Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Богата / Бедна смес 2Т въпроси ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Богата / Бедна смес 2Т въпроси ?

Здравейте колеги, преди да ме оплюете искам да кажа , че прочетох тази тема но не успях да намеря точно като моята "картинка" :
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...0+%F1%EC%E5%F1

Става въпрос за Веспата ми.

Около 50км след основен ремонт (лагери, вал, цилиндър, бутало ...)

Кит-а е 110ccm на Polini с 19:19 карбуратор, и ауспух Polini Banane.
    В карбуратора съм сложил 80ти номер дюза (жигльор мисля , че му се казва).

Въпроса е по цвета на свеща дали ми е добре сместа или трябва да променям нещо.

Днес имаше моменти където гърмеше (missfire) от ауспуха и доста се стреснах ...

Просто ме е страх, щото не я бях карал от доста време (освен някакви 10км лятото , преди да кюфне пак двигателя) и искам поне това лято да и се порадвам преди да скоча към максимума който може да се изцеди ...Polini 133ccm

Свеща е на 30тина километра NGK B8HS ....

Гледах в интернет някъде дигитални термометри които се връзват за свеща.

Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Богата / Бедна смес 2Т въпроси ?

Марто, що е така окадена тая вощеница, бре?
    Мяза ми на богата смес, инак трябва да е по-светла - керемидено пише по книгите..
    Дай му още въздух на моторчето - да диша.

Коментар

Колега на мен цвета ми се вижда добре, може би е съвсем леко обогатена сместа, но е по-добре това за двутактовия двигател, заради мазането.Според мен си остави настройките така ако мотора се държи добре и върви нормално.
      Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Въпроса е ако му сложа по-голяма дюза (жигльор? еГати името) , и вече играя от врътката за въздуха дали ще има ефект.

Ако е прекалено голяма какво може да стане ? Предполагам , че освен да се удави , нищо повече.

Иначе модерни скутери 50 и тук там някой стоков 125 ги правя луди с моя ръждилник....

Коментар

Винта за въздуха ти играе роля основно за празния ход, по-скоро трябва да играеш с позициите на иглата и чак тогава ако не достига бензин или идва в повече да променяш жигльора.
          Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Оправих жигльора на моторетката. Върви , но от високите на 2ра до края на 4та ... или някакакви 80 до 90 км/ч.
            Първа скорост обаче е много зле ... прекъсва и сякаш не му стига бензин.

Отделно , задави ли се веднъж при палене ... няма палене. Смених 6!!! свещи вече ... при всяко давене трябва да я сменям. Чистих ги с какво ли не .. няма палене.
            Слагам чисто нова, ритам "половин" път и моторчето пали.

Възможно ли е CDI-to да ги "мори" свещите и от там да се дави?
            Скапаните свещи имат добра искра ,но не иска да работи с тях

Коментар

Имам някакъв бегъл спомен, че zipmotors имаше подобни ядове с една моторетка. Ама, ако не забравя ще го питам.
              Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Колега, не си мисли че от само сместа зависи цветът. Голяма роля има предварението и закъснението. При по-голямо закъснение цветът става по-тъмен и мотора пука през аспуха на високи. При голямо предварение цветът е бял и има прегряване, но моторът се форсира повече от прекрасно. Същото става ако смуче въздух. Първи си виж центровката как е да не е изместена. После ръчкай карбуратора. Мен ми са струва една идея по-богата смес. А какво е маслото и по колко слагаш?

Коментар

Маслото е Castrol 2T :

Смених вече сигурно 7 свещи. Толквоа ми писна , че вчера поръчах ново CDI, Кабел, Лула, Правилната тръба от Карбуратора до мотора (моята е за 16/16 карбуратор, а ми трябва 19/19). Очаквам малко повече вървеж (сега максималната ми скорост е около 80км/ч , което на този малък железен ръждилник си е свръхзвукова ) и най-вече да не сменям по 2 свещи на резервуар
                  Ако проблема не се оправи, ще сменям и запалването и кондензатора.

Коментар

Свещите избиват при богата смес, а ако твоята е като онази на снимката със сигурност е така. Аз имах същия проблем, свещите ми избиваха за няколко минути, но след като оправих карбураторите проблема изчезна.

Коментар

Узряваш за иридиева свещ. Те търпят богати смеси и издевателства със сажди.

Иначе, цветът на свещта зависи от няколко фактора. Грубо казано, ниска температура и богата смес трупат сажди по свещта, а после (ако има после) при висока температура и по-бедна смес саждите изгарят. Двата фактора действат заедно - много богата смес и на висока температура отлага сажди, упорито движение с ниска температура (само до магазина) и правилна смес - пак сажди.

Класическият "керемиден" вид на свещта в днешно време не е лесно да го докараш заради малкото количество оловни оксиди, които оформят "керамиката" по електродите. Във всеки случай аз се отказах още докато имах Трабант като вкараха безоловните бензини. Вървеше си със свещи точно като твоята на разцветки, ама не на 30км ами на 10000 примерно изглеждаха така. Когато се появеше кафявият цвят по горния електрод му разписвах да пътува. Ако посивее и побелее - работи бедно или горещо (ама оди знай кое от двете). Ако е чисто черно - обратното.

Коментар

Проблема е оправен (чукам на дърво, камък, желязо). Купих ново CDI , Кабел, Лула и най-вече правилната тръба между Карбуратора и Мотора.
                        Моторетката литна ... а парите за гореспоменатите съм ги дал вече за свещи

Коментар

Добре дпшъл в клуба "Смених всичко и запали!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X