Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задължително за всеки моторист

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задължително за всеки моторист

Чували сте да наричат мотористите по всякакви начини – донори, осички, самоубийци и какво ли още не. Истината е, че голяма част от тях са съзнателни шофьори в пълния смисъл на думата. Стараят се да не са опасни за останалите водачи и за себе си, разбира се. Друг е въпросът, че голяма част от движещите се с автомобилите си из улиците, не знаят как да пазят мотористите, откъдето идват много проблеми, но това е една друга тема, която вероятно ще разискваме по-нататък.

Сега искаме да ви покажем едно много специално видео, което е насочено към мотористите, тяхната безопасност и тази на всички около тях. Интересното е, че клипът, който ще откриете в края на текста, е само промо. Десетина секунди преди да свърши обаче ще ви се появят още девет видео клипчета – всяко със специфични инструкции за по-добро представяне на пътя, по-добри техники за спиране, за завиване и какво ли още. Серията е кръстена "Rider Risk", а всяко видео в нея е с дължина около 3 минути. Всичко е кратко, ясно и нагледно показано. Единственото условие е да разбирате английски език.

И недейте да гледате надменно на подобни клипове, ако карате мотор от години. Сами знаете, че сигурността на пътя е най-важното нещо, независимо дали сте с мотор или с джип. А и със сигурност в поне едно от клипчетата ще откриете техника, която не притежавате или пък изпълнявате неправилно. Препоръчваме серията да бъде гледана и от онези, които не са шофьори, защото само ако разбирате как се движат и как се управляват автомобилите и моторите, ще можете да сте адекватни пешеходци. Впрочем за пешеходците също можем да кажем много неща, но и на тях ще отделим повече внимание някой друг път.

http://www.youtube.com/watch?v=7Xb7P...layer_embedded

Източник: http://div.bg/Спорт/Задължително-за-..._i.123432.html

В края на клипчето излизат още 8-9 клипа с много интересни ситуации.
    TT-Tuning Team
    АСК Добрич

От: Задължително за всеки моторист

Аз намирам темата за много полезна,поздравления за колегата.Няма излишни съвети,всичко се случва и опасните ситуации са хиляди.Аз да си призная,тъй като съм аматьор,гледам всякъкви клипове и курсове за начинаещи мотористи и винаги ги намирам полезни.
    Beta 450 RR-Factory
    0039 3206052599

Коментар

Браво колега - много полезна информация, представена разбираемо и лесна за асимилиране! Разбира се трябва и много практика.
      Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
      Ямаха ХТ 600Е 95г.

Коментар

Гледайте този филм
        Вече и с БГ субтитри ...

http://thepiratebay.se/torrent/70834...5BBG_Subbed%5D

Коментар

Колега много полезна тема, поздравявам те
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Добър материал, но... лично за мен проблемите в една голяма част са били останалите участници в движението, иначе клиповете съм ги гледал нямам думи да опиша колко пъти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X