Колеги кажете някой друг магазин,където мога да си купя ремонтни бутала за двутактов мотор в София.Препоръчайте и коя марка да взема .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Магазин за Бутала 2Т
Свий
X
-
От: Магазин за Бутала 2Т
Колега обиколих 10на магазина в София за мото части и аксесоари,и никъде не предлагаха ремонтни бутала за 2т мотори.Гадна работа ,за това викам да питам тука ,може да има някой специализиран само за 2т мотоциклети ,дето не го знам .
Коментар
-
Ако цилиндъра (ризата ) е износен до толкова ,че вече надхвърля последния ремонтен размер , ще трябва нова риза . Иначе в нашия район има един магазин , уж има всичко (ако няма -доставя) , ако се интересувате , мога на ЛС да ви пратя тел."Суетата, е любимият грях на дявола"!
Коментар
-
Малко фирми прелагат бутала за чугунен цилиндър, при положение, че двигателя е с никасил. Ако никоя фирма не предлага Oversize бутало, при всеки ремонт ще трябва нова цилиндрова втулка (риза се нарича, когато охладителната течност минава директно в/у външната страна на ризата. Когато се набива в алуминиев цилиндър се нарича втулка). Ако двигателя на колегата е Rotax 123, със сигурност има бутало за чугун, един приятел има Aprilia с Rotax 123 и си купи въпросното бутало и мога да го питам на кой производител е и колегата да си го поръча online през куриер. Ако е по-стария Rotax немога да бъда полезен.
Коментар
-
Нашите умници в КАТ са го писали 97г. Но се порових и такъв модел не съществува.Модела си е 94г. Rotax 123.Ризата има още бая материал за шлайфане,най вероятно е правен ремонт с нова риза и бутало малко преди аз да го взема,пък при мен блокира от това ,че барам карборатора без да разбирам какво точно настройвам .
Коментар
-
Днес се чух с моя приятел, за жалост не помни каква марка е буталото, но ми каза откъде го е купил. Ходих до въпросния магазин и човека ми показа списък с буталата, които предлага, оригиналното би трябвало да е 53.96мм, следващото е 53.97, 53.98, 53.99 и 54.00 - тези са за никасилов цилиндър, за чугунен има още 2 размера - 54.5 и 55.00, има ги на два производителя Meteor и някакви безименни турски, на метеор беше 112лв, а турското 70лв.
http://www.makeya.com/view_product.p...3#.U_uAHcV_tPIПоследно редактирано от pecoo; 25-08-14, 20:28.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар