Здравейте! На 19 години съм и ми предстои курс за А категория, защото ми казаха, че ако го извадя тази година ще избегна изваждането на 2 категории - А2 и А3 и направо ще полича най-високото и ще трябва да изчакам само да навърша години. Искам да ви попитам сега когато нямам 21 години ще имам право да управлявам мотор до 350 кубика, но какво става когато навърша 21 години - ще получа автоматично право да управлявам мотори с по-голяма кубатура или ще трябва да полагам нов изпит та и нов курс? Във връзка с това бих искал също да попитам следното: на новите шофьорски книжки категория А е разделена на 2 части - на 2 полета горно за по-малък и долно за по-голям мотор, в кое поле ще ми пишат датата на придобиване в това за по-малкия или в това за по-големия мотор(тъй като нямам 21г.), като все още не са разделени категориите и има само А1 и А? Както са ми казали досега аз директно получавам А категория но само трябва да навърша години за мотори над 350 кубика сега с новия закон какво ще се случи, има ли възможност да ме накарат да карам след това курс и изпит за категория А 3?
С 2 думи сега ще изкарвам А категория но нямам 21г. това ли ще е последното нещо, което тряя да изкарам и после само да чакам години, или ще те трябва да полагам нов изпит след като навърша 21, или същият сценарий, но с новия закон примерно да ми дадат категория А2 и после да тряя пак допълнителен курс. И ако може някой с книжка от новите и извадил А категория под 21 годишна възраст да каже на кое от 2те полета е написана датата и дали има вписано някакво ограничение
Благодаря предварително
С 2 думи сега ще изкарвам А категория но нямам 21г. това ли ще е последното нещо, което тряя да изкарам и после само да чакам години, или ще те трябва да полагам нов изпит след като навърша 21, или същият сценарий, но с новия закон примерно да ми дадат категория А2 и после да тряя пак допълнителен курс. И ако може някой с книжка от новите и извадил А категория под 21 годишна възраст да каже на кое от 2те полета е написана датата и дали има вписано някакво ограничение
Благодаря предварително
Коментар