Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на нов скутер 50сс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на нов скутер 50сс

Здравейте, имам нужда от съвет за покупка на нов скутер 50сс. Предпочитам модели с по-големите джанти за по-голяма сигурност и комфорт по чудесните ни пътища. Всякакви младежки и спортни визии отпадат- целта е удобно градско придвижване. Засега след преглед из сайтовете на вносителите ми направиха впечатление следните модели :
    1. Honda Vision 50 4t
    2. Aprilia Sportcity 50 4t
    3. Piaggio Liberty 50 2t или 4t /както и Liberty 50 Sport/
    4. Peugeot Tweet
    Имам следните притеснения относно малките кубатури 4т- дали ще се справят с поддържането на 50-тина км/ч. Засега фаворити са ми Хондата и Априлията, като мисля, че първия ще се окаже по-надежден във времето. Нов модел е /2012/ , инжекцион. Двигателите на Хонда са достатъчно добре доказали се във времето, но до колкото разбирам максималната скорост е ограничена на 50км/ч. Цените и на четирите изброени от мен модела са съвсем близки, така че остават въпросите свързани с визията и двигателя. /2Т или 4Т, водно или въздушно охлаждане, инжекцион или карбуратор/

Моля нека някой, който кара 50сс 4Т да си каже мнението дали такова двигателче се справя с 80-тина килограмов мъж и дали би било безпроблемно и с приличен ресурс. Съвсем не се търсят състезателни качества, просто машината трябва да потегля сравнително пъргаво на светофара /наравно с колите/ , да е икономична и безпроблемна. Ако някой се сеща и за друга марка и модел, нека предложи !
    2015 KTM EXC 450 six days Argentina
    Toyota Land Cruiser KDJ 125

От: Избор на нов скутер 50сс

Като гледам в подписа колко мотори имаш, предполага се, че имаш А категория.
    Ориентирай се към поне 100-125 куб, 50куб, особено 4т не ускоряват с колите и 50км/ч е максималната скорост, а не скоростта която е добре да поддържа цял ден.
    Имах 50куб 2т Сузуки, вървеше като за 50 куб и гореше 4-5. Смених го с 125 4т Хонда, върви до 90, 70 може да поддържа по цял ден и гори 3,5.

Щом ще е нов - 125, 4т, водно, инжекция. Гледай да е възможно най-лекият и къс, за да е маневрен в града, макси скутерите не са най-удобни за провиране между колите.

Коментар

максималната скорост на всички 50сс е ограничена (поне на документи) до 45кмч за да може да го регистрираш като мотопед.
      след като го разработиш може да махнеш ограничителите, с което Vmax става над 60кмч.
      аз лично бих предпочел 4т , инжекцион, въздушно охлаждане. И по възможност да пише Хонда на капаците.
      LZ1NDI
      DR650SE K8

Коментар

Благодаря за мненията. Конкретно ме интересува 50сс, по-големи кубатури не заглеждам. 50сс 2Т, в зависимост от изпълнението, може наистина да е много лакомо. Пък и от екологична гледна точка не ми се нрави особено. Определено и аз предпочитам въздушното пред водното охлаждане- доста по-лесно е като изпълнение /следователно и по-надеждно/.
        2015 KTM EXC 450 six days Argentina
        Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Ами аз си взех едно Malaguti Crosser заради повечето причини които и теб те вълнуват. Ама най вече заради возията. Май е единствения скутер със хоризонтален амортисьор. Е има си значение. Верно, че е италианец де ама засега съм много доволен. С 2 ма човека няма проблем да държи малко над 50. Сам съм стигал и до 80 ама хич не съм моторджия и се чувствам по-комофортно като си джиткам с около 50. Взех го от приятел който има магазин за мотори и той ми го препоръча. Верно че там некакви ауспуси лео и по задвижването малоси и т.н... Не ги разбирам , ама ми каза,че заради тях дигал 80 , а имал и някакъв 75 куб кит (регистриран си е за 50 куб). Хич не съм обръщал внимание на тия неща, но като се повозих не повярах как вози това чудо и как зима неравностите. Имал съм доста скутери (ползвани само от практична гледна точка да си върша работа на къси разстояния и да не пала колите) и този ми е любим засега. Даже излизах и на полето няколко пъти да се повозя. Обира неравностите невероятно. Верно че е 2т и си е леко лакомо иначе. Ама па е и сипмпатяга . И аз отидох при моя човек да си зема нещо с големи джанти. Ама той ме убеди да пробвам кросера и не съжалявам. Доста по-добре от няколко с по-големи джанти които пробвах. Па и ше е доста под кинтите които си приготвил.
          Само споделям.
          Оп и сорри. Чак сега видях че май под "нов" наистина имаш впредвид чисто нов. Игнорирай цялото ми мнение
          Последно редактирано от Tony33; 06-08-12, 13:58.
          висете отпуснато

Коментар

Преди около месец и половина си купих чисто нова априлия ср50р,водно охлаждане,двутактов,карбуратор.
            Изненадах се казано честно,голяма душа има моторчето,на светофара се изстрелвам винаги първи,гори ми около 3-3,5л.
            Идеален за града и тежък трафик,разработих го и му махнах ограничителите,тук е доста хълмисто но по нагорнището дърпа със 60км,аз съм 80 килограма и ме носи без проблем,по равното си пълни километража(80км/ч )
            Ако е 50 кубика задължително да е двутактов,4 тактовите нямат душа.
            Карбуратор е за предпочитане,там можеш да си поиграеш със филтри и дюзи и дърпа здраво след това.
            И не на последно място,байка е много красив,13ки джанти и дискови спирачки отпред и отзад(повечето са само от пред с диск и гуми 10 или 12)
            Успех с покупката,радвам се ако съм помогнал!
            Kawasaki GTR 1400

Linked brakes are designed for heating your seat,go round a corner,touch your rear brake pedal mid lean,shit yourself......heated seat---simple!!!

Коментар

И ако все пак решиш да е нещо повече от 50куб.
              Honda SH 150i е твоят мотор!! Един приятел има такъв-много е доволен. Когато го бутнеш пали без изобщо да се замисля, поддържа скорост над 100км/ч и гори добре. Вярно-малко са скъпи, но.. хубавото и евтиното са на различни места.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

По отношение на Peugeot то най-шастлив бях като го продадох. Никога не съм очаквал толкова лошо качествена машина да се продава като превозно средство. В сервиза цената на обслужването е много висока и некомпетентни майстори. За 1000 км се наложи да посетя сервиза 2 пъти, за това че не пали от проблеми с бендикса, така и не го ремонтираха. Механизмите са кашкавалени, горивопроводите ги смених на 500 км защото гумата се разпадаше. От слънцето целия мотор се напука и плексигласа на километража стана непрозрачен. На фара пише Peugeot на стопа Санг Минг. Продадох го за 500 лв на 1200 км, новия собственик е щастлив но прекара доста време в ремонти, той е монтьор!

Пиаджо и Априлията са супер и като дизайн и като качество има и много китове за тях. Хондата я разглеждах скоро, тя може би ще те надживее.....
                Т5
                Crossrunner

Коментар

Питай в това нашето списание,те имаха нещо японско и чисто ново!
                  Иво (таксито) Андреев
                  0988 91 80 50
                  Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X