Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кавкъв ИЖ да търся за около 100-200 лв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кавкъв ИЖ да търся за около 100-200 лв

Прощавайте ако има подобна тема но аз не успях да намеря . Така, търся си някакъв по-сеиозен мотор за село и се спрях на на 350 кубиковите соц мотори, проблема е че съм с ограниен бюджет до 200лв, и въпросът ми е:
    първо може ли за тези пари да се намери нещо що годе работещо и Второ- за какъва марка и модел да тръся,и ако е ИЖ едноцилиндрово или двуцилиндрово да бъде, Планета или Юпитер(почти сигурен съм че за тия пари CZ неможе да се намери) . Имам някакъв ограничен опит с мотори.. 2000км на Keeway TX50 Supermoto. Тъй че не съм пълен иниданец относно карането на две гуми. Основната ми цел е да намеря нещо което може да бяга повечко и да не ме боли сърцето ако го разгобя и не мога да го сглобя обратно . Извинявам се за лошия правопис .

От: Кавкъв ИЖ да трърся за около 100-200 лв

За тия пари ,ако въобще намериш нещо,то или ще е без документи или ще е от скрапа.Едно цилиндровия е по добър.Това е тежък мотор и няма нищо общо със Супермото.За бегачка е абсурд,най добре върви по равно със скорост 60/70км ,двигателя затихва. При по голяма скорост имаш чувството ,че ще се "пръстне". Лесен е за ремонт.
    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Първоначално публикуван от nickson98 Преглед на мнение
      Прощавайте ако има подобна тема но аз не успях да намеря . Така, търся си някакъв по-сеиозен мотор за село и се спрях на на 350 кубиковите соц мотори, проблема е че съм с ограниен бюджет до 200лв, и въпросът ми е:
      първо може ли за тези пари да се намери нещо що годе работещо и Второ- за какъва марка и модел да тръся,и ако е ИЖ едноцилиндрово или двуцилиндрово да бъде, Планета или Юпитер(почти сигурен съм че за тия пари CZ неможе да се намери) . Имам някакъв ограничен опит с мотори.. 2000км на Keeway TX50 Supermoto. Тъй че не съм пълен иниданец относно карането на две гуми. Основната ми цел е да намеря нещо което може да бяга повечко и да не ме боли сърцето ако го разгобя и не мога да го сглобя обратно . Извинявам се за лошия правопис .
      Здравей колега. И аз съм на мнението, че за тези пари нищо свястно не може да си вземеш. Както сам си написал, ЧЗ-тата за предпочитане и са в пъти по-добрия вариант за теб, но те и затова са по-скъпи!Това че си карал някакъв 50 сс мотор, пък би бил той супермото или ендуро, не ти в голям плюс при сблъсъка с тези соц машини, но е нещо в сравнение с нищото! Ако все пак не можеш са събереш още малко пари за ЧЗ, мисля че трябва да си търсиш ИЖ Юпитер. Планетата идва доста по-ретро от юпитера и разликата между двата мотора е осезаема. Желая ти успех в търсенето и когато вземеш мотора да пуснеш снимки
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

За праритее не е проблем ще събера още малко , единствената ми пречка е това доколко си заслужава да давам повече пари(мода да дам до към 300-350лв. Гледам наще да не ги занимавам че ще ме усвиркат , казха ми да зимам нещо на безценица ). Аз не търся мотор на който да разчитам а по скоро играчка като за село, която да си разглабям и зглабям, защото като зема М ще си закарам Keeway-a на Плевен и на село ще остана без возило. Но аз сякаш започнах да клоня повече към старите Яви 350 от 60те, защото една пенсия ми КАЗА че негов съсед пордава такава Ява за 50-60 лв (очевидно ще има бая да си играя докато я накарам да проработи ). A относно докъментите ... такива не ми и трябват. Иначе Благодаря за отговорите

Коментар

Срещо 200 лева се сдобих с една Ява ЧЗ 350. Helik, ти беше брав че няма нищо общо с моят мотор. Някак си странно седя на ЧЗ-то всравнение с TX-50. Изненада ме колко е мощен е тоя звяр(също колко хумен и миризлив е ). Аз като съм свикнал на моето 50cc как лесно се пали и не се дави, голям зор видях докато запаля ЧЗ-то.... аз го давих, акомулатори падах, зареждах ги и то не какъв акумолатор ами 6V загубих си половин час за да измисля как да го заредя и варианта със 5.8V зарядно за нокиа се указа работещ. Забравих да кажа че като го взех на задната спирачка нямаше една пръчка(не знам как се казава) която я свързва със педала, а пък предната беше разцентована и разхлабена до толкова че изобщо не се усещаше.
          Бонус имаше бая части: една торбичка със сегменти, 2 цилиндъра, 2 глави, 1 карбуратор, съединител, 2 бутала, части от скоростна кутия, и мого други дреболиики.
          Имам проблеми с паленето. В тази тема ли да пиша, или да отворя нова?
          Ето ги и снимките (извинямам се че са толкова малко, но батерията на телефона ми замина)
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0869.jpg
Прегледи:1
Размер:119.8 КБ
ID:5576059Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0870.jpg
Размер:100.2 КБ
ID:5576060Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0868.jpg
Размер:122.7 КБ
ID:5576061
          Прикачени файлове

Коментар

Колега първо честито за придобивката. Не изглежда кой знае какво, но за 200 лева направо си е супер Може да пишеш в тази тема за ремонта по мотора, защото отварянето на нова такава, ще прати тази в забвение
            SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

От: Кавкъв ИЖ да търся за около 100-200 лв

ЧЗ-то имаше бая проблеми, за които разбрах в последствие. Като започнем с това че релето за зареждане беше разбито, дойде ми на ум преманентно да оставя в позиция пуснато и да махам акомулатора като запали, но незнах как да го направя, защото до колкото знам ЧЗ-то е с алтернатор а не с динамо, а аз едва разбирам как работи алтернатора пък камоли как да го свържа към реле . Задната капла беше крива, рамката беше преправяна(много ми прилича на тази на ЧЗ 250 въпреки че двигателя е 350 и на талона също пише "ЯВА 350"). Казаха ми че един от съседното село разбира от Соц мотори и се уговорихме кога да дойде, след 10 минути долетя с едно ИЖе. Угледа го и каза че ще му е интересно да се занимава с ЧЗ- то и направихме бартер.
              И аз се сдобих със един много странен ИЖ. Съдейки по виншния вид е Юпитер 5... но двигателя е с 1 цилиндър и не е с 4 скорости а със 5. Все още не мога да определя какво точно е . Иначе това което занам за това ИЖе че бавно оборотно, аз го карам някаде между 1500 и 2500 обр, а когато влезе в обороти става е*ати вибратора. Също за него бензина е повече охладител от колкото гориво 4 литра отидоха за 2 дена скромно каране, се си мисля че карборатора от ЧЗ има пръст тука.
              Което ми напомня да питам колко масло да слагам на литър на този звяр, аз слагам 1:25-30(м/б) или към 40-50мл на литър.
              edit: Мотора е бая мощен аз вдигнах с него 120км/ч но имаше мерак за още бая. Човека с който направихме бартер твърдеше че е вдигал 150-160км/ч с него.
              Извинете за трагичния ми правопис.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0874.jpg
Размер:185.4 КБ
ID:5576553

Коментар

Честито за придобивката, и умната с тези скорости, че моторите ти не са първа младост!
                Това са няколко събрани ижета, мисля. Само ми обясни как си помисли че някой ще ти даде работещ мотор за неработещ, освен ако този някой не вижда потенциала в неработещият? Или с две думи защо смени ИЖ за ЧЗ. А да и щях да забравя- този карбуратор на ЧЗ е сложен за икономия, с оригиналният ще гори повече.
                Кольо Динев

Коментар

КАто по-млад много ми се насълзяваха очичките за такъв звяр, но не ми било писано...
                  Да ти е честит! Жив и здрав да си караш с мерак!
                  Пиши какво се случва - чета с интерес.
                  Публикувайте отговор

Коментар

Това на снимката, като е едноцилиндрово, защо е с два ауспуха?
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

такъв е модела вари че го разбери

Коментар

Re: Кавкъв ИЖ да търся за около 100-200 лв

Еми нормално е да е с два ауспуха тия коне освен, че ядът искат и да серът..
                        Иначе много ме зарадва пича с ижето, трябва да има и други мазохисти освен мен, но моторетката е супер един от малко мотори които вървят с 50 през угарта, а ти успяваш да разгледаш пейзажа. Това, ако си як в ръцете де...

Коментар

Преди са орали ниви с такива мотори. Как да не им се радва човек

Коментар

Racer92, разбира се доплатих малко (40лв) можеше и по малко но не ми се пъзареше. Иначе да чукна дърво засега никакви проблеми не ми е правило. Единственото оплакване което имам е че понякога изпуска 2ра скорост и трябва чалъм за да я вкараш така че да не утърве, еи съединителя е износен малко ,но не е болка за умиране. Оказа се че е по бавен от колкото си мислех засичах го със ГПС и видигна малко над 100(километража беше далеч от истината показваше 135) във високи за него обороти някъде към 3500. Иначе някъкъв пич иска бартер за МЗ 251, разбира се с доплащане от моя страна към 50 лв, ама ми е малко странно защото никой със сичкия си ще менка МЗ за ИЖ освен ако не му трябва за гората. Такаче искам да попитам за какво да гледам на Мз то, какво им се чупи най-много, и колко сериозно повредено трябва де е че човек да иска да го размени за ИЖ.
                            А и ето още малко снимки на Иж-то(имам и едно видео, ама ще го кача като се прибера ,че от телефона е голяма занимавка)
                            Прикачени файлове

Коментар

Ето и едно видео .... трудно запали защото забравих да го почерпа . Към края края може да чуете как изпуска 2ра

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X