Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ограничение за възраст на пасажер - мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ограничение за възраст на пасажер - мотоциклет

Ми на 12 е! Мотора ми е с две отделни седалки, ама няма как да е отпред.
    Добре, за атв отзад трябва да няма проблем, нали?
    Да не съм и там в заблуда?
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

А някой ползвал ли е столче за дете за мотоциклет? И от къде мога да си намеря? Честно казано вече мисля да преработвам някое столче за велосипед...Закона разрешава на по-малка възраст само със специално столче...

Коментар

Първоначално публикуван от magitolo Преглед на мнение
        ..Закона разрешава на по-малка възраст само със специално столче...
        Цитирай закона ще е много полезно . Ма по подробно не се смущавай.

Коментар

А ако детето е в кош на мотор с такъв-ограничение?Или е необходима седалка за кола?

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
            Тъй, спряха ме с детето пред мен (на мотор, не на атв) - разхождах го из квартала. Изчетоха ми въпросния член - до 12 години е. Опитах номера с "задната седалка", но полицая само се усмихна. Завърза се незлоблив спор и неговата версия беше - седалката на мотора е една, няма предна, няма задна и е забранено... е, как да го оспориш? Както и да е - излязоха хора, пуснаха ме, но трябваше да извикам жена ми да прибира детето.
            Трябваше да го сложиш да седне на резервоара

Коментар

Чл. 133. (1) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство.
              (2) (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Превозването на деца до 12-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.

Коментар

В момента обмислям варианта с бебешко кенгуро вързано за мен... дали е нарушение на закона... щото реално там детето не седи на мотора а виси от мен като все едно нося раница... Съвсем съм наясно, че "нарушението" е в моя механизъм в главата ми но става дума за някой метър колкото да ни мине мерака - не бих карала надълго щото едва ли бих си причинила това на детето когато е на съвсем крехка възраст. Ако някой може да сподели идеи за специално столче... ще съм благодарна... хич не ми се ще да сменям мотора с такъв с кош... Поздрави!

Коментар

Има потърси в немски специализиран сайт за мото аксесоари, но цената няма да ти хареса. Аз ще правя допълнителни странични прегради от тръба с мека тапицерия. Така дъщеря ми ще е заградена от зад с куфар с облегалка и от страни с тръбите. Тогава няма какво да ми кажат... Тя е на 8 г.
                  LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                    Тогава няма какво да ми кажат...
                    Правете и пишете каквото искате . Моето лично мнение е , че дете на мотор няма работа.Няма как да напиша цветно това което съм видял .

Коментар

redair снимай после това което си измислил да разгледам

Коментар

Да качиш детето пред теб на мотоциклет, е като да го сложиш между теб и волана на лек автомобил. Да не дава господ да стане еърбек от него. Ма всеки сам си решава. Закона не случайно гласи, каквото гласи!
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
                          Правете и пишете каквото искате . Моето лично мнение е , че дете на мотор няма работа.Няма как да напиша цветно това което съм видял .
                          +1

Коментар

Миналата година качих малкия(на 7години)върху резервоара,пред мен! Прибирах се,а той на улицата,на 300м. от вкъщи-повози ме,та ме повози!! Е,повозих го-сега има белези и на двата крака от ребрата на цилиндрите!! От тогава-нито пред мен,нито зад мен! Има си колело,с което също може да си счупи главата,но няма да е на мотора по никакъв повод!!
                            088пет722пет99
                            http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X