Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Huskwarna 125 610 - мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Huskwarna 125 610 - мнения

Здравейте колеги

Бих искал да попитам за мнения за гореспоменатия мотор ( здравина , надежност , подръжка и най-важното резерни части). Модела е 2001 или 2002 г. и ще се използва предимно за гората и рядко за асвалт .

Извинявам се предварително ако тази тема се повтаря.

От: Huskwarna 125 610 - мнения

Колега няма модел на Husqvarna-125 610,така се пускат само обяви в мобиле.бг.

Коментар

Не знаех какъв точно е модела и прегледах мобилето и ..... затова реших че 125 е модел

Коментар

Ако те интересуваш за модела TE 610 Е-2001 година .Приятелката ми и един приятел карат такива от една година,и са много доволни.Резервни части се намират,говоря за нови части.Ние поръчвахме и от Гърция и от Германия,за 2 седмици идват.Стари части също се намират но с доста търсене,но не мисля че ако имаш желание е проблем.Мотора е доста здрав по отношение на механиката,проблемни са пласмасите.Страничните кори доста лесно се чупят,но нашите са доста опечени от слънцето .Също не гори много бензин 4,5-5,5 .
        Като цяло е доста добър,стига да знаеш как да го обслужваш,говоря че трябва да прочетеш каталога защото си има тънкости.В повечето случай никой не знае как се обслужва,и после "ма те са големи счупеняци ,бегай".
        Ми това е за сега ,пиши кой модел те интересува,за повече.
        Между другото моделите от една и съща година доста се различават.

Коментар

Колега може ли да ми кажете нещо повече за обслужването

Коментар

Здравей,

Първо трябва да се провери обтегача на ангренажната верига, при модела от 2001 обтегача има обичая да отпуска. Хубаво е веднага да го преработиш - струва около 20 лева. След това проверяваш лагерите на кобилиците на клапаните,никой не ги сменя и като се счупят си търсиш и разпределителен вал,лагерите струват около 70 евро двата.
            Следва смяната на маслото,мотора освен м.филтър има и две цедки.Чистиш и тях на всяка смяна на маслото - иначе нищо не правиш.Това се прави на 5000 х.км.
            Хубаво е още като сменяш първия път маслото да погледнеш и маслената помпа (на левия страничен капак е и се сваля с 4 болта). После внимавай като я събираш - най-важното е да не объркаш къде влиза чопа, иначе се вкопава в алуминия и не работи. Задължително след сглабянето да провериш дали качва масло.
            Също дават проверка на луфта на клапаните на 5000км., заради специфичният им механизъм. Аз ги проверявам редовно нямам проблем. Мой приятел ги проверява на около 10000км. и до сега също не са дали проблем.
            На около 2000км. се пере въздушния филтър, на около 300 километра се изпуска налягането от предницата (тя не е помпеща, просто се развиват два винта отгоре на телескопите) иначе от движението се натрупва налягане и изпуска през семеринга .

Това е по-специфичното, за което се сещам.

Поздрави,
            Барни

Коментар

Бихте ли ми казали, от къде да си намеря плъзгач на ангренажната верига за Хусберга, ще съм ви благодарен.
              Последно редактирано от Chinela; 01-06-12, 20:40. Причина: Правопис!!!

Коментар

Re: Huskwarna 125 610 - мнения

не знам ама много са здрави тези машинки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X