора за ауспуха не на главата колега нали ауспуха е хванат с 2 болта единия е превъртял

Коментар

Първоначално публикуван от ИванЕИ Преглед на мнение
          превъртял е единият болт на отвора за ауспуха не на главата колега нали ауспуха е хванат с 2 болта единия е превъртял
          Извади болта,измери дълбочината на отвора,наложи я на болта,в повечето случаи тя е по голяма,слагаш по дълъг болт и си готов,фланеца трябва да се стяга равномерно от двете страни,така превърта когато се натегне единият а после другият,остава с по малко резба и изпуска.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
            Извади болта,измери дълбочината на отвора,наложи я на болта,в повечето случаи тя е по голяма,слагаш по дълъг болт и си готов,фланеца трябва да се стяга равномерно от двете страни,така превърта когато се натегне единият а после другият,остава с по малко резба и изпуска.
            Глупости ,има достатъчно резба за да се навяит 2 гайки ,не една.Превъртат по една друга причина (накадърност и викаме на село)
            Последно редактирано от Наско Петков; 11-11-14, 21:00.
            0888 074 049

Коментар

Къде е хванат този ауспух като не за главата за скоростната кутия ли и на ХТ-то не е хванат с 2 а 4
              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ето и снимка точно на мястото за което става въпрос

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:57.JPG
Прегледи:1
Размер:58.4 КБ
ID:5622364

Коментар

Ето и снимка точно на мястото за което става въпрос

[ATTACH=CONFIG]754245[/ATTACH]
                  Е и тава какво е глава или кпла. И тоя мотор няма живи набори няма само това да ми е проблема.
                  МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Вместо колега да ме поправяш и да пишеш безсмислени неща вземи и дай едно мнение по въпроса

Коментар

Написал си : превъртял е БОЛТА . Тук болт няма , защото на болта се завива гайка . Тук има ВИНТ , който се завива директно в резбата на главата . Сега , след като разбра кое какво е , трябва да уточним и най - важното : резбата на винта ли е превъртяла или резбата на отвора на главата . В първия случай се слага нов и подходящ по дължина винт и се прекарва резбата на главата с метчик . Във втория случай се прави нова резба на главата със следващия по големина диаметър . Главата е алуминиева и резбата И може лесно да се развали : от многократно завиване и развиване ; завиване с прекомерно усилие ; от ЕГН-то ; ползване на неподходящ по дължина винт , обикновено по-дълъг и опира в дъното на резбата ; от некадърен майстор - също ; и др.
                      Последно редактирано от pe6o74; 14-11-14, 10:51.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                        Написал си : превъртял е БОЛТА . Тук болт няма , защото на болта се завива гайка . Тук има ВИНТ , който се завива директно в резбата на главата . Сега , след като разбра кое какво е , трябва да уточним и най - важното : резбата на винта ли е превъртяла или резбата на отвора на главата . В първия случай се слага нов и подходящ по дължина винт и се прекарва резбата на главата с метчик . Във втория случай се прави нова резба на главата със следващия по големина диаметър . Главата е алуминиева и резбата И може лесно да се развали : от многократно завиване и развиване ; завиване с прекомерно усилие ; от ЕГН-то ; ползване на неподходящ по дължина винт , обикновено по-дълъг и опира в дъното на резбата ; от некадърен майстор - също ; и др.
                        мерси колега ами не знам дали е болт или винт понеже мотора още не съм го купил и се извинявам за което

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X