Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете с насоки как да сменя лагери на предната ос в "полеви условия"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете с насоки как да сменя лагери на предната ос в "полеви условия"

Имам следния проблем и ще съм благодарен ако помогнете със съвети, насоки и разни хитрини как да го реша:
    Лагерите на предната гума на мотора са заминали. Има осезаем луфт като повдигна предната гума във въздуха и разклатя каплата.
    Как да ги сменя сам, с минимален набор от инструменти и без възможност да вдигна мотора на стенд или нещо подобно?
    Имам един крик от колата, но от Г-образните, които изобщо не са стабилни. С него все пак ще мога да повдигна, после предполагам нещо трябва да подложа.
    Самите лагери, из нета гледам нагряват каплата, използват някакви инструменти подобни на дюбел за ваденето. Аз тук нямам нито горелка, нито такъв инструмент.
    Има ли шанс с подръчни материали да се справя със задачата, или да ходя да търся майстор?
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

От: Помогнете с насоки как да сменя лагери на предната ос в "полеви условия"

Имаш разбира се не е толкова сложно.
    Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Колега трябва ти поне ключ за да отвиеш оста.Втори човек за да повдигне предницата на мотора вадиш каплата и го оставаш на земята(в случай че хептен няма какво да подложиш преди това).лагерите ще избиеш лесно зора е единия за другия вече ще имаш чуден отвор за подходящ дорник.Предполагам че има и семериги купуваш и тях почистваш всичко набиваш внимателно РАВНОМЕРНО лагерите по обратен ред.После семерингите(не знам какъв е мотора може да има все пак някаква специфика) после оста после бензин в резервоара и газ.Почвай го ако има нещо неясно снимай питай тука определено има кой да те насочи.

Коментар

Благодаря.
        Чакам лагерите и ще ги мъча.
        Само първия как точно ще излезе се притеснявам.
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Ако не тръгва викай неволята тя няма как да не помогне.Ще стане и още как.Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X