Другата година ставам на 16 и смятам да си купувам мотор.Но проблема е,че никога до сега не съм се качвал и бих искал да ви попитам като за първи мотор кой ще е най добър.Аз съм се спрял на Yamaha Aerox 100.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв мотор ми препоръчвате
Свий
X
-
От: Какъв мотор ми препоръчвате
Нещо от сорта явно иска колегата:
Аз пък на твое място бих си взел нещо такова:
С малко пипане ... (в България още по-евтино) ... го правиш 125ccm .... хем никой няма да те спира, щото изглежда супер старо , хем ще върви повече от тия пласмаски дето искаш да си купуваш
А категория "М" имаш ли ?
Така или иначе няма да се вслушаш в мен ... (нищо , че не съм чак толкова по-стар от теб .... само 9 години) ... ти си знаешToyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново
Коментар
-
За начало, дабре си се насочил към скутер, особено ако нямаш опит. Явно, идеята е шосейно и най-вече гредско каране. Ако е така, взимай това което ти харесва. Иначе между скутер и мотор разликата е голяма. Ако ще взимаш мотор, тогава е добре да решиш първо, какво ще превиш с него.
Коментар
-
От: Какъв мотор ми препоръчвате и на мен..
Здравейте,от скоро чета форумите в този сайт и не съм много добре запознат със правилата ..Каде трябва да пиша в коя тема и т.н за това предварително се извинявам.От известно време си падам доста по моторите тип Ендуро,до сега не съм имал мой мотор но съм карал доста от приятели от типа 400-650cc и съм решил да закупя и аз една такава машинка.Нямам все още категория А имам годините и скоро ще я изкарам..Нуждая се от полезен съвет по въпроса Избор на мотор,Спрял съм се на пегасо но незнам какъв трябва да е първия мотор... при положение че опита ми не е много голям,По просто :Искам машинката да е сравнително прилични кубици да мога да пътувам по дълги маршрути по асфалтов път и от време на време да кръшкам и по по прашните улички,и ако може да не е много скъпазнам че условията ми да доста сложни но ще се радвам ако има някакъв вариант горе долу по изискванията ми...Ако някои може да ми даде полезна информация и да ми обясни как и защо да избирам даден мотор ще съм много благодарен.Извинете ме още веднъж за незнанието ми относно под-разделите на форума..Благодаря ви предварително !!!
Коментар
-
Е щом си карал приятелски 400-650сс значи не си съвсем "бос" в карането, имай предвид че едно е да караш стандартен мотор, съвсем друго натоварен такъв на дълъг път. Аз имам Априлия Пегасо 650 кюб 99-а стандартно го дават около 200кг.+два странични куфара, централен и чанта за резервоара+мен и евентуално един пасажер спокойно си стига 370-380кг. Иначе в ниския ценови диапазон избора е доста голям-Хонда Трансалп 600/650, Африка(някоя по-старичка), Тенере 660/750, ДР 650/750/800, Бмв Ф650, Пегасо, избор не е като да няма въпроса е на какъв мотор ще попаднеш, каквото и да вземеш се приготви за серьозно обслужване-масло, филтри, верига+пиньони, гуми, накладки, евентуално някой наложащ ремонт. Познавам много хора които "откакто са купили мотора само бензин са сипвали" е явно аз попадам само на такива мотори(и коли) защото досега каквото и да взема под 1000лв първоначално обслужване не съм имал. Миналата седмица направих една разходка из Турция с моята Априлия-аз+пасажер, централен куфар и чанта за резорвоара минахме около 600км. с около 100км макадам и вече в България междуселски "път" с дупки по една педя дълбоки разхода ми беше малко под 5/100, умора усетих след като ми се наложи да карам по въпросния път в 12 през нощта, и да се разминавам с летящите тирове след това. Иначе проблема на едноцилиндровите са вибрациите, като карам със 130+ дълго време и ми изтръпват ръцете, при скорост 90-110 е супер-няма изтръпване, болка в гърба и д-то, че и при такава скорост спокойно може да падне разхода до 4,5/100.
Разгледай форума има и тема за различните типове мотори, ако се спреш конкретно на някой модел-питай.
Коментар
-
Колега аз също съм на 16 години и те съветвам да си вземеш някакво ендуро 125 куб. 4т. Аз в момента карам Сузуки Др 125 4т. и съм много доволен, като за първи мотор направо е идеално, малко е тежичко 114 килограма мисля че е, но това не пречи, защото не е много бързо, но е достатъчно пъргаво.
Коментар
-
Ако си се насочил към ендурото аз лично ти препоръчвам 2т мотор.Той е перфектен за начинаещи, маневрен, лек, скоклив..Може да започнеш с нещо като КТМ 200 ЕХЦ, аз лично карах преди такъв мотор и бях доволев от него. Нямал съм сериозни проблеми с двигателя, но дори и да имаш части има навсякъде и можеш да се сдобиш лесно с тях..Това е лично мае мнение...Зависи ти към каква дисциплина се ориентираш..
КТМ 450 ЕХЦ
Коментар
-
За колегата, който търси скутер- бих препоръчал Бета БС4 ! Карал съм такова заедно със пасажер (бях 90 кг.) и мога да ти кажа, че е страхотна машинка!
До колегата с еднурото- за тебе с две ръце ти препоръчвам BMW F650! Двигателя е като на Априлия (ротакс) с 2 коня по-слаб, ако изобщо може да се каже слаб, но като качество, издръжливост- много го уважавам! За 1-ви мотор съм чувал много хубави работи. В момента съм в Германия и тук повечето курсове за изкарване на А категория са на такива мотори, а има и курсове за напреднали и майсторско шофиране, които пак са на такива БМВ-та. В България пък мото полицаите и СОТ-аджийте са с такива. Почват от 2 300 лв. и цената продължава нагоре според годините и състоянието
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар