Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ниво на маслото!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ниво на маслото!!!

Искам да попитам дали е проблем че маслото е над максимум? мотора е Сузуки 400

От: Ниво на маслото!!!

Колко над максимум? 2 - 3мм или 2 - 3 пръста?
    При студен или загрял двигател? Защото ако е при студен като го запалиш нивото малко пада.
    Общо взето с повече масло могат да станат много по лоши неща от колкото с по малко

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
      Общо взето с повече масло могат да станат много по лоши неща от колкото с по малко
      Малко си се объркал,обратното е.

Коментар

Не знам коя емотиконка е за засрамено човече иначе щях да я сложа.
        Исках да кажа "много по малко лоши" ама не съм вечерял и ям не букви ми думи...

Коментар

Не не са 2-3 пръста ми може би 5-6мм това е при работа на двг-то след около 10мин на място след коет махнах около 200гр. и не сам го палил след това но мисля че трябва да е ок вече!!!!може да и то бая бели може да стане с повече масло!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от somby Преглед на мнение
            Не не са 2-3 пръста ми може би 5-6мм това е при работа на двг-то след около 10мин на място след коет махнах около 200гр. и не сам го палил след това но мисля че трябва да е ок вече!!!!може да и то бая бели може да стане с повече масло!!!!!
            Ти въобще разсъждаваш ли или само си пишеш ей така,хайде да ми обясниш за тия бели където може да станат от 5-6мм над нивото.

Коментар

Да ти кажа на мен как са ми го обяснявали.
              Когато нивото е по-високо, коляновият вал започва да бие в него и то става на пяна. Съответно пяната не се изпомпва добре, а и не маже като хората... с други думи - лоша работа.
              Естествено маслото не става на пяна моментално, а и надали цялото количество се разпенва. Предполагам трябва доста време да се кара така за да нанесе вреди.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                Ти въобще разсъждаваш ли или само си пишеш ей така,хайде да ми обясниш за тия бели където може да станат от 5-6мм над нивото.
                Ми горе долу мога да разсъда Щот се получавало нещо като шокув удар на буталата!така ми казаха пък и щом си има максимум.......начи не трябва да е мад него това е просто исках да знам дали е страшно ако е савсем малко над него!!!

Коментар

На този "майстор" , където ти е обяснявал му кажи да си скъса "майсторската" книжка и да си я хвърли в коша ! За 5 мм над максимума абсолютно нищо не може да му стане. В най-елементарния завой с наклон нивото на маслото ти се вдига(от едната страна) с повече от 5 мм ! Това за избили семеринги и шляпащ колянов вал в масло са митове и легенди , създадени от индивиди , които си нямат елементарна представа за устройството на 4 - цилиндровия двигател.
                  П.п: Хората , които активно карат на задна гума слагат с повече от литър масло над максимума. Освен това се правят и модификации по картера , за да събира повече масло.
                  Последно редактирано от pe6o74; 12-03-12, 22:01.

Коментар

Благодаря!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X