Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KAT и Мотористите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: KAT и Мотористите

За без каска глобата е от 100 до 300 лева поне от 3 години.

Коментар

Абе всеки си носи кръста.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
        Според мен се бъркаш, за каска е като за колан и глобата беше към 50 лв.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Мммм да, грешката е моя.

Член 183, ал. 4 от Закона за движение по пътищата:

(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:
          1. неправилно преминава през пешеходна пътека;
          2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;

3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;

4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;

5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;

6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;
          7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище;
          9. престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението;

10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозва деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV;

11. (нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер, включително и в нарушение на чл. 100, ал. 4, т. 1.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
            чл.183 ал4 т.7 ....50 лв. водач който не изпълни задължението си за поставяне на обезопасителен колан или носене на каска.
            Сори, вече е поправен.
            0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Искам да ви попитам от колко години е разрешено да се управлява морно превозно средство до 50 куб. см.
              Предварително благодаря.

Коментар

От 16+ с категория "А1" или от 18+ с категория "М".

Коментар

Първоначално публикуван от Jeef Hougan Преглед на мнение
                  Искам да ви попитам от колко години е разрешено да се управлява морно превозно средство до 50 куб. см.
                  Предварително благодаря.
                  16г.

Коментар

[QUOTE=qn4o;1561587]немога да разбера защо трябва на 16 за 50куб.,на 17 за 125куб.,и на 18 год. до 350куб.А за над 350 куб. трябва да имаш категорията до 350куб. поне от 3 години.значи минимум на 21 год. тогава чак караш за над 350.....QUOTE]

Ето затова:
                    Закон за движение по пътищата
                    Чл. 151. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 19.01.2013 г.) Минималната възраст на водача за управление на моторно превозно средство е:
                    1. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория АМ;
                    2. шестнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А1;
                    3. осемнадесет години - за управление на моторно превозно средство от категория А2;
                    4. двадесет и четири години - за управление на моторно превозно средство от категория А, или:
                    а) двадесет години - ако водачът притежава свидетелство за управление на мотоциклет от категория А2 от не по-малко от две години

Какво е А категория четем тук:

1. категория АМ - мотопеди - двуколесни или триколесни превозни средства с конструктивна максимална скорост не по-висока от 45 km/h, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, букви "б" и "г" (категория L1е и категория L2е), с изключение на тези с конструктивна максимална скорост, по-малка или равна на 25 km/h, и леки четириколесни превозни средства, както са определени в чл. 149, ал. 1, т. 1, буква "л" (категория L6e);
                    2. категория А1:
                    а) мотоциклети с работен обем на двигателя не повече от 125 cm3, с максимална мощност не повече от 11 kW и с отношение мощност/тегло, което не превишава 0,1 kW/kg;
                    б) триколесни моторни превозни средства с мощност, която не превишава 15 kW;
                    3. категория А2 - мотоциклети с мощност, която не превишава 35 kW, и с отношение мощност/тегло, което не превишава 0,2 kW/kg, като удвоената реална мощност не е по-голяма от нетната мощност на двигателя;
                    4. категория А - мотоциклети и триколесни моторни превозни средства с мощност над 15 kW:
                    а) мотоциклети - двуколесни превозни средства без кош (категория L3e) или с кош (категория L4e), с двигател с работен обем над 50 cm3, ако е с вътрешно горене, и/или с конструктивна максимална скорост, по-висока от 45 km/h, както са определени съответно в чл. 149, ал. 1, т. 1, букви "е" и "з"

Коментар

Аз пък не знам да има мотопед и да върви по - малко от 45, но както и да е. Аз самият съм моторист и имам А категория и съм по моторите откакто се помня, но според мен е грешно да се дават книжки на 16 годишни деца. Също и за А, поне 21, то на 18 всеки лети със пистарката и мого рядко се стига до Пирогов, напрово се минава към следващото ниво - Свети Петър. Както и да е. Бог да ни пази мотористите! И шофирайте разумно! И бързо да е, нека е разумно!
                      Ако е машина, нека бъде немска!
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                        Аз пък не знам да има мотопед и да върви по - малко от 45, но както и да е. Аз самият съм моторист и имам А категория и съм по моторите откакто се помня, но според мен е грешно да се дават книжки на 16 годишни деца. Също и за А, поне 21, то на 18 всеки лети със пистарката и мого рядко се стига до Пирогов, напрово се минава към следващото ниво - Свети Петър. Както и да е. Бог да ни пази мотористите! И шофирайте разумно! И бързо да е, нека е разумно!
                        Ако почнеш от 16 с по малък мотор може до 21 вече да си се отказал за голям мотор. По логика е така, ама на практика рядко става.

Коментар

Добре де, и аз искам да попитам нещо. Имам А Категория и като я карах бях на 18 години, веднага след Б я карах и отзад на свидетелството за управление на А категория има изобразени 2 мотоциклета, единият видимо по - масивен. Защо са два?
                          Ако е машина, нека бъде немска!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
                            Защо са два?
                            Едното е мотопед.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X