Зравеите аз сам нов тук,искам да попитам някои имал ли е подобен проблем.Онзи ден бях да покарам с мотора и минах през една уж плитка река и познаите какво стана. Докато се усазная вече бях до резервоара с вода и мотора се наводни и изгасна,като се преберх го подсуших,свалих му ауспуха от кривките за да източа водата свалих му и свеща за да я подсуша но сега не иска да запали.Мотора е със стартер има и елктронно cdi запалване,някои ще ме посаветва ли какво да правя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
honda xr 650 l
Свий
X
-
От: honda xr 650 l
Аз така като тебе се бухнах в една река преди няколко години,наи важното правило е ако не успееш да го запалиш да източиш маслото и да омаслиш двигатела с друго масло,за един ден ще хване ръжда,при мен се загуби искрата след като мотора беше целия под водата и така около положин час докато го извадим.Нямаш искра и затова не запалва все още имаш мокро някъде по електрониката,изсуши я.
-
Дано да не съм прав, но ако е засмукал вода може да изкривил някой клапан заради хидравличния удар.
Иначе смяна на маслото е задължителна защото дори малко вода го превръща в лепкава боза която лесно задръства магистралите.
Коментар
-
Здравеите колеги мотора го оправих но докато го оправя голямо тегло беше.За мои касмет не беше изкривил клапан или да се прасне буталото беше пресяканно само маслото,смених го и подсуших цди-то сега пак карам но като минавам вече през такива участаци вече ги проверчвам.Благодаря за саъветите които ми споделихте.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар