Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пролбеми с карбуратора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пролбеми с карбуратора

Добър ден на всички . Съжалявам ако не съм уцелил мястото на темата , но съм нов и .... нека минем към проблема ми .
    Имам китайско кросче (Zongshen) и от скоро започнаха проблеми с карбуратора . Миналата година старият се спука и имаш дупка отгоре в стената и не работеше . Купих си нов и ето какво следва :
    Направих му центровка работеше почти добре (При почти пълно извъртане на газта малко сеца но на мен ми трябваше да си върви нормално до 80 без проблеми ) Онзи ден както си карах мотора се резна от изведнъж (падна ми веригата ) след като я сложих мотора не искаше да запали . В нас отворих карбуратора да проверя да не е спукан поплавъка , но си беше наред . Сложих го на мотора отново и започнах да си играя и да правя центровка (тъй като си знам мотора стана бързо) , но при работа припукаше и постоянно гасне както и да настроя карбуратора , а да не говорим преливника , отдоло на карбуратора течеше на пустиня* . Разтегнах бензина докрай за да влиза повече в тръбата а не да влиза в преливника и да изтича , догласих въздуха за да работи (направих повече място на свещта за да изгаря повече бензин и да не се дави все пак) но все още не работи като хората и тече на струйка бензина отдоло . Какво да му правя вече ? Ще съм ви благодарен ако ми помогнете .
    Последно редактирано от Niki pRo; 01-12-12, 16:46.

От: Пролбеми с карбуратора

Поплавък, игла, седло... Нещо заяжда там или е заседнало боклуче. Докато не се оправи нивото, защото сега препълва, няма да тръгне моторетката.
    A Lone Rider

Коментар

Първоначално публикуван от Niki pRo Преглед на мнение
      Добър ден на всички . Съжалявам ако не съм уцелил мястото на темата , но съм нов и .... нека минем към проблема ми .
      Имам китайско кросче (Zongshen) и от скоро започнаха проблеми с карбуратора . Миналата година старият се спука и имаш дупка отгоре в стената и не работеше . Купих си нов и ето какво следва :
      Направих му центровка работеше почти добре (При почти пълно извъртане на газта малко сеца но на мен ми трябваше да си върви нормално до 80 без проблеми ) Онзи ден както си карах мотора се резна от изведнъж (падна ми веригата ) след като я сложих мотора не искаше да запали . В нас отворих карбуратора да проверя да не е спукан поплавъка , но си беше наред . Сложих го на мотора отново и започнах да си играя и да правя центровка (тъй като си знам мотора стана бързо) , но при работа припукаше и постоянно гасне както и да настроя карбуратора , а да не говорим преливника , отдоло на карбуратора течеше на пустиня* . Разтегнах бензина докрай за да влиза повече в тръбата а не да влиза в преливника и да изтича , догласих въздуха за да работи (направих повече място на свещта за да изгаря повече бензин и да не се дави все пак) но все още не работи като хората и тече на струйка бензина отдоло . Какво да му правя вече ? Ще съм ви благодарен ако ми помогнете .
      Относно теча разгледай внимателно поплавъка/нивомера, според мен след като ти е паднала веригата не е имал нужда от центровка, виж снопа с кабели които минават пред предния зъбак .. предполагам че имат предпазен капак, но това не изключва възможността да ти правят проблем.
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Извинявам се , че пиша със закъснение . Ами разглобих карбуратора издухах със помпа всяка една дупка по него изчистих го максимално добре .... и пак така .... а относно иглата дали връща добре това не знам по какъв начин се проверява ... поплавъка не е спукан и го тествах пълнейки чашката с вода и си вървеше добре. А това "седло" не го разбирам ще може ли да ми обясните .... и още един въпрос ако не съм нахален ,
        виж снопа с кабели които минават пред предния зъбак .. предполагам че имат предпазен капак, но това не изключва възможността да ти правят проблем.
        Това как влияе на преливника и по какъв начин се оправя защото преди веригата ми се скъса и счупи незнайно как статора зад магнита и аз го замених с нов + нови кабели които са под седалката , но са си в гнездото на предпазителя и нямат пряк контакт там . Иначе ако запуша този преливник отдоло ще влияе ли на работата на двигателя ? А ето и снимка на карбуратора .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Karburator.jpg
Прегледи:1
Размер:111.6 КБ
ID:5435483
        Последно редактирано от Niki pRo; 16-12-12, 09:05.

Коментар

Не запушвай преливника. Оправи иглата да работи като хората. А най-добре намери някой дето вдява малко повече да ти помогне. Не е сложно на живо. През клавиатурата става трудно при твоето ниво на подготовка.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Добре тази игла ако не затваря хубаво по какъв начин се избутва надоло .... защото е много досадно на всеки 2 3 километра по време на движение да му спирам кранчето и като започне да глъхне да го отварям ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X