Обява

Свий
Няма добавени обяви.

как да регистрирам това моторче.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• как да регистрирам това моторче.

Привет колеги. Случаят е такъв.
    Брат ми , през далечната 1992-3 г си купува от магазин в гр. Перник- 50 см3. мотопед Стела.
    Единствено притежава фактура за покупката. Не я е регистрирал в Кат.
    Преди 2 години я подари на синът ми- заедно с фактурата.
    Моторчето бе в доста занемарено състояние, но с едно приятелче й направиха пълен основен ремонт.
    http://vbox7.com/play:b76be6c602
    има ли начин да се регистрира само с фактурата, или ще ме накарат да я купя по документ от брат ми, нотариус, данъци от 1992г и т.н

От: как да регистрирам това моторче.

За мотоцилети под 350сс не е необходимо договора за покупко-продажба да се заверява.
    Направи си сметка обаче дали стйността на узаконяването няма да надхвърли стойността на самото моторче. Най вероятно ще трябва преглед, гражданска, такси в КАТ...
    Възможно е да минеш с договор и фактурата по процедурата за "нов внос" но до голяма степен зависи на какво отношение ще попаднеш - ако копетентните органи решат да не съдеистват...

Коментар

От: как да регистрирам това моторче.

Фактурата си е документ за собственост и е достатъчен за регистрирането на моторчето. Ако създават проблеми за имената във фактурата попитай какъв е редът и готово. Просто отиди в местния КАТ на гише "регистрация" и поговори с хората. Идеята да го регистрираш е похвална, но точно за тези моторчета съм останал с впечатление, че са доста проблемни...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X