Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор ми препоръчвате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв мотор ми препоръчвате

Другата година ставам на 16 и смятам да си купувам мотор.Но проблема е,че никога до сега не съм се качвал и бих искал да ви попитам като за първи мотор кой ще е най добър.Аз съм се спрял на Yamaha Aerox 100.

От: Какъв мотор ми препоръчвате

Добре дошъл. Къде искаш да караш по пътя или в гората. След това се търси мотор.

Коментар

Нещо от сорта явно иска колегата:

Аз пък на твое място бих си взел нещо такова:

С малко пипане ... (в България още по-евтино) ... го правиш 125ccm .... хем никой няма да те спира, щото изглежда супер старо , хем ще върви повече от тия пласмаски дето искаш да си купуваш

А категория "М" имаш ли ?

Така или иначе няма да се вслушаш в мен ... (нищо , че не съм чак толкова по-стар от теб .... само 9 години) ... ти си знаеш
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

За начало, дабре си се насочил към скутер, особено ако нямаш опит. Явно, идеята е шосейно и най-вече гредско каране. Ако е така, взимай това което ти харесва. Иначе между скутер и мотор разликата е голяма. Ако ще взимаш мотор, тогава е добре да решиш първо, какво ще превиш с него.

Коментар

От: Какъв мотор ми препоръчвате и на мен..

Здравейте,от скоро чета форумите в този сайт и не съм много добре запознат със правилата ..Каде трябва да пиша в коя тема и т.н за това предварително се извинявам.От известно време си падам доста по моторите тип Ендуро,до сега не съм имал мой мотор но съм карал доста от приятели от типа 400-650cc и съм решил да закупя и аз една такава машинка.Нямам все още категория А имам годините и скоро ще я изкарам..Нуждая се от полезен съвет по въпроса Избор на мотор,Спрял съм се на пегасо но незнам какъв трябва да е първия мотор... при положение че опита ми не е много голям,По просто :Искам машинката да е сравнително прилични кубици да мога да пътувам по дълги маршрути по асфалтов път и от време на време да кръшкам и по по прашните улички,и ако може да не е много скъпа знам че условията ми да доста сложни но ще се радвам ако има някакъв вариант горе долу по изискванията ми...Ако някои може да ми даде полезна информация и да ми обясни как и защо да избирам даден мотор ще съм много благодарен.Извинете ме още веднъж за незнанието ми относно под-разделите на форума..Благодаря ви предварително !!!

Коментар

Е щом си карал приятелски 400-650сс значи не си съвсем "бос" в карането, имай предвид че едно е да караш стандартен мотор, съвсем друго натоварен такъв на дълъг път. Аз имам Априлия Пегасо 650 кюб 99-а стандартно го дават около 200кг.+два странични куфара, централен и чанта за резервоара+мен и евентуално един пасажер спокойно си стига 370-380кг. Иначе в ниския ценови диапазон избора е доста голям-Хонда Трансалп 600/650, Африка(някоя по-старичка), Тенере 660/750, ДР 650/750/800, Бмв Ф650, Пегасо, избор не е като да няма въпроса е на какъв мотор ще попаднеш, каквото и да вземеш се приготви за серьозно обслужване-масло, филтри, верига+пиньони, гуми, накладки, евентуално някой наложащ ремонт. Познавам много хора които "откакто са купили мотора само бензин са сипвали" е явно аз попадам само на такива мотори(и коли) защото досега каквото и да взема под 1000лв първоначално обслужване не съм имал. Миналата седмица направих една разходка из Турция с моята Априлия-аз+пасажер, централен куфар и чанта за резорвоара минахме около 600км. с около 100км макадам и вече в България междуселски "път" с дупки по една педя дълбоки разхода ми беше малко под 5/100, умора усетих след като ми се наложи да карам по въпросния път в 12 през нощта, и да се разминавам с летящите тирове след това. Иначе проблема на едноцилиндровите са вибрациите, като карам със 130+ дълго време и ми изтръпват ръцете, при скорост 90-110 е супер-няма изтръпване, болка в гърба и д-то, че и при такава скорост спокойно може да падне разхода до 4,5/100.
            Разгледай форума има и тема за различните типове мотори, ако се спреш конкретно на някой модел-питай.

Коментар

Колега аз също съм на 16 години и те съветвам да си вземеш някакво ендуро 125 куб. 4т. Аз в момента карам Сузуки Др 125 4т. и съм много доволен, като за първи мотор направо е идеално, малко е тежичко 114 килограма мисля че е, но това не пречи, защото не е много бързо, но е достатъчно пъргаво.

Коментар

Аз ти препоръчвам да си вземеш като за начало ендуро, научих на такова когато бях на 15 ,а сега съм на 17 след това ми взеха Honda Cr 125cc 2T и скутерче 125.Ендуро според мен е най-лесно )

Коментар

Тази година ставам на 18 и смятам да си купувам мотор.Но проблема е,че никога до сега не съм се качвал и бих искал да ви попитам като за първи мотор кой ще е най добър.

Коментар

Ако си се насочил към ендурото аз лично ти препоръчвам 2т мотор.Той е перфектен за начинаещи, маневрен, лек, скоклив..Може да започнеш с нещо като КТМ 200 ЕХЦ, аз лично карах преди такъв мотор и бях доволев от него. Нямал съм сериозни проблеми с двигателя, но дори и да имаш части има навсякъде и можеш да се сдобиш лесно с тях..Това е лично мае мнение...Зависи ти към каква дисциплина се ориентираш..

КТМ 450 ЕХЦ

Коментар

За колегата, който търси скутер- бих препоръчал Бета БС4 ! Карал съм такова заедно със пасажер (бях 90 кг.) и мога да ти кажа, че е страхотна машинка!

До колегата с еднурото- за тебе с две ръце ти препоръчвам BMW F650! Двигателя е като на Априлия (ротакс) с 2 коня по-слаб, ако изобщо може да се каже слаб, но като качество, издръжливост- много го уважавам! За 1-ви мотор съм чувал много хубави работи. В момента съм в Германия и тук повечето курсове за изкарване на А категория са на такива мотори, а има и курсове за напреднали и майсторско шофиране, които пак са на такива БМВ-та. В България пък мото полицаите и СОТ-аджийте са с такива. Почват от 2 300 лв. и цената продължава нагоре според годините и състоянието

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X