Извинявам се ако е пусната друга такава тема ! Искам да попитам имам един скутер Априлия ср 75 кубика (регистрирана като 50) има рег.номер отзад но проблема както при почти всички други е при документите. Значи скутера имал документи но били в стария собственик , звъня му а той казва документите са загубени а мотора се води на негово име . Въпроса ми е какво точно да предприема и колко долу-горе пари ще ми излезне?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Документи на скутер
Свий
X
-
От: Документи на скутер !! ПОМОЩ
Първоначално публикуван от galinvayov Преглед на мнение.... редовния ред.
Коментар
-
От: Документи на скутер
Първоначално публикуван от ludaka991 Преглед на мнение........ 75 кубика (регистрирана като 50) .......?
Не за друго, ма имам един 250 см2. скутер за регистриране, та за това!MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
(А1+)
О877ООО98О
Коментар
-
Аз съм чел, че смяната на собственост на "мотори" до 350 куб. см. става с договор между старият и новият собсвеник.
Не е задължително договорът да е нотариално заверен!
След подписване на въпросният договор старият собсвеник предава документите на МПС-то на новият.
Новият собсвеник с въпросният договор и документите /талони, ГО и стикери за преглед/ отива в КАТ по постоянен адрес и прехвърля МПС-то на негово име...
Това, ако се понапънеш и отделиш 20-30 минути можеш и ти сам да прочетеш...
От начина по който е зададен въпросът на мен ми става ясно, че нямаш нито договор нито талон/и на моторчето! Както и да си го придобил, по закон то не е твоя собственост! Точка!
След като нямаш договор за закупуване и талон не очаквай да успееш да го регистриаш на свое име!
Коментар
-
Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнениеМен това ми е по-интересно.
Не за друго, ма имам един 250 см2. скутер за регистриране, та за това!. Сички моторджииджамбази из София ги регистрират така.
висете отпуснато
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар